Αυτά είναι τα 5 σχέδια στα σακάκια που θα τα βλέπεις παντού το 2024

Θα κάνουν εύκολα δήλωση μόδας στα looks σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Αν υπάρχει ένα κομμάτι που θα αναβαθμίσει άμεσα ένα ντύσιμο, αυτό είναι το blazer. Ατελείωτα ευέλικτο, ένα σακάκι ταιριάζει με σχεδόν οποιοδήποτε σύνολο, από ένα απλό τζιν με jumper, μέχρι φορεμένο πάνω από ένα κομψό slip dress για μια βραδινή εκδήλωση.

Κάθε influencer που σέβεται τον εαυτό της έχει τουλάχιστον ένα στην capsule γκαρνταρόμπα της, για να εξυπηρετήσει διαφορετικούς στυλιστικούς σκοπούς, ενώ είναι συγκεκριμένα τα στυλ που θα βλέπεις παντού το 2024. Ειδικότερα, υπάρχουν 5 βασικές σιλουέτες blazer που ξεχωρίζουν, τα περισσότερα εκ των οποίων έρχονται απευθείας από τις πασαρέλες.


Ο Alexander McQueen, η Bottega Veneta, η Stella McCartney και ο Saint Laurent "αγκάλιασαν" το power blazer πέρυσι, δείχνοντας πώς τα statement σχέδια μπορούν να απογειώσουν μια πληθώρα εμφανίσεων. Το ίδιο συμβαίνει και στις συλλογές S/S24: Τα blazers είναι εδώ για να κάνουν δήλωση μόδας.

Τα χαλαρά blazers τα είδαμε ως φορέματα, συνδυασμένα με σούπερ ψηλές μπότες, ενώ τα κλασικά στυλ, συμπεριλαμβανομένων των blazers με διπλά πέτα, φορέθηκαν με σύνολα που αυτόματα απέκτησαν μια σύγχρονη πινελιά. Δες λοιπόν στη συνέχεια ποια είναι τα 5 στυλ blazer που θα βλέπεις παντού το 2024.

5 blazer που θα βλέπεις παντού το 2024

Relax fit

Όσο πιο φαρδύ τόσο καλύτερο φαίνεται να είναι το μότο για το blazer της νέας σεζόν. Εμπνευσμένο από τη διακριτικά δροσερή σκανδιναβική αισθητική, διαθέτει άνετη και χαλαρή σιλουέτα και συνδυάζεται άριστα με φαρδιά παντελόνια. Εναλλακτικά, αγκάλιασε την τάση "no pants", φορώντας το σακάκι ως μίνι φόρεμα με γόβες, για ένα θηλυκό και μοδάτο βραδινό look.

καρό σακάκι

Καρό, €44,99, Η&Μ

Color forward

Όσο κι αν δεν θέλεις να ξεφύγεις από ένα αξιόπιστο κλασικό μαύρο blazer, το 2024 πόνταρε σε ένα χρωματιστό. Από τους φωτεινούς τόνους έως τις παστέλ αποχρώσεις, οι σχεδιαστές και τα κορίτσια του street style ετιμούν φέτος το χρώμα! Φόρεσέ το με ασορτί παντελόνι ή φούστα ή άφησέ το να κάνει δήλωση μόδας πάνω από ένα μονόχρωμο σύνολο.

κόκκινο σακάκι

Κόκκινο, €34,99, Η&Μ

Leather up

View this post on Instagram

A post shared by Dawn Tan (@dawn.tan)

Ένα δερμάτινο blazer είναι μια κομψή εναλλακτική λύση στο biker jacket. Πιο minimal και εκλεπτυσμένο, θα αναβαθμίσει ένα outfit περισσότερο από ένα υφασμάτινο κομμάτι. Επίλεξε ένα κλασικό μαύρο ή προτίμησε τις top εποχικές αποχρώσεις όπως το μπορντό και το καφέ.

δερμάτινο σακάκι

Μπορντό, €470, Karina

Hourglass

View this post on Instagram

A post shared by Sylvie Mus (@sylviemus_)

Απευθείας από το 1960, το σχήμα της κλεψύδρας αποτυπώνεται στα πιο μοδάτα blazer της σεζόν. Σε πλήρη αντίθεση με τη χαλαρή σιλουέτα, έχει αναβιώσει χάρη στους Chloé και Gabriella Hearst. Εξαιρετικά κομψό, αυτό το στυλ φοριέται το ίδιο καλά με βραδινά ρούχα, ενώ βάζει εύκολα μια εκλεπτυσμένη πινελιά σε ένα απλό τζιν.

μαύρο σακάκι

Μαύρο, Versace

Doubled up

Τα σταυρωτά blazer με μεγάλα πέτα φοριούνται φέτος σε πιο χαλαρές εκδοχές, οι οποίες είναι ιδανικές για να τις συνδυάσεις πάνω από ένα μίνι φόρεμα ή διάφανες φούστες.

φούξια σακάκι

Φούξια, €29,59, Trendyol