Τα 6 χρώματα της άνοιξης που δεν πρέπει να λείπουν από την ντουλάπα σου

Ξεχωρίζουν κατά πολύ από όλα τα υπόλοιπα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Μόλις οι φωτεινές ανοιξιάτικες μέρες κάνουν την εμφάνισή τους, ένα περίεργο πράγμα, όλες αυτόματα θέλουμε να φοράμε περισσότερα χρώματα. Όσο minimal προσανατολισμό κι αν έχουμε, όσο κι αν προτιμάμε να φοράμε ουδέτερα χρώματα, υπάρχει κάτι στον γαλανό ουρανό και στον ήλιο που μας κάνει να στρεφόμαστε στο έντονο χρώμα στα looks μας.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα αρχίσουμε τυχαία να προσθέτουμε κάτι πιο φωτεινό στην γκαρνταρόμπα μας. Αντίθετα, θα δούμε ποιες είναι οι βασικές χρωματικές τάσεις της ανοιξιάτικης μόδας, που φοράνε ήδη τα κορίτσια στη... χώρα των social media το 2024.

Έχοντας εντοπίσει παράλληλα τις βασικές αποχρώσεις που εμφανίστηκαν στις πασαρέλες Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, είμαστε πανέτοιμες να υιοθετήσουμε όλα τα color trends που είδαμε, επικαιροποιώντας από τη μία τα σύνολά μας και από την άλλη προσθέτοντας λίγο χρώμα στα outfits της άνοιξης να τα κάνουμε να μοιάζουν σαν καινούργια.

Από μια νέα προσέγγιση στα παστέλ μέχρι τα ουδέτερα, δες στη συνέχεια τα must-have χρώματα της άνοιξης για να τα βάλεις στην ντουλάπα σου μέσα από ρούχα και αξεσουάρ που θα κάνουν τη διαφορά στα new season σύνολα.

6 χρώματα της άνοιξης που δεν λείπουν από την ντουλάπα σου

Κίτρινο βουτύρου


Πιο πλούσιο από το μπεζ, αλλά και λιγότερο δεσμευτικό και φυσικά ευκολοσυνδύαστο συγκριτικά πάντα με το έντονο κίτρινο.

Το χρώμα του λαχταριστού βουτύρου έγινε γρήγορα η μεγαλύτερη χρωματική τάση της άνοιξης, καθώς λειτουργεί ακριβώς όπως οι ουδέτερες αποχρώσεις - μόλις το φορέσεις θα το καταλάβεις αμέσως!

Επαγγελματικό γκρι

Αυτή τη σεζόν, η τάση των χρωμάτων που φοράμε στο γραφείο είναι top choice. Ανάμεσά τους το γκρι, που αυτήν την άνοιξη οι τάσεις θέλουν να το βάλουμε σε total looks.

Μπλε του ουρανού

Είναι αδύνατον να αντισταθείς στο απαλό μπλε, που ταιριάζει εύκολα σε όλες τις επιδερμίδες, ενώ αυτόματα κολακεύει μια εμφάνιση. Μάλιστα, οι αναζητήσεις του εν λόγω χρώματος σε ρούχα και αξεσουάρ αυξήθηκε φέτος κατά πολύ, οπότε η γαλάζια... επιρροή εισχωρεί δυναμικά στις γκαρνταρόμπες των κοριτσιών της μόδας στο Λονδίνο και το Παρίσι.

Πορτοκαλί

Τα εσπεριδοειδή έχουν την τιμητική τους. Οι έντονοι πορτοκαλί τόνοι κυριαρχούν αυτήν τη στιγμή και δεν είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί. Χαρίζουν μια ένταση σε κάθε σύνολο, ενώ εύκολα κάνουν δήλωση μόδας σε μια εμφάνιση. Και το σημαντικότερο; Βλέποντας αυτό το χρώμα στα ρούχα μας ο χειμώνας μοιάζει σαν μια πολύ μακρινή ανάμνηση.

Λευκό

Τα λευκά ρούχα πάντα θα παραμένουν στο προσκήνιο. Είναι δηλωτικά της άνοιξης, ενώ όλες οι influencers ήδη φοράνε άσπρα βαμακερά φορέματα και μάξι φούστες σαν να είναι Ιούλιος. Να θυμάσαι ότι σε πουκάμισα και slip φορέματα είναι φέτος top απόχρωση.

Απαλό πράσινο

View this post on Instagram

A post shared by tia dewitt (@tia_dewitt)

Το φόρεσε η Emma Stone και κέρδισε το Όσκαρ, οπότε σκέψου έξυπνα. Το απαλό πράσινο είναι ιδανικό για να περάσεις στη συνέχεια σε πιο bold τόνους, εάν φυσικά δεν είσαι και τόσο φανατική του χρώματος. Διακριτικό αλλά και ευκολοσυνδύαστο (όπως το κίτρινο του βουτύρου), θα το φορέσεις με neutral αλλά και με πιο τολμηρές αποχρώσεις.