Αυτό το φυσικό υλικό πρωταγωνιστεί στα παπούτσια του καλοκαιριού και γίνεται No1 τάση

Η μόδα συγχρονίζεται απόλυτα με τη βιωσιμότητα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Είναι αδιανόητο να φανταστεί κανείς ένα καλοκαίρι χωρίς τα φυσικά στοιχεία να είναι πρωταγωνιστές. Υλικά όπως το ρατάν και η ψάθα θα βάλουν μια καλοκαιρινή πινελιά στα looks μας, ενώ συνδυάζονται άψογα με μια μεγάλη γκάμα σχεδίων και αποχρώσεων.

Έτσι αυτό το καλοκαίρι, η μόδα είναι σε τέλειο συγχρονισμό με τη βιωσιμότητα χάρη σε μια νέα τάση που κατακτά όλες τις ντουλάπες μας και τοποθετείται στα παπούτσια της σεζόν, μπαίνοντας ως No1 στη shopping list μας.

Αυτό το φυσικό υλικό πρωταγωνιστεί στα παπούτσια του καλοκαιριού

Οι φυσικές ίνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι δημιουργίας και των πιο "ταπεινών" παπουτσιών από... αμνημονεύτων χρόνων. Ωστόσο, το 2024 η ψάθα κάνει δυναμική επιστροφή στο προσκήνιο της μόδας και τοποθετείται πλέον όχι μόνο στη σόλα αλλά σε ολόκληρη τη σιλουέτα.


Αυτό το υλικό συνδέεται συνήθως με τη βιοτεχνική παραγωγή, ενώ είτε στη φυσική είτε στη συνθετική εκδοχή του, προσαρμόζεται στο vintage και μινιμαλιστικό στυλ, καθώς και στο πιο boho, δημιουργώντας το "σταρ-παπούτσι" του καλοκαιριού τόσο στις πασαρέλες όσο και στο street style.

Από τα κλασικά φλατ ψάθινα σανδάλια μέχρι πιο περίτεχνα μοντέλα, όπως τα mules που είδαμε στον Οίκο Burberry,


που προσαρμόζονται σε κάθε γούστο και στυλ, ξεχωρίζουν για την άνεσή τους, γεγονός που τα καθιστά τον τέλειο "σύμμαχο" στην αντιμετώπιση των πιο ζεστών ημερών του καλοκαιριού.

Πώς θα συνδυάσεις τα ψάθινα σανδάλια

Για ένα casual καλοκαιρινό στυλ, ο συνδυασμός αυτών των παπουτσιών με λινό παντελόνι και ένα ελαφρύ μπλουζάκι είναι ένα ιδανικό σύνολο για τις βόλτες σου στην πόλη. Εάν πάλι τα φορέσεις στην παραλία, συνδύασέ τα με ένα φόρεμα σε neutral αποχρώσεις και απαραίτητα με μια ψάθινη τσάντα.


[/OEmbed]

Φορώντας αυτά τα παπούτσια με ένα μάξι εμπριμέ φόρεμα και ένα ψάθινο καπέλο θα δημιουργήσεις εύκολα ένα σύνολο για να περπατήσεις στο νησί.


Ωστόσο, αν προτιμάς ένα πιο chic στυλ, μία από τις δημοφιλείς εναλλακτικές είναι να φορέσεις τα ψάθινα σανδάλια σου με ένα μαύρο φόρεμα, συνδυασμένο με εντυπωσιακά αξεσουάρ, για μια φινετσάτη εικόνα.


Είτε πρόκειται για casual beach bar look είτε για πιο επίσημες περιστάσεις, τα ψάθινα παπούτσια θα γίνουν το επίκεντρο της προσοχής σε κάθε ντύσιμο. Οπότε δες στη συνέχεια μερικές επιλογές για να αγοράσεις τα δικά σου αγαπημένα.

Απόκτησε ψάθινα σανδάλια

ψάθινα σανδάλια

Δίχρωμα, €65, Alessandra Sandals

ψάθινες flip flops

Flip-flops, €19, Sakellaris

ψάθινα παπούτσια

Μπεζ, €10, Tara

ψάθινα flats

Mules, €21,99, Tsoukalas

ψάθινα mules

Με αγκράφα, €18,99, Bozikis