Snazzy jeans: Ποια είναι η huge τάση στα τζιν παντελόνια του καλοκαιριού;

Επανέρχεται δυναμικά από τα 80s

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Ανάμεσα στα στενά και τα φαρδιά τζιν, τα ψηλόμεσα και τα low-waist, υπάρχει ένα νέο στυλ που κεντρίζει ήδη το ενδιαφέρον των fashionistas και φαίνεται πως θα μείνει για πολύ καιρό στο προσκήνιο. Είναι τα περίφημα snazzy jeans, παντελόνια με κρόσσια, πούλιες και κεντήματα, ό,τι πιο απομακρυσμένο δηλαδή μπορείς να σκεφτείς από τις ρίζες του τζιν.

Αυτό το στυλ εμφανίστηκε στην επίδειξη Undercover Φθινόπωρο/Χειμώνας 2024, όπου ο Jun Takahashi πρόσθεσε στα τζιν παντελόνια λωρίδες ύφασμα, όπως σιφόν και μοχέρ, για να τους χαρίσει μια "ρέουσα" εικόνα στις άκρες.


Τα χρυσά κρόσσια από την άλλη αλλά και τα στρας, τα κρύσταλλα και οι πούλιες τοποθετήθηκαν πάνω σε τζιν παντελόνια από πολλούς designers, δημιουργώντας κομμάτια που θα κάνουν εύκολα δήλωση μόδας στις εμφανίσεις μας, ενώ θα μας θυμίσουν εν πολλοίς τη δεκαετία του '80 και όλες εκείνες τις λάμψεις σε ρούχα και αξεσουάρ, που έφταναν πολλές φορές στο όριο του κιτς.

Τα snazzy jeans της Gucci

Καθορίζοντας το όραμά του για τη νέα εικόνα τής Gucci, ο Sabato De Sarno διάβασε ξεκάθαρα την υπενθύμιση ότι όλη η μόδα είναι πλέον διαφορετική, με κομμάτια που αποτελούν από μόνα τους έργα Τέχνης πάνω στο γυναικείο σώμα.


Έτσι είδαμε στην πασαρέλα Gucci Cruise 2025 ένα εντυπωσιακό τζιν παντελόνι, με κεντημένα λουλούδια (χαμομήλια, για την ακρίβεια) και πράσινες χάντρες, ένα κομμάτι μεγάλης δεξιοτεχνίας στην κατασκευή του, που φωνάζει ότι αποτελεί δημιούργημα haute couture - κι ας μιλάμε για το ταπεινό τζιν παντελόνι της καθημερινότητας μας.

Συμπέρασμα; Τα τζιν παντελόνια της επόμενης σεζόν είναι πλουμιστά και συνδυάζονται με minimal tops, προκειμένου να κάνουν δήλωση μόδας, ενώ τα παπούτσια που προτείνονται για να απογειωθούν, δεν είναι τίποτε άλλο από επίσης extravagant κομμάτια. Σατέν μπαλαρίνες με κρύσταλλα ή με στρας, είναι η πρόταση!

Extra bonus

H Stella McCartney πήγε ένα βήμα παραπέρα στο design, παρουσιάζοντας ένα τζιν παντελόνι με κοψίματα και... καθρεφτάκια για το καλοκαίρι του '24! Μεγαλειώδες!