Μαγιό για 40άρες - 7 μοδάτα σχέδια που κολακεύουν τη σιλουέτα

Για στυλάτες εμφανίσεις στην παραλία πέρα από την ηλικία

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Αυτό είναι αυτονόητο: Ανεξάρτητα από την ηλικία της μια γυναίκα δικαιούται να φορέσει ό,τι μαγιό θέλει. Και ξεκινάω έτσι την περιγραφή μου για να τονίσω για άλλη μία φορά πως το στυλ δεν έχει ηλικία και χρόνια δεν μετρά! Αυτό που έχει σημασία είναι κάθε γυναίκα στα χρόνια της να νιώθει άνετα και κομψά μέσα στις στυλιστικές επιλογές της.

Επειδή, λοιπόν, καλοκαιριάζει και σύντομα θα βγούμε στην παραλία (και με το Πάσχα και τον ζεστό καιρό να είναι προ των πυλών) δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στα μαγιό που θα φορέσουμε φέτος το καλοκαίρι αν είμαστε 40άρες και πάνω.

Αυτά τα μαγιό που στην ουσία θα κολακεύσουν τη σιλουέτα μας και θα γίνουν τα δικά μας όπλα στην παραλία, για να δείξουμε φινετσάτες και ταυτόχρονα μέσα στις τάσεις. Έτσι δες στη συνέχεια 7 μοδάτα σχέδια μαγιό που ταιριάζουν στο σώμα μιας 40άρας και διάλεξε το δικό σου αγαπημένο - γιατί όχι και όλα!

7 μοδάτα σχέδια μαγιό που κολακεύουν τις 40άρες

Σίγουρα έχεις δει γυναίκες πάνω από 40 στο Instagram πόσο κομψές και στυλάτες παρουσιάζονται στις επιλογές τους, ενώ με τα μαγιό κερδίζουν σίγουρα τις εντυπώσεις χωρίς να είναι κιτς ή αντιαισθητικό το αποτέλεσμα!

Και το πετυχαίνουν αυτό χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στο στυλ, απλώς επιλέγοντας τα σωστά σχέδια μαγιό που κολακεύουν τη σιλουέτα τους. Μάλιστα, 7 βρίσκονται πρώτα στη λίστα των προτιμήσεών τους, που φοράνε διαρκώς και εσύ δεν έχεις παρά να εμπνευστείς.

Μαύρο ολόσωμο

Μην μου πεις κλασική επιλογή χωρίς καμία πρωτοτυπία, γιατί αμέσως θα σε διαψεύσω! Το μαύρο ως γνωστόν αδυνατίζει τη σιλουέτα - ένα το κρατούμενο. Εάν είναι πιο "παρτό" στα πλάγια επίσης θα δείξει τα πόδια σου ψηλότερα. Δεν διαφανίζει αντιαισθητικά και, τέλος, εάν επιλέξεις ένα σχέδιο με εντυπωσιακές λεπτομέρειες θα το φοράς και σαν body με τη φούστα ή το παντελόνι σου.

Χρωματιστό ολόσωμο

Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι το στυλ σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες χρειάζεται φωτεινά χρώματα για να αναδειχτεί και να... κόψεις χρόνια! Έτσι ένα bold ολόσωμο μαγιό -φέτος κατά προτίμηση σε μοβ, κόκκινο, πράσινο ή γαλάζιο- θα προσθέσει φρεσκάδα στην εμφάνισή σου. Προτίμησε κλασικό σχέδιο, αφού το χρώμα από μόνο του κάνει δήλωση μόδας.

Ψηλόμεσο

Και στη μόδα είναι και κολακεύει τη σιλουέτα μιας 40άρας. Επιπλέον αναβιώνει άριστα το ρετρό στυλ των 60s. Μη φοβηθείς το χρώμα και προτίμησε ένα κομμάτι που θα τονίσει και το μαύρισμά σου. Το μαγιό αυτό θα ψηλώσει τα πόδια σου και θα κρύψει τυχόν αδυναμίες στην περιοχή της κοιλιάς.

Μικροσκοπικό μπικίνι

Κλασική αξία στο χρηματιστήριο των... μαγιό, πολλές γυναίκες ορκίζονται στο μικροσκοπικό μπικίνι το καλοκαίρι. Και δεν έχουν άδικο, αφού ένα μπικίνι κολακεύει καλύτερα τις juicy σιλουέτες από ένα ολόσωμο - το λένε και οι ειδικοί της μόδας. Απλώς εσύ επέλεξε αυτό το κομμάτι που σου ταιριάζει και κάνε θεαματική εμφάνιση στην παραλία.

Με cut-outs

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το προτιμούν όλες οι γυναίκες, ανεξάρτητα από τον σωματότυπό τους. Ένα μαγιό με κοψίματα στα σωστά σημεία τραβά το βλέμμα από τις αδυναμίες μας και αναδεικνύει τα δυνατά μας σημεία. Προτίμησε cut-outs στα πλαϊνά και όχι στην περιοχή της κοιλιάς, εκτός εάν οι κοιλιακοί σου είναι... πέτρα!

Athletic

Είναι κάτι σαν body, που το συναντάμε με κοντό ή μακρύ μανίκι ή και χωρίς μανίκι, που κατεβαίνει αρκετά στους μηρούς ή και όχι. Ένα αθλητικό μαγιό θα γίνει το δεύτερο δέρμα σου εάν θέλεις να καλύψεις κοιλίτσα, μπράτσα ή και στήθος, αφού είναι σούπερ... καλυπτικό. Επιπλέον νιώθεις σίγουρη για τον εαυτό σου, αποφεύγοντας τυχόν ατυχήματα εάν αθλείσαι στην ακτή.

Push-up μπικίνι

Είναι το μαγιό που κρατά το στήθος στο... ύψος του. Και σίγουρα μετά τα 40 αυτό το έχεις ανάγκη. Οπότε ένα μαγιό με μπανέλα θα σου χαρίσει τη λεγόμενη... αυτοπεποίθηση του ντεκολτέ, ενώ εάν επιλέξεις ένα εμπριμέ κομμάτι θα πάρει το βλέμμα αυτόματα από τα αδύναμα σημεία στο σώμα σου. Προτίμησε σλιπ με δέσιμο στο πλάι, για να κρύψεις ακόμα περισσότερους πόντους.