Οι pencil φούστες είναι τάση αλλά αυτό το σχέδιο τις βάζει στο περιθώριο

Είναι ιδανικό για το καλοκαίρι και σούπερ θηλυκό κομμάτι

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Τα trends για τις φούστες που θα είναι στη μόδα την άνοιξη δεν έχουν... πει ακόμα την τελευταία τους λέξη. Μεταξύ των μοντέλων Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, μια φούστα αναβιώνει από τη μόδα του 2000 και μπαίνει δυναμικά στην ανοιξιάτικη καθημερινότητά μας.

Αν μιλούσαμε για γραμματική θα λέγαμε ότι αυτό το σχέδιο είναι το... αντίθετο της pencil φούστας, με μια παιχνιδιάρικη σιλουέτα που προσφέρει αβίαστα την απόλυτη διασκέδαση της δεκαετίας του '80. Είναι κομψή, διασκεδαστική, φουλ κοριτσίστικη και hot και αναμένεται να κυριαρχήσει στο street style τους επόμενους μήνες, μέσα από looks που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Το πολύ κοντό μήκος της δημιουργεί αμέσως συγκεκριμένες προϋποθέσεις στο styling, που πρέπει να προσέξεις, ενώ θα την βλέπεις παντού τους επόμενους μήνες και μέχρι το καλοακίρι θα έχει πάρει σίγουρα τα... σκήπτρα από τις στενές φούστες.

Το νέο σχέδιο στις φούστες βάζει στο περιθώριο τις pencil

Η τάση της puffball φούστας επιτυγχάνει ένα έντονο, δραματικό στυλιστικό αποτέλεσμα που η Carrie Bradshaw θα απογείωνε. Παίζοντας με τις σιλουέτες της ra-ra φούστας και αυτής του σκέιτερ, οι ανοιξιάτικες φούστες "φουσκώνουν" κάτω από το στρίφωμα, δημιουργώντας ένα φινίρισμα που μοιάζει με balloon.

O σκοπός εδώ είναι να τονιστεί το ογκώδες σχήμα, κάνοντας εύκολα statement. Θα την βρεις σε διάφορα μήκη, από κοντές μέχρι μάξια, αλλά ακριβώς με το ίδιο σχέδιο, ενώ το πολύ κοντό μήκος της δημιουργεί αμέσως συγκεκριμένες προϋποθέσεις στο styling, που πρέπει να προσέξεις.

Απευθείας από τις πασαρέλες της σεζόν, οι φούστες puffball επιστρέφουν επίσημα όπου κι αν κοιτάξουμε. κάνουν εύκολα δήλωση μόδας, υποστηρίζοντας κάθε στυλ, από τη boho διάθεση που μπορεί να έχεις μέχρι τις βραδινές και πιο glam εξόδους σου, ειδικά εάν είναι φτιαγμένες από δαντέλα, ταφτά και σιφόν.

Εμπνευσμένη από μια μποέμ αισθητική αλλά στην πολύ κοντή εκδοχή της, αυτή η μίνι φούστα θα είναι η πρωταγωνίστρια του καλοκαιριού, που επιστρέφει σε ρομαντικές παραλλαγές, για να μας χαρίσει έξτρα δόσεις στυλ.

Shop the trend

γαλάζια φούστα

Γαλάζια μάξι, €639, Anna October, farfetch.com

τζιν φούστα

Denim, €25,99, Stradivarius

σατέν φούστα

Σατέν, €74,90, Coast

μπεζ φούστα

Μίνι μπεζ, €19,99, Pull&bear

μαύρη φούστα

Μαύρη, €69,99, Mango