6 trends που θα είναι viral σε έναν μήνα

Εσύ μπορεί να τα δοκιμάσεις κι από αύριο

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Μπορεί να σου φαίνεται ότι οι τάσεις του καλοκαιριού δεν είναι τίποτε άλλο από εναλλαγές των εποχικών βασικών - μπικίνι, φανελάκια και τζιν σορτσάκια σίγουρα σου έρχονται στο μυαλό. Το καλοκαιρινό στυλ σίγουρα στηρίζεται σε έναν κενό καμβά με απλές φόρμουλες ρούχων - ένα λευκό φανελάκι και ένα μπλε τζιν σορτς ή ένα φαρδύ λευκό shirt-dress είναι τα κλασικά, αξιόπιστα απαραίτητα της σεζόν.

Και ενώ αυτά τα basic fashion items είναι απαραίτητα έτσι ή αλλιώς το καλοκαίρι, υπάρχουν και αυτά τα 6 κομμάτια που σε έναν μήνα θα είναι viral. Είτε πρόκειται για ένα μοντέρνο αξεσουάρ είτε για ένα ανανεωμένο casual παντελόνι, οι τάσεις της καλοκαιρινής μόδας συνδυάζουν τα πάντα, από τη νοσταλγία μέχρι την πρακτικότητα, δίνοντάς μας ένα ευρύ φάσμα επιλογών για αυτήν τη σεζόν.

Πάρτε, για παράδειγμα, την έντονη νοσταλγία που παρατηρήθηκε στις πασαρέλες των Miu Miu και Dries van Noten, όπου τα μπλουζάκια πόλο επανεμφανίζονται στο προσκήνιο από τη δεκαετία του 2000 ή η επιστροφή του παντελονιού κάπρι, που είδαμε στις πασαρέλες των Tory Burch και Coperni.

Δες λοιπόν στη συνέχεια αυτά τα 6 trends που θα είναι viral σε έναν μήνα (και λιγότερο) και εσύ μπορείς να τα δοκιμάσεις από αύριο αν θέλεις.

6 trends που θα είναι viral σε έναν μήνα

Λευκό shirt-dress


Σε καθαρό λευκό, το πουκαμισο-φόρεμα γίνεται ένα πραγματικό κομμάτι εν κινήσει και ίσως το μόνο φόρεμα που θα χρειαστείς το καλοκαίρι. Αποτελεί έναν λευκό καμβά, όπου θα πειραματιστείς με το styling, επιλέγοντας αξεσουάρ με αντίθεση, σε μαύρο ή κόκκινο χρώμα, που θα βάλουν μια ποπ πινελιά στην κατά τα άλλα δροσερή εμφάνιση.

Κάπρι


Σχεδιαστές όπως οι Ferragamo και Tory Burch επαναφέρουν τα 00s στο πεοσκήνιο και μαζί τυς το πιο μισητό παντελόνι της εποχής. Το κάπρι φέτος θα σε πάει με την ίδια ευκολία στο γραφείο και στη βόλτα αλλά και σε μια βραδινή έξοδο.

Polo


Tο μπλουζάκι πόλο είναι το must-have τοπ του φετινού καλοκαιριού, χάρη σε μάρκες όπως η Miu Miu και η Loewe. Οι υπερμεγέθεις ριγέ εκδόσεις με διακοσμητικά λουλουδιών, λεπτομέρειες ombre και μεγάλα λογότυπα προσδίδουν στο στυλ την ευελιξία αυτού του κλασικού basic, που κατά κάποιο τρόπο αποκτά μια νέα ζωή.

Sling-backs


Οι φετινές τάσεις της μόδας λατρεύουν τη θηλυκότητα. Και όσον αφορά στα παπούτσια, όλα έχουν να κάνουν με τις slingbacks. Μπορούν να συνδυαστούν με οτιδήποτε, από μάξι φόρεμα μέχρι βερμούδες και μίνι φούστες, ενώ το βράδυ θα τις αναδείξεις με slip dress.

Καουμπόικο καπέλο


Μάρκες όπως η Ralph Lauren και η Louis Vuitton έχουν στοιχηματίσει σε αυτό το στυλ, με κομψές και υπερμεγέθεις εκδόσεις που μπορούν να συνδυαστούν με οτιδήποτε, από τζιν μέχρι κοστούμι. Το πρώτο είναι ίσως το καλύτερο "ταίρι" για ένα καουμπόικο καπέλο αυτό το καλοκαίρι αλλά και πιο βολικό για σένα να το προτιμήσεις.

Ψάθινη τσάντα


Είναι εδώ και καιρό βασικό στοιχείο της καλοκαιρινής μόδας, ειδικά όταν πρόκειται να πας στην παραλία. Αλλά φέτος, οι σχεδιαστές τις παρουσιάζουν σε σχέδια που βολεύουν και στις βόλτες μας στην πόλη, μεγάλου μεγέθους κομμάτια, με δερμάτινες λεπτομέρειες, που χωράνε όλα τα απαραίτητα.