To "άκομψο" τζιν που παίρνει τη θέση του wide-leg για την άνοιξη

Έρχεται από τα 80s και διχάζει τις fashionistas

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Unsplash
Unsplash

Τόσο τα κάπρι παντελόνια όσο και pedal pushers έχουν επιστρέψει στους κύκλους της μόδας τα τελευταία χρόνια, αλλά η "υποτιμημένη αδερφή" τους, η τζιν culotte, είχε μπει στο περιθώριο. Μέχρι τώρα. Ανεξάρτητα από το πώς νιώθεις όταν βλέπεις αυτά τα "άκομψα" τζιν που φτάνουν μέχρι τη γάμπα και διχάζουν τις fashionistas σχετικά με την κομψότητά σου, ετοιμάσου γιατί θα τα βλέπεις ξανά παντού.

Μάλιστα, η Γκουίνεθ Πάλτροου μόλις το φόρεσε, σε μια χαλαρή εμφάνιση. Συνδυάζοντας μια τζιν culotte με φαρδιά μπατζάκια, η ηθοποιός δημιούργησε μια έξυπνη σιλουέτα, παραμένοντας πιστή στην εκλεπτυσμένη αισθητική της.

Φόρεσε το cropped τζιν με ένα κομψό μαύρο μπλέιζερ και κοσμήματα για ένα σύνολο που αποπνέει αβίαστη κομψότητα και φινέτσα, αποτελώντας ωδή στον μινιμαλισμό. Η επιτυχία του, πάντως, κρύβεται στο γεγονός ότι είναι άνετο και δροσερό για την άνοιξη και συνδυάζεται το ίδιο καλά από το πρωί ως το βράδυ με basic κομμάτια της ντουλάπας μας.

Το άκομψο τζιν που παίρνει τη θέση του wide-leg παντελονιού την άνοιξη

Οι τζιν culottes επανακάμπρουν και γίνονται αγαπημένα παντελόνια των fashionistas, στη θέση των oversized wide-leg pants, που είναι αρκετά ζεστά για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Συνδυάζονται επίσης καλά με μια ελαφριά μπλούζα ή ένα ριγέ πουκάμισο.

Για να βάλεις μια καλοκαιρινή πινελιά φόρεσέ τα με πέδιλα ή με ένα ζευγάρι κομψές Mary Janes, προκειμένου να απογειώσεις την εμφάνισή σου και να δείξει πολυτελής. Να θυμάσαι ότι αυτό το παντελόνι δεν ταιριάζει σε όλες, αφού η γραμμή του αναζητά αρχικά ύψος και κατά δεύτερον τα σωστά παπούτσια.

Σε κάθε περίπτωση βάλε ένα κομμάτι στην ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου και χρησιμοποίησέ το στο styling, όπως ακριβώς κάνεις με τη βερμούδα.

Top choice

τζιν culotte

Light, €25,99, Stradivarius

Συνδύασε με

ριγέ πουκάμισο μαύρο

Ριγέ πουκάμισο, €19,99, Η&Μ

μπαλαρίνες δίχτυ

Μπαλαρίνες-δίχτυ, €22,99, DeeZee