"Διπλή" τσάντα: Το trend που θα σου λύσει τα χέρια - Ποιες μπορείς να κρατήσεις μαζί

Η μόδα φέτος θέλει να παίρνουμε μαζί μας όχι μόνο τα... απαραίτητα!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν με την επίδειξη μόδας της Chanel άνοιξη/καλοκαίρι 2019, όπου μια νέα τσάντα έκανε την πρώτη της εμφάνιση. Ήταν ένα «διπλό» μοντέλο, αποτελούμενο από δύο τσάντες, που φοριόνταν στον ώμο και μπλέκονταν μεταξύ τους.

Λίγο πολύ την ίδια στιγμή, η Fendi -και στη συνέχεια οίκοι μόδας όπως Bottega Veneta και Givenchy- συνδύασαν τις ακαταμάχητες micro τσάντες τους με πανομοιότυπα αλλά πολύ πιο «μεγαλύτερα» μοντέλα. Αυτή ήταν μόνο η αρχή, σε ένα πλαίσιο που αναζητούσε ακόμα τα παλιά και πιο «πειθαρχημένα» στιλιστικά χαρακτηριστικά.

Η επιθυμία να είναι κανείς ο εαυτός του και να εκφράζεται ελεύθερα μέσα από τη μόδα τελικά θριάμβευσε. Ένας θρίαμβος που συνέβη μαζί με την εκτίμηση (επιτέλους!) της αξίας της άνεσης, που συνέβαλε επίσης στο να δώσει στην καθημερινότητα μια νέα, εντελώς δροσερή αύρα - ένα trend που θα μας έλυνε τα χέρια: Την περίφημη "διπλή τσάντα".

"Διπλή" τσάντα: Το trend που θα σου λύσει τα χέρια

Στο 14ωρο τρέξιμο της... ζωής μας καταλάβαμε λοιπόν ότι χρειαζόμαστε έναν νέο σύμμαχο, δηλαδή μια μεγάλη ευρύχωρη τσάντα, όπου θα βάζουμε όλα τα απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε τη μέρα μας., ενώ μια μικρότερη τσαντούλα θα κρεμιέται στον ώμο μας για... ντεκόρ!

Η τάση ξεκίνησε προφανώς από την Carrie Bradshaw, που κράτησε μαζί δύο τσάντες στην πρώτη σεζόν του And just like that….

Έτσι, στο street style γεννήθηκε η δεύτερη τσάντα, ενώ στην πασαρέλα συνεχίζει να αποτελεί μια εξαίσια δημιουργική "ιδιοτροπία" των σχεδιαστών. Ένα αξεσουάρ που είναι πλέον απαραίτητο και πρακτικό, η μεγάλη τσάντα, τις περισσότερες φορές σούπερ μίνιμαλ, που συνδυάζεται με μια άλλη σαφώς μικρότερη τσάντα, την It-bag της καρδιάς μας.

διπλή τσάντα γυναίκα στον δρόμο
Photo by Edward Berthelot/Getty Images/Ideal Image

Με λίγα λόγια, υπάρχουν δύο δημοφιλή μοντέλα που συνδυάζονται μεταξύ τους, η maxi shopper και μια μικρότερη σε σχήμα μισοφέγγαρου, που πλέον μπορούν να συνοδεύσουν τα all-day looks μας, χαρίζοντάς μας ταυτόχρονα ελευθερία κινήσεων και στυλ.

Οι συνδυασμοί "διπλής" τσάντας για να διαλέξεις

μεγάλη τσάντα dkny

Tote bag, €130, DKNY

Συνδύασέ την με

μαύρη μικρή τσάντα

Mini bag, €115, Valentino

γαλάζια μεγάλη τσάντα

Tote bag, €96, Vera Italy

Συνδύασέ την με

γαλάζια τσάντα καπιτονέ

Mini bag, €20,78, Bag to Bag

τσάντα μεγάλη άσπρη

Λευκή tote bag, €425, No21

Συνδύασέ την με

λευκή μικρή τσάντα

Μικρή τσάντα, €150, JW Pei

ταμπά μεγάλη τσάντα

Ταμπά μεγάλη τσάντα, €99, Le Pandorine

Συνδύασέ την με

animal printed bag

Mini chain bag, €76, Guess