12 must-have που οι Γαλλίδες δεν αποχωρίζονται με τίποτα την άνοιξη

To street style του Παρισιού είναι ένα... μάθημα μόδας!

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο πράγματα που οι Γάλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα από σχεδόν οποιονδήποτε άλλο: Tο φαγητό και η μόδα. Ναι, μπορείς να βρεις ένα σχεδόν τέλειο παριζιάνικο ζαχαροπλαστείο στις ΗΠΑ, αλλά χρειάζεται πολύς πειραματισμός για να αναπαραχθεί το αβίαστο "je ne sais quoi" της φινέτσας που διαθέτει μια Γαλλίδα.

Ο λόγος, λοιπόν, που πάντα κοιτάζουμε, επεξεργαζόμαστε και λιγάκι ζηλεύουμε το στυλ των Παριζιάνων είναι ότι εκείνες με έναν μαγικό τρόπο ξέρουν ποια κομμάτια να επιλέξουν και πώς να τα συνδυάσουν, λαμβάνοντας υπόψη τους τα all-time classic ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, που έχουν στην ντουλάπα τους αλλά και τις τρέχουσες τάσεις κάθε σεζόν.

Για μια νέα δόση outfit inspo, λοιπόν, και λόω της άνοιξης αλλά και του καλοκαιριού που έπεται, δες στη συνέχεια τα 12 must-have των Γαλλίδων, έτσι όπως τα φοράνε στο Instagram. Μερικά κομμάτια είναι εύκολο να τα φορέσει η καθεμία, όπως οι κλασικές ρίγες και οι φαρδιές μπλούζες, ενώ άλλα απαιτούν λίγο περισσότερο στυλ για να τα συνδυάσεις, όπως τα slinky slip dresses και τα "αταίριαστα" prints.

Το κόλπο είναι να αποκτήσεις κάποια από αυτά τα 12 must-have των Γαλλίδων, που μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν στην υπάρχουσα γκαρνταρόμπα σου και μετά να πειραματιστείς δημιουργώντας φρέσκα σύνολα, που διαθέτουν τουλάχιστον ένα ή δύο κομμάτια με γαλλική... αύρα!

12 must-have που οι Γαλλίδες δεν αποχωρίζονται την άνοιξη

Μπαλαρίνες & Mary Janes

Eίναι πρακτικά παπούτσια για περπάτημα στην πόλη και κάνουν ακόμα και τα πιο casual ρούχα να φαίνονται πιο κομψά.

Κόκκινο κραγιόν

Πέρα από την βραδινή τους έξοδο, οι Παριζιάνες φοράνε κόκκινο κραγιόν και με το πιο minimal σύνολό τους.

Denim on denim

Προτίμησε να συνδυάσεις διαφορετικούς τόνους denim στο top και το bottom σου, για ένα πιο κομψό και... ψαγμένο αποτέλεσμα.

Δερμάτινα αξεσουάρ

Είτε προτιμάς faux δέρμα είτε αληθινό, η προσθήκη στα looks σου leather αξεσουάρ αυτόματα θα τα δείξουν αρκετά levels πάνω.

Πολυτελή κοσμήματα

Είναι απίστευτο πώς μπορούν μερικά επώνυμα κοσμήματα να απογειώσουν το ντύσιμό σου και να το κάνουν ξεχωριστό. Βάλε κολιέ, δαχτυλίδια και βραχιόλια πολλά μαζί.

Tailored κοστούμια

Το μυστικό στακοστούμια των Γαλλίδων είναι ότι εκείνες ποντάρουν στην άριστη ποιότητα του υφάσματος και στην καλή εφαρμογή. Κάνε κι εσύ το ίδιο.

Ρίγες

Οι ρίγες είναι το παν στο στυλ των Γαλλίδων. Τις αντιμετωπίζουν σαν το... μαύρο και τις συνδυάζουν με τα πάντα, αφού προσθέτουν περισσότερο ενδιαφέρον στο σύνολο.

Κλασική καμπαρντίνα

Είναι, μαζί με τις ρίγες, το Νο1 κομμάτι των Γαλλίδων για την άνοιξη. Προτιμούν σχέδια με ζώνη, για να δημιουργούν το εφέ της λεπτότερης μέσης.

Σατέν φόρεμα

Ένα απλό σατέν φόρεμα είναι το "άγιο δισκοπότηρο" για να δημιουργήσεις ένα κομψό total look. Απλώς φόρεσέ το κι έφυγες! Τέλειο;

Prints on prints

Τα αταίριαστα μεταξύν τους μοτίβα λειτουργούν μόνο όταν φοριούνται με αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό στο γαλλικό στυλ που είναι... δωρεάν, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να το εφαρμόσεις!

Μαντίλια

Θα σε συμβούλευα να μην ντρέπεσαι καθόλου να δεις ένα βίντεο στο YouTube για να μάθεις πώς να δένεις σωστά τον τέλειο κόμπο στο φουλάρι σου!

Oversized tote bags

Για την καθημερινότητά τους οι Γαλλίδες ξέρουν καλύτερα ότι όσο μεγαλύτερη η τσάντα τόσο το καλύτερο και... κομψότερο!