Τα (πολύ) φαρδιά τζιν επιστρέφουν αλλά στη chic εκδοχή τους - Χάρη σε ένα "μαγικό" αξεσουάρ

Τα φοράνε ήδη όλα τα κορίτσια της μόδας

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το 2024, και ειδικά την άνοιξη-καλοκαίρι, συνυπάρχουν και διασταυρώνονται διαφορετικές τάσεις στο τζιν, ακόμη και αντίθετες. Συγκεκριμένα, γινόμαστε μάρτυρες της επιστροφής των σχεδίων από τις δεκαετίες του '90 και του 2000:

Από τη μια, το χαμηλόμεσο στενό τζιν (που νομίζαμε ότι δεν θα ξαναδούμε), που ανέδειξε η Miu Miu, από την άλλη, το κάπρι, κάτι ανάμεσα σε βερμούδες και κολάν, που ετοιμάζεται να κατακτήσει τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα αυτό το καλοκαίρι - και όχι μόνο.

Και μετά είναι τα χαλαρά, άνετα και δροσερά wide-leg, που αγαπήθηκαν πολύ από celebs και fashionistas, να είναι αδιαμφισβήτητα οι πρωταγωνιστές ανάμεσα στα trendy τζιν για την άνοιξη/καλοκαίρι 2024. Μάλιστα, φοριούνται στην πολύ φαρδιά εκδοχή τους αλλά πιο κομψά, χάρη σε ένα "μαγικό" αξεσουάρ.

Τα πολύ φαρδιά τζιν παντελόνια και η σημασία της ζώνης

Την περασμένη σεζόν, τα φαρδιά παντελόνια εμφανίστηκαν στις πασαρέλες του Jacquemus στις Βερσαλλίες και της Mowalola στο Λονδίνο. Ο σχεδιαστής τα παρουσίασε με εκτεθειμένα εσώρουχα, επαναφέροντας την τάση της χαλάρωσης στην παλιά της αίγλη, ενώ η Mowalola Ogunlesi μάς έδειξε μια ακραία διάσταση στη χαμηλή μέση, με το τζιν να ακουμπάει, όχι στη μέση ή στους γοφούς, αλλά στα γόνατα.

Η χαλάρωση αυτή, λοιπόν, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα φαρδιά τζιν. Η «τάση» της χαμηλωμένης μέσης γεννήθηκε στις αμερικανικές φυλακές, όπου απαγορεύτηκαν οι ζώνες, και στη συνέχεια διαδόθηκε τη δεκαετία του '90 από ράπερ, που τη θεωρούσαν ως μια χειρονομία εξέγερσης, έναν τρόπο απόρριψης του παραδοσιακού τρόπου ζωής.

Αυτήν τη σεζόν, τα χαμηλομέση τζιν - πιθανώς τα πιο άνετα μοντέλα που υπάρχουν - επιστρέφουν στο προσκήνιο, από τους δημιουργικούς διευθυντές των Balenciaga, Loewe, Gucci, Valentino και από τον νεαρό σχεδιαστή Christopher Esber.

Η καινοτομία, σε σύγκριση με το παρελθόν, είναι η επανεξέταση της χαμηλής μέσης σε μια πιο κομψή εκδοχή, με τη μέση να στερεώνεται στους γοφούς και να τονίζεται από μια λεπτή ζώνη με αγκράφα ή και με κορδόνι.

Τα πολύ φαρδιά τζιν παντελόνια στο street style

Εμφανίστηκε κατά κόρον στις πασαρέλες της άνοιξης του καλοκαιριού και πλέον έχει εξαπλωθεί και στο street style, εξαιτίας της άνετης εφαρμογής του αλλά και της δροσερής του υπόστασης. Έτσι τα κορίτσια της μόδας στους δρόμους του κόσμου φοράνε τα πολύ φαρδιά τζιν παντελόνια με διάφορους τρόπους.

Απόκτησε ένα φαρδύ τζιν παντελόνι

φαρδύ τζιν

Τζιν, Diesel, €200, favela.gr

τζιν με στρας

Tζιν με κρύσταλλα, Self Portrait, €500, atticadps.gr

τζιν καμπάνα

Καμπάνα, €23, Kazi Line, kazi.gr

σκούρο τζιν παντελόνι

Τζιν, €29,95, Zara

τζιν με κρύσταλλα

Με στρας, €69,99, Η&Μ