H πιο εύκολη δίαιτα που μπορείς να κάνεις αυτή τη χρονιά!

H πιο εύκολη δίαιτα που μπορείς να κάνεις αυτή τη χρονιά!

Σύμφωνα με έρευνα, ο μέσος Ευρωπαίος θα ξεκινήσει 189 δίαιτες καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του από τις οποίες οι περισσότερες δεν θα είναι επιτυχημένες. Η ίδια έρευνα αποκάλυψε επίσης πως μέσα σε κάθε χρονιά κάνουμε τρεις απόπειρες για δίαιτα, οι οποίες δεν κρατάνε παραπάνω από ενάμιση μήνα. Σίγουρα η έλλειψη πειθαρχίας και θέλησης είναι αρκετά στενάχωρη, όμως εάν ταυτίζεσαι είναι ανακουφιστικό να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνη.

Το σίγουρο είναι ότι μία δίαιτα όσο πιο εύκολη και απλή είναι αλλά και όσο λιγότερους κανόνες έχει, τόσο πιο εύκολο μας είναι να την ακολουθήσουμε, αυτό ακριβώς είναι και το μυστικό της επιτυχίας στη δίαιτα 16:8. Η δίαιτα αυτή δεν είναι κάτι καινούργιο καθώς το βιβλίο που την αναλύει έγινε best seller το 2012 κάτι που δείχνει τη μεγάλη επιτυχία της. διαβάστε παρακάτω...

Δείτε επίσης: Γιατί σπάνε τα νύχια σας; Τα καμπανάκια που χτυπάει ο οργανισμός και περνούν απαρατήρητα!

Το σκεπτικό αυτής της δίαιτας είναι πολύ απλό και αρκετά ικανοποιητικό. Το όνομα 16:8 ή η δίαιτα των 8 ωρών προέκυψε από το πώς λειτουργεί, καθώς μέσα στο 24ωρο σου μπορείς να φας ό,τι επιθυμείς και θα έτρωγες υπό κανονικές συνθήκες, όμως μόνο για 8 συνεχόμενες ώρες. Αυτές τις 8 ώρες μπορείς να φας και να πιεις ό,τι θέλεις ενώ εσύ ορίζεις το 8ωρο σου ανάλογα με τις ορέξεις αλλά και το πρόγραμμα σου.

Για παράδειγμα, εάν δεν σε ενοχλεί να χάνεις το πρωινό σου μπορείς να ξεκινάς το 8ωρο σου από τη 1μμ και έως τις 9μμ να τρως κανονικά. Τις υπόλοιπες 16 ώρες πρέπει να νηστεύεις, καθώς "επιτρέπεται" μόνο καφές χωρίς γάλα, πράσινο τσάι και φυσικά νερό. Εάν ξυπνάς νωρίς, και το πρωινό είναι απαραίτητο για εσένα τότε ρυθμίζεις ένα διαφορετικό 8ωρο, για παράδειγμα από τις 9πμ έως τις 5μμ.

Η επιστημονική εξήγηση αυτής της τόσο επιτυχημένης δίαιτας είναι ότι όταν περιορίζεις τη διατροφή σου μέσα σε ένα συγκεκριμένο 8ωρο τότε ο μεταβολισμός σου ενεργοποιείται και χάνεις άμεσα βάρος το οποίο δεν παίρνεις πάλι τόσο εύκολα και άμεσα. Φυσικά, το ό,τι μπορείς να πίνεις και να τρως ό,τι θέλεις μέσα στο 8ωρο σου προϋποθέτει ότι δεν θα κάνεις υπερβολές ώστε να καταφέρεις να χάσεις τα επιθυμητά κιλά, δεν μπορείς δηλαδή να τρως μέσα σε αυτές τις 8 ώρες, πέρα από το φαγητό σου και αυτά που θα έτρωγες κανονικά, 3 σακούλες chips ή μία ντουζίνα ντόνατς, πρέπει να διατηρήσεις ένα μέτρο και μία ισορροπία.

Δείτε επίσης: Πώς η διαδικασία της αποτοξίνωσης σχετίζεται με τον καφέ! Το μυστικό που δεν αποκάλυπτε κανείς μέχρι σήμερα...

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, ο μεταβολισμός σου χρειάζεται 2 μήνες για να αλλάξει προς το καλύτερο, οπότε προσπάθησε να επιμείνεις στο 16:8 για αυτό το χρονικό διάστημα και σε περίπτωση που θέλεις μία ή δύο μέρες να φας κάποια άλλη ώρα μπορείς χωρίς να επηρεάσει το επιθυμητό τελικό αποτέλεσμα.