Μαύρη ζώνη: Το hype αξεσουάρ που πρέπει να έχεις για να είσαι cool το 2024

Basic και stylish πρωταγωνιστεί στα looks της νέας σεζόν

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Despi Naka
Photo by Despi Naka

Σου ακούγεται σαν κάτι βαρετό ή συνηθισμένο όταν ακούς μαύρη ζώνη; Δεν είναι, όμως, και φέτος την άνοιξη/καλοκαίρι 2024, δεν φοριέται μόνο από "ανάγκη" (για παράδειγμα, όταν το παντελόνι είναι πολύ φαρδύ στη μέση)!

Οι fashionistas για το καλοκαίρι - όπως και για τα looks που παρουσιάζουν σχεδιαστές στην πασαρέλα - μας διδάσκουν ότι, ειδικά όταν πρόκειται για βασικούς συνδυασμούς όπως με ένα λευκό φανελάκι και τζιν σορτς, η μαύρη ζώνη είναι αυτή η λεπτομέρεια που δίνει το κάτι παραπάνω στο σύνολο.

Η κλασική μαύρη ζώνη (με τετράγωνη αγκράφα) σύμφωνα με τις πασαρέλες που παρουσιάζει η Prada

δεν φοριέται πλέον με παντελόνια, αλλά γίνεται ο πρωταγωνιστής πάνω από σακάκια και ημιδιάφανες διχτυωτές φούστες. Ανάμεσα σε άλλες τάσεις βρίσκουμε σίγουρα τη λεπτή ζώνη -ή χαμηλή ζώνη- που φοριέται σχεδόν πάνω από οτιδήποτε, από φορέματα μέχρι μπλέιζερ, αλλά και πάνω από το φαρδύ λευκό πουκάμισο της άνοιξης.

Το hype αξεσουάρ poy pr;epei na ;exeiw to 2024

Κλασική μαύρη ζώνη

Η μαύρη ζώνη με κλασικό κόψιμο, με τετράγωνη -ή λογότυπο- αγκράφα μπορεί κυριολεκτικά να φορεθεί με τα πάντα, από κλασικά τζιν μέχρι φούστες και φορέματα.

Λεπτή μαύρη ζώνη

Η λεπτή μαύρη ζώνη έχει γίνει ένα από τα πιο cool αξεσουάρ στο street style και οι fashionistas το τιμούν δεόντως στις all-day εμφανίσεις τους -ειδικά όταν συνδυάζεται με φούστες όλων των ειδών- αλλά και πάνω από μοντέρνα πανωφόρια, σακάκια και καμπαρντίνες.

Μαύρη ζώνη με bold αγκράφες

Ένα κομμάτι ζώνη, ένα κομμάτι κόσμημα. Αυτή είναι η μαύρη ζώνη με μεγάλες αγκράφες, αποτελώντας την ιδανική επιλογή αν θέλεις ένα αξεσουάρ που όχι μόνο θα αναδείξει την εμφάνισή σου αλλά θα κάνει και δήλωση μόδας στο σύνολό σου. Θα γίνει ο πραγματικός πρωταγωνιστής ολόκληρου του look.

Μαύρη ζώνη-κορδόνι

Οι μαύρες ζώνες χωρίς αγκράφες, που δένονται απευθείας κόμπο πάνω σε σακάκια, πουκάμισα ή πανωφόρια όχι μόνο θα σου λύσουν τα χέρια στο στυλ, αλλά εύκολα θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις λεπτότερη σιλουέτα στα ογκώδη ρούχα που φοράς φέτος διαρκώς.