Οι τζιν φούστες που θα φοράς από τη δουλειά μέχρι και το Σαββατοκύριακο

5 σχέδια που θα βλέπεις παντού μέχρι τον χειμώνα

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Ο βασικός λόγος που ένα τζιν παντελόνι επαινείται τόσο πολύ από τους ανθρώπους της μόδας είναι φυσικά η άνεση και η αξιοπιστία του σε στιγμές απόλυτης... στυλιστικής ανάγκης! Αλλά ακόμα και τα πιο "σκληρά δουλεμένα" ήτοι πολυφορεμένα κομμάτια αξίζουν... ξεκούραση πού και πού.

Αντί λοιπόν να πιάσεις το αγαπημένο σου τζιν την επόμενη φορά που θα θέλεις να δημιουργήσεις ένα casual look, δοκίμασε να το κάνεις το ίδιο καλά με μια τζιν φούστα. Άλλωστε, αυτή την ανταλλαγή "συνυπογράφουν" όλα τα κορίτσια της μόδας!

Όπως και τα τζιν παντελόνια έτσι και οι denim φούστες προσφέρουν τεράστια ευελιξία στην γκαρνταρόμπα σου, ενώ 5 είναι τα βασικά σχέδια που "παίζουν" φέτος και που μπορείς εύκολα να τα φοράς από τη δουλειά μέχρι και τις εξόδους του Σαββατοκύριακου.

Οι τζιν φούστες που θα φοράς από τη δουλειά μέχρι το Σαββατοκύριακο

Ξεκινώντας από τις μακριές τζιν φούστες και στη συνέχεια φτάνοντας στις... σκανδαλώδη μίνι, δες στη συνέχεια τις τζιν φούστες που πρέπει να βάλεις στην γκαρνταρόμπα σου αυτό το καλοκαίρι και που σίγουρα θα φοράς μέχρι τον χειμώνα.

Μάξι


Ακριβώς όπως η αναβίωση του στυλ Y2K προανήγγειλε την επιστροφή των μικροσκοπικών μίνι, προκάλεσε επίσης την αναβίωση της μάξι τζιν φούστας. Από ασύμμετρα στριφώματα μέχρι στενές μάξι γραμμές με σκίσιμο στη μέση, δεν μιλάμε για τις τζιν μάξι φούστες που θυμάσαι να φοράει η Christina Aguilera!


Όσο για τους συνδυασμούς, με ένα απλό tank top ή λευκό πουκάμισο και αθλητικά ή σανδάλια είσαι έτοιμη.

Μίντι


Καλά θα κάνεις να εξοικειωθείς γενικότερα με αυτό το "δύσκολο" μήκος, καθώς η μίντι φούστα είναι must-have του 2024. Προτίμησε ένα τζιν κομμάτι μέχρι την κνήμη, που είναι ιδιαιτέρως ευέλικτο λόγω του ενδιάμεσου μήκους του. Θα το βάλεις με ένα τοπ με βολάν για βραδινό ραντεβού ή με ένα εκλεπτυσμένο blazer ή πουκάμισο για να πας στη δουλειά.

Μίνι


Δεν θα στραφείς στις κλασικές κοντές τζιν φούστες, αλλά σε σχέδια σε Α γραμμή, με διχρωμίες αλλά και διακοσμητικά στοιχεία ή δεσίματα, που έχουν κάτι να πουν! Συνδύασέ τες με minimal tops για να κάνουν μόνες τους δήλωση μόδας ή φόρεσέ τες το βράδυ με εντυπωσιακά διάφανα μπλουζάκια.

Micro-mini


Ομολογουμένως δεν είναι μια επιλογή που αρέσει σε πολλές, αλλά (ναι) υπάρχει τρόπος να την βάλεις και στη δουλειά μειώνοντας το... σεξαπίλ της: Επιστράτευσε άλλη μία τάση από τη δεκαετία του 2000. Συνδυασμός, φούστα πάνω από παντελόνι!

Πλισέ


Το tenniscore style δεν αφήνει απέξω την τζιν φούστα, που αποκτά πιέτες και φοριέται ή κοντή ή λίγο πιο μακριά, μέχρι το γόνατο. Μην πεις ότι είναι άκομψη, γιατί μαζί της θα δημιουργήσεις ένα κομψό look με πουκάμισο για το γραφείο και με bold ψηλοτάκουνα για το βράδυ!