Αυτό είναι το μόνο αξεσουάρ που θα μεταμορφώσει κάθε σου εμφάνιση - Ωδή στην κομψότητα και τη φινέτσα

Κυριάρχησε σε όλες τις πασαρέλες της άνοιξης

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Το έχουμε πει πολλές φορές πως ένα αξεσουάρ έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει ένα σύνολο και να το κάνει να απογειωθεί. Είτε φοράς ένα minimal look είτε αγαπάς τον μαξιμαλισμό στο ντύσιμό σου, οφείλεις δίνεις σημασία στα "ταπεινά" αυτά κομμάτια της μόδας που κάνουν εύκολα fashion statement.

Φέτος, λοιπόν, οι πασαρέλες γέμισαν από ένα κομψό αξεσουάρ και τα κορίτσια της μόδας το φοράνε στις εμφανίσεις τους, δημιουργώντας έξτρα στυλ. Γιατί με μία μόνο κίνηση μπορεί να μεταμορφώσει την εμφάνισή σου, αποτελώντας παράλληλα ωσή στην κομψότητα και τη φινέτσα.

Αυτό είναι το μόνο αξεσουάρ που θα μεταμορφώσει την εμφάνισή σου

Είναι βολικό και σίγουρα ταιριάζει σε κάθε στυλ και εμφάνιση. Το φουλάρι bandeau είναι το μοντέρνο αξεσουάρ, που είδαμε στις επιδείξεις μόδας του 2024, να το φοράνε τα μοντέλα γύρω από τον λαιμό τους με πολλούς τρόπους και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που μαζί του μπορείς να μεταμορφώσεις κάθε εμφάνιση.

"Όποιος θέλει να κάνει σπουδαία πράγματα πρέπει να σκεφτεί πολύ τις λεπτομέρειες", αυτό το απόφθεγμα του Paul Valéry είναι ίσως το έμβλημα αυτού του αξεσουάρ, του φουλαριού bandeau, που ετοιμάζεται να γίνει το πιο δυνατό micro trend του 2024.

Επικεντρωμένο στην απόλυτη κομψότητα και φινέτσα αλλά και φουλ αναθεωρημένο με σύγχρονες πινελιές, μπορεί να κάνει τη διαφορά, με όποιο τρόπο κι αν επιλέξεις να το εντάξεις στα καθημερινά σου outfits. Και δεν μιλάμε φυσικά για ένα κλασικό φουλάρι, αλλά για μια μακριά και στενή "ζώνη", σε διάφορα σχέδια και χρώματα, που μπορεί να φορεθεί με διάφορους τρόπους.

Πώς θα φορέσεις το πιο μοδάτο εξεσουάρ του 2024

Αγαπημένο πολύ από τον Yves Saint Laurent, το φουλάρι bandeau το χρησιμοποίησε τη δεκαετία του '70 ως γυναικεία γραβάτα, τόσο πολύ, μάλιστα, που σε πολλές περιπτώσεις έγινε ο γιακάς στις "γυμνές" μπλούζες του. Η ιδέα είναι απλή, πάρε ένα φουλάρι bandeau και δέσε το στον λαιμό σου μαζί με ένα κολιέ. Είναι το τσόκερ-φουλάρι Gucci που κυριάρχησε σε όλες τις πρόσφατες επιδείξεις μόδας.

φουλάρι street style
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Μια απλή ιδέα, που δείχνει πώς αυτό το "ταπεινό" αξεσουάρ έχει έντονη δημιουργική δύναμη. Μια λεπτομέρεια, φυσικά, που μεταμορφώνει κάθε basic ντύσιμο σε κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Η ιδέα styling της Kate Moss είναι πολύ boho-chic: το φουλάρι bandeau δένεται στον λαιμό και αφήνεται ελεύθερο να κυματίζει. Το μοντέλο το συνδυάζει με ένα πουκάμισο και ένα μαύρο γιλέκο που μένει ανοιχτό, όλα συνδυασμένα με ένα σορτς.

kate moss
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Επιπλέον, μπορείς να το φορέσεις δεμένο κοντά στον λαιμό σου, μέσα από ένα jumpsuit, ή να το δέσεις φιόγκο (που είναι must) στο πλάι του λαιμού, με μια στραπλες μπλούζα, κάνοντάς το να λειτουργήσει ως τσόκερ. Επίσης δοκίμασε να το περάσεις μέσα από τον γιακά του πουκαμίσου σου και δέσε το στο τελείωμα, σαν γραβάτα.

street style μαντίλι styling
Photo by Raimonda Kulikauskiene/Getty Images/Ideal Image

Συμπερασματικά, άφησε ελεύθερη τη φαντασία σου και χρησιμοποίησε το φουλάρι όπως του αξίζει, για να τονίσεις το εκλεπτυσμένο γούστο σου.