Αυτό θα είναι το Νο1 φόρεμα του καλοκαιριού - Στο TikTok μετρά ήδη 15 εκατομμύρια προβολές!

Η ζήτησή του έχει 90% αύξηση στην Google

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unspalsh
Unspalsh

Νέα σεζόν, νέα μόδα, νέες τάσεις. Ανάμεσά τους και ένα φόρεμα που θα είναι Νο1 για το καλοκαίρι και ήδη το φοράνε τα κορίτσια στο Instagram αλλά και επώνυμες, οπότε σε λίγες μέρες από τώρα θα το βλέπεις παντού. Πρόκειται για ένα κομμάτι που μιμείται το σχέδιο του χαμηλόμεσου τζιν παντελονιού και γίνεται μανία!

Τα φορέματα δεν λείπουν από τις ανοιξιάτικες γκαρνταρόμπες και συνήθως τα σχέδια και χρώματα που φοράμε αυτούς τους μήνες τα έχουμε σε προτεραιότητα και το καλοκαίρι. Έτσι ό,τι αποκτήσεις τώρα θα το αξιοποιήσεις και τους πιο θερμούς μήνες. Δες, λοιπόν, για ποιο φόρεμα μιλάει όλο το Tik Tok, αφού ήδη το hastag του μετρά 15 εκατομμύρια προβολές.

Το Νο1 φόρεμα του καλοκαιριού που είναι top choice στο Tik Tok

Μετά τα χαμηλοκάβαλα τζιν, τώρα τα φορέματα πέφτουν λίγο πιο χαμηλά στη μέση, εγκαταλείποντας τα στενά κοψίματα για πιο κομψή και σοφιστικέ εμφάνιση. Αυτό το σχέδιο, που πέφτει χαλαρά στο σώμα, χαρακτηρίζεται από ένα εφαρμοστό τοπ και μια χαμηλόμεση φούστα.

Το είδαμε στις πασαρέλες Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024 από διάσημους Οίκους όπως οι Khaite, Sandy Liang

και Schiaparelli –μεταξύ άλλων– αποτελώντας το "σταρ φόρεμα" της σεζόν. Η επιρροή του drop-waist dress έχει ήδη εξαπλωθεί πέρα ​​από τα catwalks και στις γκαρνταρόμπες διασημοτήτων όπως η Elsa Hosk,

το μοντέλο Suki Waterhouse

και η ηθοποιός Julia Garner.

Ιδανικό για όλους τους σωματότυπους και με άνετη γραμμή, δημιουργεί εύκολα την ψευδαίσθηση ότι επιμηκύνει τη σιλουέτα ενώ αδυνατίζει τη μέση. Μάλιστα ήδη στο TikTok, το hashtag #dropwaistdress μετρά σχεδόν 15 εκατομμύρια προβολές.

Η ανάπτυξη αυτής της τάσης επιβεβαιώνεται και από την παγκόσμια μηχανή αναζήτησης μόδας Stylight, που αναφέρει αύξηση 90% από έτος σε έτος στις αναζητήσεις αυτού του τύπου φορέματος στο Google.

Η ιστορία του χαμηλόμεσου φορέματος

Το drop-waist φόρεμα εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1920, γνωστό εκείνη την εποχή ως flapper φόρεμα. Αυτά τα φορέματα σχεδιάστηκαν με σκοπό να επιτρέπουν στις γυναίκες της εποχής να σηκώνουν τα τακούνια τους όταν χορεύουν Τσάρλεστον. Σήμερα, αυτό το vintage φόρεμα αναβιώνει με μοντέρνες πινελιές.

Φτιαγμένα από λινό ή ποπλίνα, προτίμησέ τα γενικά σε ουδέτερα χρώματα, όπως λευκό ή μπεζ, για να αναδείξεις την αισθητική της "ήσυχης πολυτέλειας" και το minimal style, εστιάζοντας στην άνεση και την κομψότητα. Φόρεσέ τα με φλατ παπούτσια όπως μπαλαρίνες ή με ψηλοτάκουνα πέδιλα για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.

Shop the trend

λευκό φόρεμα

Λευκό, €19,99, Celestino

χακί φόρεμα

Χακί, €21, Cider

χρυσαφί φόρεμα

Πλισέ, €399, Polo Ralph Lauren

καφέ φόρεμα

Σοκολατί, Zeus + Dione, €990, atticadps.gr

μπλε φόρεμα

Μπλε, €370, Max Mara