6 "ντεμοντέ" ρούχα και παπούτσια που πρέπει να βγάλεις από την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σου

Είναι πια εντελώς passe και δεν τα χρειάζεσαι φέτος

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
Shutterstock
Shutterstock

Ορισμένες λατρεύουν να ενημερώνονται για το τι φοράνε οι διασημότητες, ενώ άλλες προτιμούν να αντλούν έμπνευση από το Instagram. Κάποιες επίσης αγαπούν να μαθαίνουν τις τρέχουσες τάσεις και άλλες "ορκίζονται" στα διαχρονικά κομμάτια που έχουν στην γκαρνατρόμπα τους.

Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκεις, κάθε άνοιξη κάνεις το μεγαλύτερο "ξεσκαρτάρισμα" στην ντουλάπα σου, πετάς και κρατάς ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Με οδηγό τα trends και τις πασαρέλες κάθε σεζόν αλλά και με τις εμφανίσεις των κοριτσιών της μόδας στο street style, υπάρχουν 6 ντεμοντέ ρούχα που πρέπει να αποχωριστείς και αυτά που θα φορέσεις στη θέση τους.

Συμπέρασμα: Ακόμα κι αν δεν αλλάζεις διαρκώς τα ρούχα σου ούτε αγοράζεις νέα παπούτσια και αξεσουάρ με το που μπαίνει η νέα σεζόν, δες αυτά τα 6 κομμάτια που καλύτερα να "παροπλίσεις" φέτος, γιατί δεν θα σου χαρίσουν την φρεσκάδα και την ανανέωση που έχεις ανάγκη στα looks σου.

6 "ντεμοντέ" ρούχα και παπούτσια που δεν θα φορέσεις φέτος

Platforms

Κάνουν στο... περιθώριο, δίνοντας τη θέση τους σε πιο κομψές σιλουέτες. Άκομψες και άβολες, οι πλατφόρμες δεν συνάδουν με το εκλεπτυσμένο στυλ, που παίζει πολύ φέτος.

Στη θέση τους: Οι μπαλαρίνες

Σκισμένο και "καυτό" jean σορτσάκι

Έφτασε επιτέλους η στιγμή που δεν θα θυμίζεις πια... Baywatch, αλλά θα είσαι πιο κομψή και σικάτη στις εμφανίσεις σου - και φυσικά με περισσότερες επιλογές στο all-day styling, επιλέγοντας πιο classic σορτσάκια.

Στη θέση του: Η βερμούδα

Τζιν φούστα

Πριν από μερικές εβδομάδες έκαναν... κατάλειψη στους δρόμους του κόσμου σε όλα τα μήκη. Πλέον δεν θα τις βλέπεις και πολύ, αφού δίνουν τη θέση τους σε ένα πιο elegant κομμάτι.

Στη θέση της: Η pencil φούστα

Crop tops

Είναι πιο ντεμοντέ, αν και δύσκολα θα τα αποχωριστείς τους καλοκαιρινούς μήνες, το ξέρω. Με έμφαση στη φινέτσα, η θέση τους πλέον... κινδυνεύει.

Στη θέση τους: Tank tops

Mini bag

Δεν είναι ότι δεν θα κρατήσεις τις μικρές τσάντες ποτέ ξανά, αλλά η άνοιξη και το καλοκαίρι απαιτούν πιο δροσερά και εκλεπτυσμένα κομμάτια.

Στη θέση της: Ψάθινη tote bag

Μάξι boho φούστα

Το μακρύ μήκος δεν χάνει τη δύναμή του και τη νέα σεζόν, αλλά αποτινάζει από πάνω του τον boho χαρακτήρα μιας μάξι φούστας.

Στη θέση της: Μάξι slip skirt