Μπαλαρίνες: 5 σχέδια που θα είναι trendy το καλοκαίρι

To No1 παπούτσι του περασμένου χρόνου θα πρωταγωνιστεί και τους επόμενους μήνες

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Είναι αυτονόητο ότι οι μπαλαρίνες έχουν γίνει (και θα γίνονται όλο και περισσότερο από εδώ και στο εξής) ένα από τα πιο μοντέρνα παπούτσια για το καλοκαίρι του 2024: Ήδη τον τελευταίο χρόνο έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τις καρδιές των fashionistas -συμπεριλαμβανομένων λιγότερο κλασικών και ρομαντικών προσωπικοτήτων- λόγω της ευελιξίας τους, αλλά κυρίως εξαιτίας των άπειρων συνδυασμών τους με όλα σχεδόν τα στυλ.

Στρογγυλές, μυτερές, με μπαρέτα ή lace up και σε διάφορες αποχρώσεις, οι τάσεις του street style είναι άπειρες, με τις fashionistas ανά τον κόσμο να φοράνε τις μπαλαρίνες με διάφορους τρόπους, επιλέγοντας τα ζευγάρια αυτά που ταιριάζουν στην γκαρνταρόμπα τους.

Έτσι, λοιπόν, κι εγώ θα σου δείξω στη συνέχεια 5 σχέδια που θα είναι trendy το καλοκαίρι, για να μην απορείς πλέον πώς θα φορέσεις ένα κλειστό παπούτσι σε υψηλές θερμοκρασίες!

5 σχέδια μπαλαρίνες που θα είναι trendy το καλοακίρι

Μαύρες

Τα μαύρα μπαλαρινάκια, από τα κλασικά Mary Janes μέχρι τα πιο εναλλακτικά μοντέλα με καρφιά, είναι σίγουρα ένα από τα πιο φορεμένα trends -εντοπίστηκαν και στις Εβδομάδες Μόδας- από fashionistas, που τα συνδυάζουν με όλα τους τα σύνολα, απογειώνοντας την κομψότητά τους χωρίς κόπο.

Πολύχρωμες

Ιδανικά για να βάλεις μια αριστοκρατική ποπ πινελιά στην εμφάνισή σου, οι χρωματιστές μπαλαρίνες είναι σίγουρα μεταξύ των μοντέλων που πρέπει να προσθέσεις στη shopping list σου για το καλοκαίρι: Από τα πιο φωτεινά χρώματα, όπως το κόκκινο, μέχρι τα animal prints και τα floral,διάλεξε αυτές που θα σου κάνουν... κλικ.

Fishnet

Μπορούμε να πούμε ότι αυτό το παπούτσι έχει γίνει το must-have για to καλοκαίρι 2024, χάρη στο minimal αλλά ταυτόχρονα σαγηνευτικό -και ποτέ προβλέψιμο- κόψιμ;o του. Μάλιστα, οι διάτρητες μπαλαρίνες (με laser-cut, πλεκτό ή δίχτυ) είναι επίσης αυτές που φορούν περισσότερο οι fashionistas, σε cool outfits.

Ρομαντικές

Θυμίζουν τις πουέντ του μπαλέτου, με κορδέλες που δένουν στην γάμπα και συγκαταλέγονται στα top flat μοντέλα που αγαπούν περισσότερο οι fashionistas, καθώς είναι ιδιαίτερα ευέλικτες (αλλά πάνω απ' όλα άνετες). Προσαρμόζονται σε κάθε ανάγκη και στυλ, βάζοντας μια ρομαντική πινελιά ακόμα και στα πιο edgy looks.

Μεταλλιζέ

Δεν φοριούνται μόνο το βράδυ, γι' αυτό γίνονται μια καλή επένδυση για το καλοκαίρι 2024. Ασημί μπαλαρίνες, με παγιέτες ακόμα και με στρας, θα είναι ανάμεσα στις προτάσεις των επόμενων μηνών.