Adidas Samba: 5 συνδυασμοί για να φορέσεις το πιο hot αθλητικό της άνοιξης

Από το 1950 μέχρι σήμερα παραμένει το αγαπημένο sneaker των fashionistas

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal/Image
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal/Image

Φέτος είναι η χρονιά τους! Με μια κύληση στα Instagram προφίλ των πιο διάσημων fashionistas, των celebrities και των trend setters καταλαβαίνεις αμέσως πως το πιο πολυφορεμένο παπούτσι της εποχής δεν είναι άλλο από τα iconic Adidas Samba, που δεν σταματούν ποτέ να συναρπάζουν.

Τα αθλητικά παπούτσια διατήρησαν την γραμμή που τα διακρίνει για περισσότερα από 70 χρόνια: Αρχικά σχεδιάστηκαν για ποδοασφαιριστές που έπαιζαν ποδόσφαιρο σε παγωμένες επιφάνειες χάρη στις λαστιχένιες σόλες, που εξασφάλιζαν εξαιρετικό κράτημα στο έδαφος, με το δερμάτινο επάνω μέρος και τις τρεις λευκές ρίγες που συμβολίζουν τη μάρκα να κάνουν statement.

H ονομασία τους Samba παραπέμπει στο γεγονός ότι εκτοξεύτηκαν σε συνδυασμό με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1950 στη Βραζιλία. Από το 2022 τα Adidas Samba έχουν ξεπεράσει τα όρια των αθλητικών παπουτσιών και έχουν γίνει από μόνα τους ένα είδος μόδας, με διασημότητες όπως η Bella Hadid, η Kaia Gerber και η Kendall Jenner να τα επιλέγουν στις εμφανίσεις τους.

Η γερμανική φίρμα τα έχει λανσάρει σε διάφορα χρώματα, οπότε εύκολα μπορείς να τα φορέσεις στις all-day εμφανίσεις σου, επιβεβαιώνοντας και με το παραπάνω ότι είναι από τα πιο δυνατά sneaker trends για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024, συνδυασμένα με διάφορους τρόπους. Μάλιστα 5 συνδυασμοί ξεχωρίζουν στο street style, για να τους δοκιμάσεις κι εσύ.

5 συνδυασμοί για να φορέσεις τα Adidas Samba

Adidas Samba με μίνι baby doll dress

μίνι φόρεμα
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Image

Τα baby doll φορέματα παρουσιάστηκαν στις πασαρέλες Άνοιξη-Καλοκαίρι 2024 από διάφορες μάρκες, μεταξύ των οποίων η Chanel, που τα φαντάστηκε με μπαλαρίνες Mary Jane, και ο Valentino, που αντί αυτού επέλεξε να τα συνδυάσει με γόβες.

Στο street style, οι trend setters και οι fashionistas επέλεξαν να μειώσουν τον ρομαντισμό αυτού του ρούχου, αναδεικνύοντάς το με την urban και normcore ατμόσφαιρα των sneakers Adidas Samba.

Adidas Samba με wide-leg τζιν

Το φαρδύ παντελόνι κυριαρχεί εδώ και δύο χρόνια στις στυλιστικές μας προτιμήσεις, φορώντας το με διάφορους τρόπους από το πρωί ως το βράδυ.

μαρινιέρα με τζιν
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Image

Με ένα ζευγάρι μαύρα Adidas Samba θα κάνεις το εξής στυλιστικό τέχνασμα: Θα τα συνδυάσεις οπτικά με ένα ριγέ ασπρόμαυρο σακάκι πετυχαίνοντας το τέλειο combo. H εμφάνισή σου εδώ είναι από τις πιο φινετσάτες και minimal προτάσεις, αναδεικνύοντας το quiet luxury και τη φινέτσα σου.

Adidas Samba με μάξι denim φούστα

denim φούστα με sneakers
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Image

Πολλές φορές έχουμε πει πως μια μάξι τζιν φούστα δεν πρέπει να απουσιάζει φέτος από την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου. Φόρεσέ την με ένα απλό T-shirt και ανάδειξε το look σου με ένα ζευγάρι ασπρόμαυρα Adidas Samba. Tip: Δέσε ένα ασπρόμαυρο μαντίλι στην τσάντα σου, για μια ενημερωμένη εικόνα.

Adidas Samba με φόρεμα

φόρεμα με αθλητικά adidas
Photo by Jeremy Moeller Getty Images/Ideal Image

Εδώ θα κάνεις μια εκκεντρική εμφάνιση, επιλέγοντας ένα μάξι στενό φόρεμα με σχέδια, που συνδυάζει το γαλάζιο με το κόκκινο. Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από ένα ζευγάρι Adidas Samba σε κόκκινο χρώμα; Θα κάνεις εύκολα δήλωση μόδας με το iconic look σου.

Adidas Samba με παντελόνα

λευκό πουκάμισο και παντελόνα
Photo by Streetstyleshooters/Getty Images/Ideal Image

Παρόλο που σχεδιάστηκαν αρχικά για να φοριούνται από αθλητές, τα Adidas Samba είναι το ιδανικό μοντέλο για να τα φορέσεις με κομψά αστικά ρούχα: Όπως ένα φαρδύ παντελόνι και ένα κλασικό, ελαφρώς oversized λευκό πουκάμισο. Η εμφάνιση «less is more» τονίζεται από statement αξεσουάρ: όπως χρυσά σκουλαρίκια, γυαλιά με τετράγωνους φακούς και την εμβληματικό Birkin της Hermès.

The shoe

adidas samba

Adidas Samba, €120, adidas.gr