Ξαφνικά όλα τα κορίτσια της μόδας αγοράζουν αυτό το φόρεμα για το καλοκαίρι

Είναι η πιο safe επιλογή για να πετύχεις τη μεγαλύτερη τάση της σεζόν

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Director
Shutterstock
Shutterstock

Η άνοιξη και το καλοκαίρι είναι η εποχή των φορεμάτων, ενώ μέχρι το φθινόπωρο δεν θα τα βγάλουμε από πάνω μας. Πολλά σχέδια και χρώματα κρέμονται στις ντουλάπες μας και κάποια συγκεκριμένα κομμάτια φοριούνται πιο εύκολα από άλλα.

Συνήθως τους ζεστούς μήνες προτιμάμε φορέματα αέρινα και δροσερά, κυρίως σε μίνι σχέδιο, που συνδυάζουμε το ίδιο καλά με flats αλλά και με ψηλοτάκουνα. Και μπορεί το τζιν να μη σου έρχεται πρώτο στο μυαλό όταν μιλάμε για καλοκαιρινά φορέματα, αλλά φέτος θα το φορέσεις από το πρωί ως το βράδυ.

Αυτό το φόρεμα θα το φοράς από το πρωί ως το βράδυ το καλοκαίρι

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που πιστεύουν ότι τα τζιν είναι απίστευτα άβολα για το καλοκαίρι, αναφερόμενες κυρίως στα παντελόνια, αλλά και πάλι δύσκολα θα επέλεγαν το ύφασμα αυτό τους θερμούς μήνες του χρόνου. Ωστόσο, όλα έχουν να κάνουν με το σχέδιο και το υλικό, οπότε για να φορέσεις φέτος ένα τζιν φόρεμα προσανατολίσου σε πιο λεπτά υφάματα, αλλά και σε loose μίνι γραμμές.

Μάλιστα είναι ο καλύτερος τρόπος για να υιοθετήσεις φέτος το total denim -και safe-, αλλά και να φορέσεις denim εάν δεν είσαι φανατική του τζιν. Κι αν μερικά τζιν φορέματα μπορεί να σου φαίνονται "παρωχημένα", υπάρχουν κομμάτια που είναι στυλάτα και πολύ κομψά. Δες λοιπόν στη συνέχεια πώς θα φορέσεις με στυλ το τζιν φόρεμα το καλοκαίρι και 5 σχέδια που είναι must-have.

Mini oversized


Φόρεσέ το με ένα πόλο από μέσα ή ένα λινό πουκάμισο και μόλις καλοκαιριάσει για τα καλά, με ένα tank top ή και σκέτο. Αντικατάστησε τις Mary Jane με σανδάλια και είσαι έτοιμη!

Slip dress


Σε ένα σχέδιο που θυμίζει lingerie dress στην γραμμή, θα το βάλεις το ίδιο καλά το πρωί με τα αγαπημένα σου flats και το βράδυ με ψηλοτάκουνα. Προτίμησε ένα κομμάτι σε λεπτό ύφασμα και πιο σκούρο τόνο, για να το φορέσεις σε μια βραδινή έξοδο με κόκκινα αξεσουάρ.

Μάξι Α-line


Τα φορέματα με όγκο στο κάτω μέρος είναι μεγάλη τάση φέτος. Προτίμησε ένα χαμηλόμεσο ή ένα με ζώνη στη μέση, για να κάνεις δήλωση μόδας. Με μπαλαρίνες-δίχτυ ή με kitten heels θα κάνεις τη διαφορά στον συνδυασμό.

Ρετρό halter


Απευθείας από τη δεκαετία του '60 το σχέδιο, με μοντέρνες πινελιές φυσικά, ένα μίνι τζιν φόρεμα με δέσιμο στον λαιμό και μεγάλο ντεκολτέ θα το απογειώσεις εάν του προσθέσεις μοδάτη τσάντα και παπούτσια που κάνουν fashion statement.

Shirt-dress


Είναι αγαπημένο κάθε σεζόν, διαχρονικό και πολυμορφικό. Ένα τζιν πουκαμισοφόρεμα είναι ό,τι καλύτερο να μπει στην καλοκαιρινή σου ντουλάπα, γιατί θα το φορέσεις σίγουρα στις διακοπές σου το βράδυ, αφού θα σε κρατήσει ζεστή τόσο... όσο!