Crab sandals: Τα πιο "άκομψα" σανδάλια στην πρώτη γραμμή το καλοκαίρι του 2024

Θα υποκύψεις σε αυτή την απροσδόκητη τάση;

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Εάν αναζητάς λίγη άνεση με μια πινελιά στυλ, βασίσου στα περίφημα crab sandals των παιδικών σου χρόνων. Έχοντας γίνει διάσημα την περασμένη σεζόν (αν δεν τα έχεις ήδη αγοράσει κάν' το τώρα), η μόδα τα επανέφερε με νέες δημιουργικές εκδόσεις, που τα καθιστούν μεγάλη τάση για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2024.

Εμπνευσμένα από το "ταπεινό" και πρακτικό παπούτσι του ψαρά -μια σιλουέτα κλειστή στα δάχτυλα- είναι αναγνωρίσιμα με την πρώτη ματιά. Είναι κομψά, ευέλικτα και αρκετά πρακτικά για να φοριούνται για ώρες, προλαβαίνοντας έτσι... τις διακοπές του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Υπάρχει όμως μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή που δεν πρέπει να ξεχνάμε: Είναι παπούτσια που αναπνέουν, εξοπλισμένα με άνετες σόλες που, χάρη στο σχέδιό τους, δεν χρειάζεται κιόλας να έχεις κάνει πεντικιούρ! Οπότε δες στη συνέχεια πώς θα φορέσεις τα πιο "άκομψα" σανδάλια της σεζόν.

Crab sandals; Τα πιο "άκομψα" σανδάλια των παιδικών μας χρόνων

Η προέλευση crab sandals χρονολογείται από το 1946, όταν η γαλλική μάρκα Méduse, η οποία τα παράγει ακόμα, δημιούργησε το πρώτο μοντέλο από πλαστικό, μια απόλυτη καινοτομία για τη βιομηχανία των υποδημάτων, που δεν είναι ακόμα εξοικειωμένη με την χρήση αυτού του υλικού.

Αρχικά σχεδιασμένα για την παραλία, βρήκαν γρήγορα τον δρόμο τους και στο street style, καθώς κατασκευάστηκαν και από δέρμα. Ωστόσο, διατήρησαν πάντα την έννοια του "άκομψου" παπουτσιού, πρακτικό μεν, και πολύ διασκεδαστικό δε, αν φορεθεί από παιδιά, αλλά σε κάθε περίπτωση έτη φωτός μακριά από την έννοια της μόδας και του στυλ.

Υπάρχουν εκείνοι που αναβίωσαν τα κλασικά χρωματιστά μοντέλα PVC που σημάδεψαν τα παιδιά της δεκαετίας του '90, αλλά δεν λείπουν και οι δερμάτινες παραλλαγές, πιο κομψές και εκλεπτυσμένες, επομένως κατάλληλες και για την πόλη.

Top choice

φούξια crab sandals

Φούξια, €37,20, Melissa

Τα crab sandals στο street style

Mε ανθεκτικές σόλες από καουτσούκ ή πλατφόρμα, η γοητεία τους συμπίπτει με την άνεσή τους: Τα περισσότερα crab sandals είναι φλατ, με μαλακά δερμάτινα λουράκια σχεδιασμένα για μεγάλους περιπάτους στην παραλία ή στους δρόμους της πόλης.

κοπέλα σανδάλια λευκό πουκάμισο
Photo by Jeremy Moeller/Getty Images/Ideal Image

Αυτά τα σανδάλια ερμηνεύουν ξανά ένα κλασικό καλοκαιρινό με μοντέρνο σχέδιο που αποτελείται από σταυρωτά δερμάτινα λουράκια, χωρίς να εγκαταλείπουν τη λαστιχένια σόλα και τη ρυθμιζόμενη πόρπη για να υπόσχονται μέγιστη άνεση.

Με λίγα λόγια, η σύγχρονη εκδοχή των 90s σανδαλιών, για να φορεθεί ανά πάσα στιγμή, από τώρα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Top choice

μαύρα crab sandals

Μαύρα, €113,90, Tommy Hilfiger