Αυτό είναι το πιο viral αξεσουάρ από την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού - Μια τσάντα φτιαγμένη από αέρα!

Ο Coperni έκανε τη διαφορά, αυτήν τη φορά διά χειρός ενός Έλληνα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Είναι ένας Οίκος μόδας που στηρίζεται κάθε χρόνο στην... έκπληξη και στο απροσδόκητο όσον αφορά στα κομμάτια των συλλογών του. Ο Coperni δεν ακολουθεί την κλασική διαδρομή στη μόδα και οι προτάσεις τους ξεπερνούν τη φαντασία.

Από τα κομψά και σούπερ θηλυκά φορέματά του μέχρι τις δημοφιλείς τσάντες του από γυαλί, τζιν αλλά και τις δερμάτινες δημιουργίες, ακόμα και το viral φόρεμά του, που φορούσε η Bella Hadid, το οποίο δημιουργήθηκε με σπρέι πάνω στην σκηνή, οι ιδέες του Οίκου είναι ανεξάντλητες.

Ο Οίκος Coperni είναι ένα όνομα που συζητιέται συνεχώς τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στον μοδίστικο κόσμο. Το brand έχει καταφέρει να δημιουργεί συνεχώς viral στιγμές/κομμάτια παράλληλα με items RTW, που ταιριάζουν στην καθημερινότητα των γυναικών όλου του κόσμου.

Τώρα η γαλλική μάρκα το έκανε για άλλη μια φορά, παρουσιάζοντας στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού τη νέα της τσάντα, την περίφημη Air Swipe φτιαγμένη από αέρα και μάλιστα διά χειρός ενός Έλληνα. Φυσικά έγινε το viral αξεσουάρ της συλλογής - και όχι μόνο!

Η τσάντα από αέρα του Coperni έγινε viral

Η εντυπωσιακή και στυλάτη τσάντα Swipe είναι σήμα-κατατεθέν του Coperni,

ενώ την έχουν κρατήσει διάσημες ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους η Doja Cat και η Kylie Jenner, μέχρι τις fashionistas στο street style. Το κομψό σχέδιό της, σε μισοφέγγαρο, την καθιστά βολική σε all-day εμφανίσεις, που κάνουν fashion statement.

Η μάρκα ανεβάζει φέτος τον πήχη ακόμα ψηλότερα, αξιοποιώντας τη δύναμη του ανέμου με τη νέα της έκδοση. Η Air Swipe είναι κατασεκυασμένη από 99% αέρα και 1% γυαλί και το βάρος της δεν ξεπερνά τα 33 γραμμάρια.

Και για να μην απορείς με το υλικό της κατασκευής, πρόκειται στην πραγματικότητα για το νανοϋλικό silica aerogel, το οποίο περιγράφουν ως "μη εύθραυστο και πολύ λεπτό", που έχει χρησιμοποιηθεί από τη NASA, επειδή αντέχει σε ακραία θερμότητα και πίεση, ενώ είναι το ελαφρύτερο στερεό στον κόσμο.

Μάλιστα, φέρει ελληνική υπογραφή, αφού το σχέδιο αναπτύχθηκε από τον Έλληνα καθηγητή Ιωάννη Μιχαλούδη, έναν ερευνητή και εικαστικό που ασχολείται με την ενσωμάτωση του silica aerogel στην τέχνη. Η Air Swipe μοιάζει με σύννεφο και εύκολα κάνει δήλωση μόδας σε κάθε look.

Η αλήθεια πάντως είναι πως μόλις ο Οίκος την ανέβασε στο Instagram του, τα σχόλια έπεσαν βροχή, θετικά και αρνητικά, περισσότερο σχετικά με το μέγεθος της τσάντας, που χωράει ελάχιστα - ένα "iPhone σίγουρα", έγραφαν οι περισσότεροι στα σχόλια.