Από τις καουμπόικες μπότες στο double denim: Πώς θα φορέσεις το western trend

Με αφορμή και τη μεγάλη επιτυχία του νέου άλμπουμ της Beyonce " Cowboy Carter"

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Κάθε μέρα, οι πιθανότητές σου να δεις μια γυναίκα με καουμπόικες μπότες έχουν πιθανώς τετραπλασιαστεί σε σχέση με πριν από δύο χρόνια. Το περίφημο western trend είναι εδώ πιο επίκαιρο από ποτέ, ειδικά μετά και τη μεγάλη επιτυχία του νέου άλμπουμ της Beyoncé με τίτλο Cowboy Carter, που κυκλοφόρησε στις στις 29 Μαρτίου.

Με κομμάτια εμπνευσμένα από την Άγρια Δύση, jacket με κρόσσια, μπότες με τακούνι και καουμπόικο καπέλο, η τραγουδίστρια έφερε εκ νέου στο προσκήνιο το western style,

που μπορείς εύκολα να υιοθετήσεις κι εσύ, αρκεί να στοχεύσεις σε κομμάτια-κλειδί, που θα σε βοηθήσουν να είσαι ταυτόχρονα κομψή και μοδάτη, δημιουργώντας ενημερωμένα looks. Από τα παπούτσια μέχρι τα αξεσουάρ και τα ρούχα, δες στη συνέχεια τι θα φορέσεις για να μεταμορφωθείς σε... Τεξανή!

Πώς θα φορέσεις το western trend την άνοιξη

Λεπτομέρειες από κρόσσια, καουμπόικα καπέλα και ατελείωτο double denim είδαμε κατά κόρον στις πασαρέλες Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024. Αν και είναι διασκεδαστικό να ακολουθούμε τις τάσεις (και αυτό θέλουμε), σίγουρα δεν είναι και τόσο εύκολο να ενσωματώσουμε το western trend στην στην καθημερινή μας γκαρνταρόμπα.

Αλλά, είτε σε... τρομάζουν τα μεγάλα καπέλα με φαρδύ γείσο είτε δεν είσαι σίγουρη για το πώς θα φορέσεις τις καουμπόικες μπότες σου, μην ανησυχείς, γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να δοκιμάσεις το στυλ χωρίς να μοιάζεις εξωπραγματική.

Δες στη συνέχεια κομμάτια εμπνευσμένα από την Άγρια Δύση, ακούγοντας (κατά προτίμηση) το τραγούδι της Beyoncé "Levi’s Jeans", ειδικότερα τους στίχους "denim on denim on denim, που σου χαρίζει high fashion με ένα απλό λευκό μπλουζάκι". Ό,τι λέει η Beyoncé, το κάνουμε.

Το καουμπόικο καπέλο

Είτε επιλέξεις ένα "αυθεντικό" σχέδιο είτε ένα denim κομμάτι, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Συνδύασέ το με wide-leg παντελόνι ή το καυτό σορτσάκι σου και ένα μπλουζάκι και είσαι έτοιμη να... ροκάρεις!

Η ζώνη με αγκράφα

Προτίμησε μία σε λεπτό σχέδιο και μαύρο χρώμα αλλά με εντυπωσιακή μεταλλική αγκράφα σε ασημί τόνο, για να αναβιώσεις το western style με το τζιν παντελόνι σου. Θα τη φορέσεις το ίδιο καλά και με ένα υφασμάτινο παντελόνι, δημιουργώντας έξτρα στυλ.

Οι καουμπόικες μπότες

Δεν χρειάζεται να επενδύσεις σε "αυστηρές" καουμπόικες μπότες, αφού φέτος μπορείς να βρεις ένα ζευγάρι που παραπέμπει στο western style στην πιο... light εκδοχή!

Δοκίμασε ένα ζευγάρι cowboy mules για παράδειγμα ή ένα ζευγάρι western μπότες μέχρι τον αστράγαλο.

The cow print

Eμπνεύσου από τη φάρμα των... βοοειδών, επιλέγοντας ασπρόμαυρα prints σε ρούχα και αξεσουάρ. Μπορείς να φορέσεις και λεοπάρ κομμάτια, που θα "κουμπώσουν" καλύτερα στο δικό σου αστικό στυλ ή να περιοριστείς σε ένα ζευγάρι παπούτσια με αυτό το μοτίβο.

Denim on denim

Μονό, διπλό ή τριπλό, οτιδήποτε ταιριάζει στο δικό σου στυλ. Το denim on denim trend πρωταγωνίστησε στις πασαρέλες του F/W 2024 και είναι ίσως το πιο εύκολο "κομμάτι" για να δημιουργήσεις το western style.

Δες το μέσα από σακάκια με δερμάτινες λεπτομέριες, μπουφάν με κρόσσια αλλά και ολόσωμες φόρμες με cowboy λεπτομέρειες.

** Προσάρμοσε την τάση στο look σου, μέσα από μεμονωμένα κομμάτια που θυμίζουν Άγρια Δύση, για μια κομψή και ενημερωμένη εμφάνιση.