Το φόρεμα από τα 60s είναι η Νο1 τάση για το καλοκαίρι και ταιριάζει σε όλες

Θα γίνει το αγαπημένο σου σε all-day εμφανίσεις

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Unsplash
Unsplash

H δεκαετία του 1960 βρίσκεται φέτος στο επίκεντρο των τάσεων μέσα από ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ με θηλυκές γραμμές, για να νιώθεις κομψή και άνετη ταυτόχρονα - ειδικά το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες. Έτσι ένα φόρεμα που επέλεξαν στο παρελθόν fashion icons όπως η Twiggy και η Jackie Kennedy-Onassis στα καλοκαιρινά τους outfits, σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των fashionistas.


O Yves Saint Laurent πρώτος έφερε επανάσταση στη μόδα, όταν στην πρώτη συλλογή που σχεδιάστηκε για τον Dior, το 1958, δημιούργησε τη σειρά από φορέματα που έκαναν πάταγο. Η επιτυχία ήταν άμεση: Οι γυναίκες τότε έψαχναν τη θηλυκότητα και την απλότητα, μετά από τα πολύ μακριά και ογκώδη φορέματα που ήταν οι πρωταγωνιστές της δεκαετίας του 1950. Και το σημαντικότερο αυτό το φόρεμα ταίριαζε το ίδιο καλά σε όλες, ανεξάρτητα από το ύψος και το βάρος τους.

Το φόρεμα από τα 60s είναι η τάση του καλοκαιριού και ταιριάζει σε όλες


Ένα απλό φόρεμα σε Α γραμμή έρχεται απευθείας από τα 60s και προσγειώνεται στην καλοκαιρινή μας γκαρνταρόμπα. Απλό στο σχέδιό του, κοντό τόσο... όσο για να φανούν κομψά τα πόδια και ανοιχτό προς τα κάτω, αδυνατίζοντας εύκολα το σώμα, οπότε ταιριάζει σε όλες ανεξάρτητα με το εάν έχουν καμπύλες ή είναι πολύ αδύνατες.


Πιο στενό στους ώμους και πιο φαρδύ στο τελείωμα, ακριβώς για να δημιουργήσει αυτό το τυπικό γεωμετρικό σχήμα του τραπεζιού, αυτό το φόρεμα δεν προσθέτει όγκο σε κανένα σημείο του σώματος, ενώ είναι κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις.


Τι παπούτσια ταιριάζουν στο φόρεμα από τα 60s

Όλα είναι θέμα ισορροπίας και ύψους, γιατί το φόρεμα σε γραμμή Α είναι τέλειο με άνετα παπούτσια, άρα flats και sling backs ταιριάζουν τέλεια. Για όσες πάλι αναζητούν μια πιο κομψή εμφάνιση, ένα ζευγάρι Mary Janes είναι ιδανικό, χαρίζοντας έξτρα δόσεις γοητείας στο σύνολο.

Εάν πάλι θέλεις να φορέσεις ψηλοτάκουνα, μια κομψή πλατφόρμα αλλά και ένα lace-up πέδιλο θα αναδείξει τη σιλουέτα σου και θα σε δείξει υπέρκομψη.

Top choice

φόρεμα μπλε μαύρο σε Α γραμμή

Δίχρωμο, €51, Mad Cape England