Δίαιτα Cambridge: Πως διώξεις το λίπος από το σώμα σου πριν την παραλία!

Μια διαφορετική δίαιτα!

Δίαιτα Cambridge: Πως διώξεις το λίπος από το σώμα σου πριν την παραλία!

Υπάρχουν πολλές δίαιτες που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους. Αλλά η δίαιτα Cambridge πραγματικά διαφέρει και δείτε γιατί.

Την εφηύρε το 1970 ο γιατρός Αλαν Χάουαρντ, ερευνητής διατροφής στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ στη Μεγάλη Βρετανία. Βασίζεται στην ιδέα ότι πρέπει να τρώμε όλες τις πλήρεις τροφές που χρειάζεται το σώμα μας, αλλά με ελάχιστες θερμίδες και λίπη. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Δίαιτα express μια ανάσα πριν το... καλοκαίρι! Πείτε αντίο σε 5 κιλά μέσα σε 7 ημέρες!

Η δίαιτα που θα ακολουθήσει κάποιος εξαρτάται από το βάρος του και από το βάρος που θέλει να χάσει. Η δίαιτα Cambridge συνιστά να την ακολουθεί κάποιος συνοδεία γιατρού ή ειδικού για να παρακολουθεί όλα τα βήματα και την εξέλιξη της υγεία του.

Απαραίτητο συστατικό της δίαιτας Cambridge είναι ότι όσοι την ακολουθούν θα πρέπει να πίνουν 2,4 λίτρα νερό καθημερινά ώστε να αποφύγουν πονοκεφάλους, ναυτίες ή αφυδάτωση. Το δεύτερο συστατικό της δίαιτας είναι ότι όσοι την ακολουθούν, επειδή παίρνουν τροφές με λίγες θερμίδες, δεν θα πρέπει να ακολουθούν κάποιο εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής για ένα διάστημα.

Δείτε ακόμη: Χάσε 6 κιλά σε 6 μέρες με αυτή την χημική δίαιτα!

Υπό μία έννοια, πρόκειται για δίαιτα του «να τρως σαν μωρό» .
Τι περιλαμβάνει: λαμβάνεις λίγες θερμίδες και μάλιστα αυτές προέρχονται από την κατανάλωση χυμών, ροφημάτων, πουρέ, σούπας φτιαγμένα και επιμελημένα από την ομάδα του Κέιμπριτζ. Υπάρχουν τουλάχιστον 6 διαφορετικά πλάνα που μπορείς να ακολουθήσεις ενώ τα αποτελέσματα απώλειας βάρους δεν είναι συγκεκριμένα, αφού έχει σημασία το πόσες θερμίδες καταναλώνεις.

Προσοχή: Η εν λόγω δίαιτα αποτελεί μια μέθοδο αποτοξίνωσης και δεν πρέπει να την ακολουθείς για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων. Οι θερμίδες που λαμβάνεις ποικίλουν από 440 καθημερινά μέχρι και 1500.
Το καλό με την εν λόγω δίαιτα είναι πως λαμβάνεις τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία αλλά το σώμα οδηγείται σε μια ήπια κατάσταση κέτωσης — μια κατάσταση στην οποία ο μεταβολισμός του σώματος αλλοιώνεται και το σώμα διασπά λίπος για να έχεις την απαραίτητη ενέργεια.

Τα αρνητικά:

-Δεν μπορείς να την ακολουθείς συστηματικά

-Για να έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πρέπει να έρθεις σε επαφή με εξουσιοδοτημένο συνεργάτη αφού τα γεύματα (ειδικά στην αρχή) στηρίζονται σε επίσημα προϊόντα της δίαιτας (όπως άλλωστε συμβαίνει και με την διατροφή κι άλλων γνωστών προγραμμάτων). Υπάρχει και στην Ελλάδα ομάδα συμβούλων του συγκεκριμένου προγράμματος

-Ο χυλός, τα ροφήματα & σούπες δεν είναι και τα πιο νόστιμα γεύματα

-Απαιτεί σιδερένια θέληση για να χάσει κάποιος κιλά