Φέρνει τύχη και δημιουργεί ισχυρά δεσμά: Αν παντρεύεσαι βάλε στο σπίτι και στην ανθοδέσμη σου αυτό το φυτό

"Δέστον" για πάντα κοντά σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Φέρνει τύχη και δημιουργεί ισχυρά δεσμά: Αν παντρεύεσαι βάλε στο σπίτι και στην ανθοδέσμη σου αυτό το φυτό

Μιας και διανύουμε τη γαμήλια σεζόν (δες εδώ τα πιο ονειρεμένα νυφικά) είπαμε να σας ενημερώσουμε για τα ομορφότερα φυτά για την ανθοδέσμη καθώς και για το συμβολισμό που έχει το καθένα στη νυφική παράδοση.

Φυτό κρίνος:

Δεν μπορείτε με τίποτα να πείτε όχι (ποιος μπορεί άλλωστε) στο λουλούδι που είναι το απόλυτο σύμβολο της αγνότητας και την κομψότητας. Αυτό το λουλούδι έδωσε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παναγία και ο συμβολισμός του είναι όπως καταλαβαίνετε τεράστιος. Μια ανθοδέσμη με κρίνους σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους πάντες ενώ είναι ιδανική για όσες θέλουν να έχουν μια απλότητα στο γάμο τους.

Αν έχετε σκοπό να γίνετε βασίλισσες την ημέρα της στέψης (που φορούν πάνω τους την Άρτα και τα Γιάννενα) τότε καλό είναι να μην επιλέξετε μια ανθοδέσμη με κρίνους. Μπορείτε να τους βρείτε σε λευκό -που είναι το πιο κοινό χρώμα- αλλά εξίσου εντυπωσιακοί είναι οι ροζ, οι κίτρινοι, οι πορτοκαλί και οι μοβ. Ο κρίνος θεωρείτε ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια για γάμο.

κρίνος ανθοδέσμη γάμος

Τι φέρνει γρουσουζιά σε έναν γάμο

Κατά τη διάρκεια των αιώνων πολλές παραδόσεις έχουν αλλάξει σε ότι αφορά τις γαμήλιες τελετές και το μυστήριο του γάμου γενικότερα.

Παλαιότερα, βέβαια, υπήρχαν πολλές προλήψεις τις οποίες φοβόντουσαν τα μελλόνυμφα ζευγάρια. Εμείς είμαστε εδώ για να σας πούμε όλες τις «τρελές» προλήψεις που υπάρχουν και να σας πούμε πως δεν πιστεύουμε σε καμιά από αυτές. Εσείς;

  • Το να παντρευτείτε Σάββατο: Μπορεί να είναι η πιο δημοφιλής μέρα της εβδομάδας για να παντρευτείτε αλλά σύμφωνα με την Βρετανική λαογραφία ο σαββατιάτικος γάμος είναι κακή τύχη. Για να είστε ακόμα πιο «ασφαλής» μην επιλέξετε να παντρευτείτε 13 Μαϊου ειδικά αν αυτή η μέρα πέφτει και Σάββατο.
  • Το να πέσει κάτω δαχτυλίδι κατά τη διάρκεια της τελετής: Η παράδοση λέει πως αν πέσει στον οποιοδήποτε ένα δαχτυλίδι κάτω κατά τη διάρκεια του μυστηρίου τότε εκείνο το άτομο θα πεθάνει. Μπορεί να σας ακούγεται αστείο κάτι τέτοιο - και να είναι φυσικά- αλλά οι παλιοί τα πίστευαν κάτι τέτοια και τα πρόσεχαν πολύ.
  • Το να χρησιμοποιείτε το επώνυμο του συζύγου σας πριν το γάμο: Όσο κι αν θέλετε να γίνεται κυρία Κοκοβίκου καλό είναι πριν την τελετή να χρησιμοποιείτε το δικο σας επώνυμο. Η παράδοση λέει πως αν δεν ακολουθήσετε αυτή τη συμβουλή ο γάμος τελικά δεν θα γίνει.