Δίαιτα του γκρέιπφρουτ! Χάσε 5 κιλά σε 12 μέρες!

Γρήγορα στο μανάβικο για προμήθειες!

Δίαιτα του γκρέιπφρουτ! Χάσε 5 κιλά σε 12 μέρες!

Άνέβηκες στη ζυγαριά και έπαθες... σοκ; Σκέφτεσαι να κάνεις τη δίαιτα του ανανά; Να τρως τα πάντα εκτός από ανανά; Άσε τον ανανά και πιάσε το grapefruit! H αποτοξίνωση… του grapefruit είναι μια δίαιτα που εμφανίστηκε πριν από 80 ολόκληρα χρόνια παρακαλώ και την ακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι μέχρι σήμερα. Ένα πρόγραμμα 10-12 ημερών με επίκεντρο το γκρέιπφρουτ, το οποίο υπόσχεται να σε βοηθήσει να χάσεις 5 κιλά σε λιγότερο από δύο εβδομάδες.


Δείτε ακόμη: Χάσε 2 κιλά σε 2 ημέρες! Η δίαιτα αποτοξίνωσης που κάνει θαύματα...


Τι περιλαμβάνει το διαιτολόγιο της;

Ποια τρόφιμα επιτρέπονται και ποια απαγορεύονται; Με ποιες άλλες fad diets μοιάζει η φιλοσοφία της και ποια είναι η γνώμη των διαιτολόγων για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της; Μαθαίνουμε τα πάντα γύρω από την πιο… παλιά fad diet στον κόσμο!

Πώς λειτουργεί η δίαιτα

Νομίζω δεν χρειάζεται να σου το πω! Πρέπει για να ακολουθήσεις τη δίαιτα να μπορείς να αντέξεις τις μεγάλες -τις ΠΟΛΥ μεγάλες- ποσότητες γκρέιπφρουτ. Όχι, δεν θα τρως μόνο φρούτα. Αλλά το γκρέιπφρουτ θα είναι το συνοδευτικό σε πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Από εκεί και έπειτα:

– Κόβεις “μαχαίρι” τη ζάχαρη και σχεδόν ολοκληρωτικά τους υδατάνθρακες (ρύζι, πατάτες και ζυμαρικά)

– Αποφεύγεις όσο γίνεται ορισμένα λαχανικά (δες στον πίνακα που ακολουθεί)

– Προτιμάς τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνες και λιπαρά (όπως αυγά, κόκκινο κρέας και χοιρινό)

– Είναι σημαντικό επίσης, εκτός από χυμό γκρέιπφρουτ να καταναλώνεις οκτώ ποτήρια νερό και μπορείς να πίνεις ένα καφεδάκι, χωρίς ζάχαρη βεβαίως, βεβαίως!

Δες στον πίνακα που ακολουθεί συνοπτικά ποια λαχανικά επιτρέπονται (ώστε να μην διαλέξεις εκείνα που έχουν υδατάνθρακες) και ποιες τροφές απαγορεύονται:

Τι περιλαμβάνει το μενού μιας τυπικής ημέρας

Ξέρεις τους γενικούς κανόνες, χρειάζεσαι όμως και ένα… παράδειγμα. Θυμήσου πως το πρόγραμμα μπορεί να έχει διάρκεια το πολύ 12 ημέρες, κάτι σαν περίοδος αποτοξίνωσης δηλαδή και σαφέστατα δεν γίνεται να αποτελεί μόνιμη επιλογή σου.