Dress & go trend: To φόρεμα στο οποίο θα ορκίζεσαι μέχρι το φθινόπωρο

Είναι το star item του καλοκαιριού - Και casual και επίσημο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Αυτό το φόρεμα θα είναι ο πρωταγωνιστής του 2024, θα ορκίζεσαι σε αυτό μέχρι το φθιονόπωρο και είναι η νέα τάση dress & go που θα λατρέψεις. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τις πασαρέλες άνοιξη-καλοκαίρι αλλά και από τα catwalks του επόμενου φθινοπώρου-χειμώνα 2024-2025.

Παρουσιάστηκε από διάσημα brands, όπως Altuzzarra, Valentino, Fendi, που μάλιστα το φόρεσε πάνω από παντελόνι, Dior, Loewe και Miu Miu.

shirt dress
Photo by Estrop Getty Images/Ideal Image

Η κοινή συνισταμένη όλων; Η ευελιξία ενός φορέματος που έχει... διττή προσωπικότητα: Μπορεί να φορεθεί ως φόρεμα ή ως τοπ, ενώ είναι τόσο ευκολοφόρετο και άνετο που ταιριάζει το ίδιο καλά από το πρωί ως το βράδυ και σε κάθε περίσταση.

shirt dress catwalk
Photo by Giovanni Giannoni WWD via Getty Images/Ideal Image

Μάλιστα, οι μινιμαλιστές θα το λατρέψουν, αφού είναι αυτό το ρούχο με το οποίο θα απογειώσουν το quiet luxury style, δείχνοντας ακριβό και πολυτελές χωρίς να είναι τις περισσότερες φορές.

φόρεμα
Photo by Jacopo Raule/Getty Images/Ideal Image

Το φόρεμα στο οποίο θα ορκίζεσαι μέχρι το φθινόπωρο

Το μακρύ πουκάμισο ή shirt-dress που γίνεται φόρεμα. Ή το φόρεμα που έχει τους "κωδικούς" του πουκαμίσου, είναι αυτό το πολυλειτουργικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας που αποτελεί το dress & gο trend ή αλλιώς αυτό που φοράω το ίδιο εύκολα σε κάθε μου έξοδο.

dress
Photo by Claudio Lavenia/Getty Images/Ideal Image

Από το βαμβακερό ύφασμα ή ποπλίνα μέχρι σατέν και με μπροστινό κούμπωμα, είναι η φρέσκια και μοδάτη λύση στα looks της άνοιξης και του καλοακιριού: Το shirt dress συνδυάζει την εκλεπτυσμένη κομψότητα με την ελαφρότητα ενός αέρινου φορέματος.

λευκό φόρεμα
Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images for Prada/Ideal Image

Εκτός από τις πασαρέλες, το βλέπουμε να εξαπλώνεται και στο street style, αλλά και ανάμεσα σε celebrities, από την Gilda Ambrosio μέχρι τον Yoyo Cao και την Bianca Balti. Ευέλικτο και δροσερό, μπορεί να φορεθεί σε μαύρο και άσπρο με blazer και tailored παντελόνι, ανατρέποντας τους κωδικούς του κλασικού ανδρικού κοστουμιού.

καφέ φόρεμα
Photo by Valentina Frugiuele/Getty Images/Ideal Image

Κι αν κάτι σημαίνει αυτό, είναι φυσικά το γεγονός ότι μαζί του θα περάσουμε τις πιο στυλάτες μέρες και νύχτες των επόμενων μηνών.

Top choice

λευκό φόρεμα

Με ζώνη, €112,50, Milk White

καρό φόρεμα

Kαρό, €168, Tommy Hilfiger

ριγέ φόρεμα

Ριγέ, €249, Polo Ralph Lauren, atticadps.gr

φόρεμα με λουλούδια

Με λουλούδια, €72,42, Tommy Hilfiger

σατέν φόρεμα

Σατέν, €148, Vassia Kostara