10 τρόποι για να φορέσεις το λευκό φόρεμα το Πάσχα

Φρέσκο και στυλάτο styling για να μην είναι βαρετό το look σου

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

To Πάσχα πλησιάζει και οι ζέστες έχουν πιάσει για τα καλά, οπότε σκέφτεσαι από τώρα τι θα βάλεις στη λίστα σου για τις γιορτινές αυτές μέρες, είτε μείνεις εντός των τειχών είτε εκδράμεις σε έναν κοντινό ή και πιο μακρινό προορισμό. Ένα στοιχείο αυτών ημερών που παραμένει διασκεδαστικό, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι το ντύσιμο για την περίσταση.

Το λευκό φόρεμα είναι φυσικά ανάμεσα στις επιλογές σου για τις μέρες αυτές αλλά και λόγω εποχής, οπότε δεν έχεις παρά να στραφείς σε αυτή την κατά τα άλλα safe επιλογή αλλά να μην την κάνεις... βαρετή στο styling. Εννοώ να μη μείνεις στα ίδια και τα ίδια που φοράς πάντα με ένα white dress.

Δεν θέλεις από τη μία να είσαι υπερβολική αλλά από την άλλη νιώθεις την ανάγκη να ντυθείς μοδάτα, οπότε η "χρυσή τομή" είναι αυτό που πρέπει να ανακαλύψεις. Ένα λευκό φόρεμα είναι η πιο κλασική και φινετσάτη επιλογή για να βγεις το Πάσχα, αλλά δεν χρειάζεται να είναι και αδιάφορη.

Οπότε δεν έχεις παρά να επιλέξεις έναν από τους 10 φρέσκους τρόπους για να φορέσεις αυτό το Πάσχα το λευκό σου φόρεμα, χωρίς να είσαι... μία από τα ίδια. Είτε μιλάμε για αξεσουάρ ή παπούτσια είτε για πανωφόρια και τσάντες, καθεμία από τις εμφανίσεις που σου προτείνω είναι το ίδιο εκλεπτυσμένη και κομψή όσο μοντέρνα και τολμηρή!

10 τρόποι για να φορέσεις το λευκό φόρεμα το Πάσχα

Total look

Το λευκό σε total looks δείχνει αυτόματα πολυτελές και φινετσάτο. Ακόμα και το πιο κλασικό φόρεμα εάν το συνδυάσεις με αξεσουάρ σε επίσης λευκό χρώμα θα δείξει εκλεπτυσμένο και κλασάτο. Προτίμησε λεπτομέρειες διαφάνειας, μέσα από πολυτελή δαντέλα για να δημιουργήσεις ένα ρομαντικό και αξεπέραστο σύνολο.

Μεγάλα βραχιόλια

Είναι η τάση της άνοιξης, αφού τα μεγάλα βραχιόλια σε ασημί και χρυσαφί τόνο είναι must-have για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024. Εάν τα συνδυάσεις πολλά μαζί με ένα minimal φόρεμα, θα δημιουργήσεις μια statement εμφάνιση, που σε τίποτα δεν θα θυμίζει ότι το λευκό φόρεμά σου είναι πέρα για πέρα κλασικό!

Statement παπούτσια

Κοίταξε να δεις, ένα λευκό φόρεμα τις περισσότερες φορές περνά απαρατήρητο, ειδικά εάν δεν είναι καλοκαίρι και έχεις πάρει λίγο χρώμα παραπάνω. Τώρα το Πάσχα λοιπόν απογείωσε το μίνι lace λευκό φόρεμά σου συνδυάζοντάς το με ένα ζευγάρι μοδάτα παπούτσια. Σε έναν παλ τόνο αλλά με ιδιαίτερο και μοντέρνο σχέδιο, δεν θα περάσουν απαρατήρητα, αφού θα κάνουν κοντράστ με το classic στυλ του φορέματος.

Μπεζ σακάκι

Εάν αγαπάς τον μινιμαλισμό στο ντύσιμό σου, δεν μπορείς να ξεφύγεις. Το μπεζ ταιριάζει ιδανικά με το λευκό, δημιουργώντας ένα elegant σύνολο, ακόμα κι αν φοράς αθλητικά! Προτίμησε φαρδύ σακάκι, εάν το φόρεμά σου είναι στενό, για να κάνεις fashion statement.

Μαύρα αξεσουάρ

Όταν ακολουθείς την... πεπατημένη πάντα είσαι κερδισμένη, λέει ο σοφός λαός της μόδας. Έτσι για να αναδείξεις ένα εντυπωσιακό λευκό φόρεμα, συνδύασέ το με μαύρα αξεσουάρ. Λιτά παπούτσια και μια κλασική τσάντα θα αφήσουν... χώρο στο φόρεμά σου για να κάνει εντύπωση.

Χρωματιστό πανωφόρι

Μια πινελιά... άνοιξης την χρειάζεσαι στο σύνολό σου. Προτίμησε φωτεινά χρώματα για τα πανωφόρια σου, όπως φούξια, πράσινο, κίτρινο ή και εμπριμέ, για να δημιουργήσεις μια εμφάνιση που θα σταθεί εύκολα από το πρωί ως το βράδυ στις πασχαλινές σου εξόδους.

Καλτσάκια & slingbacks

Όσο ο καιρός το επιτρέπει κι εσύ δεν μπορείς να αποχωριστείς το πλεκτό σου φόρεμα, δεν έχεις παρά να το φορέσεις με τον πιο θηλυκό (πέρα από ανατρεπτικό) τρόπο: Χοντρά καλτσάκια και κομψές slingbacks θα βάλουν αυτή τη μοδάτη... δόση που έχει ανάγκη το look.

Bold mini bag

Τα αρχαιοελληνικού τύπου φορέματα είναι φέτος top choice για την άνοιξη και σίγουρα θα βάλεις ένα στην γκαρνταρόμπα σου. Συνδύασέ το με μια χρωματιστή μικρή τσάντα, που θα λειτουργήσει σαν κόσμημα στο στυλ σου.

Με πολύχρωμα sneakers

Για ένα πιο νεανικό και παιχνιδιάρικο outfit, φόρεσε το μίνι φαρδύ λευκό φόρεμά σου με χρωματιστά αθλητικά. Προτίμησε γαλάζιο, πράσινο ή και κόκκινο χρώμα και αυστηρά με slim σόλες. Είναι μια εμφάνιση που θα επιλέγεις μέχρι να πιάσει... καύσωνας!

Mε jean jacket

Το πιο ταιριαστό μπουφάν της άνοιξης για το λευκό σου φόρεμα. Είτε μιλάμε για μάξι είτε για μίνι ή μίντι, θα σε βολέψει πολύ αυτός ο συνδυασμός από το πρωί ως το βράδυ. Ιδανικά ένα μακρύ φόρεμα με βολάν ή balloon σχέδιο θα αναδείξει την επιλογή του denim.