Χάστε κιλά σε 8 ώρες: Η δίαιτα που κάνει θραύση στο Χόλιγουντ!

Δοκιμάστε την και εσείς!

Χάστε κιλά σε 8 ώρες: Η δίαιτα που κάνει θραύση στο Χόλιγουντ!

Δοκιμάστε την και εσείς! Χάστε και εσείς κιλά σε 8 ώρες! Η δίαιτα που κάνει θραύση στο Χόλιγουντ! Εύκολα και γρήγορα!

Την δίαιτα ακολουθούν πιστά η Νικόλ Κιντμαν και ο Χιου Τζακμαν, ενώ το βασικό σε αυτό το πρόγραμμα δεν είναι το τι τρως (που και αυτό παίζει φυσικά ρόλο), αλλά πότε το τρως.

Τι κάνεις:

Με την συγκεκριμένη δίαιτα, τα γεύματα δεν είναι συχνά και μικρά, καθώς γίνονται κάθε 8 ώρες, ενώ το βραδινό με το πρωινό θα πρέπει να καταναλωθούν σε απόσταση 16 ωρών το ένα με το άλλο.

Συγκεκριμένα, όσοι την ακολουθούν θα πρέπει να τρώνε πρωινό στις 10 π.μ, μεσημεριανό στις 2 μ.μ , και βραδινό στις 6 μ.μ και μετά ξανά την επόμενη μέρα.

Ωστόσο χάνεις πραγματικά βάρος με αυτή την μέθοδο ή απλά σηκώνεσαι εντελώς πεινασμένη το πρωί και τρως ότι βρεις μπροστά σου; Η Αυστραλέζα γκουρού και διατροφολόγος Λι Χολμς αναλύει τα μειονεκτήματα και τα προτερήματα του να τρως κάθε 8 ώρες και να αφήνεις κενό από την μία μέρα στην άλλη 16 ώρες.

Η Λι Χολμς

«Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να μοιάζει ξένο και κάπως τρομακτικό για κάποιον που έχει συνηθίσει αλλιώς, αλλά η αλήθεια είναι πως όλο αυτό το κάνεις κάθε μέρα και δεν τον ξέρεις», αναφέρει η Χολμς, αναφέροντας πως ουσιαστικά κάθε μέρα μένεις νηστική τις ώρες που κοιμάσαι και μόλις ξυπνήσεις απλώς σταματάς να την ακολουθείς.

«Αν, λοιπόν, αποφασίσεις να αφήσεις λίγο παραπάνω χρόνο ανάμεσα στα γεύματά σου με αποκορύφωμα το βράδυ, τότε ουσιαστικά θα ακολουθήσεις την δίαιτα των 8 ωρών, μία από τις πιο καινούργιες και μοντέρνες δίαιτες στο Χόλιγουντ», αναφέρει η διατροφολόγος.

Θετικά:

Το καλό με αυτή τo πρόγραμμα είναι πως χωνεύεις καλύτερα, καθώς έτσι καθαρίζει πιο καλά ο οργανισμός και λειτουργεί καλύτερα το πεπτικό σύστημα. Επίσης σύμφωνα με νέα έρευνα η «διαλείπουσα νηστεία» όπως λέγεται μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα της ανακύκλωσης και της αναγέννησης των κυττάρων.

«Τρώγοντας κάθε οκτώ ώρες μπορείς να χάσεις βάρος, ενώ έτσι μειώνεται η αρτηριακή σου πίεση και ομαλοποιούνται οι ορμόνες που προκαλούν πείνα», αναφέρει η Χολμς.

Η Αυστραλέζα συμπληρώνει πως για να μην πεινάσεις και για να έχεις ενέργεια θα πρέπει να καταναλώνεις ολοκληρωμένα γεύματα, καλά λιπαρά και φαγητά πλούσια σε πρωτεΐνες και όχι φτωχά, χωρίς θερμίδες γεύματα.

Αρνητικά:

Η Χολμς αναφέρει πως η αρχή για κάποιον που έχει συνηθίσει να τρώει σνακ και να μην βάζει όριο στα γεύματά του θα είναι δύσκολη.

«Μόλις περάσεις την δύσκολη περίοδο των δύο εβδομάδων, τότε όλα θα σου φανούν πολύ καλύτερα. Θα δεις αλλαγή στο σώμα σου και πλέον θα το έχεις συνηθίσει», επισημαίνει η ίδια.

Η δίαιτα μπορεί επίσης να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο σώμα σου αν τρως φτωχά γεύματα.

«Μόνοι οι άνθρωποι που έχουν κάποιο ιστορικό ή υποφέρουν από διαταραχή διατροφής δεν πρέπει να ακολουθούν αυτό το πρόγραμμα», αναφέρει η διατροφολόγος.

Τρεις κανόνες:

Η Λι δεν είναι η μόνη που υποστηρίζει τα οφέλη της διατροφής των οκτώ ωρών. Ο γιατρός Τζοσεφ Μέρκολα πιστεύει το ίδιο, συμπληρώνοντας τρεις κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν.

«Πρέπει να κάνετε τρία γεύματα την μέρα (οχι τέσσερα ως συνήθως μαζί με το δεκατιανό), να αποφύγετε τα γεύματα αργά το βράδυ και να τρώτε κανονικά γεύματα τις τρεις αυτές φορές της μέρας».

Χάστε κιλά σε 8 ώρες: Η δίαιτα που κάνει θραύση στο Χόλιγουντ!
Χάστε κιλά σε 8 ώρες: Η δίαιτα που κάνει θραύση στο Χόλιγουντ!

Δίαιτα αγγουριού: Χάσε 7 κιλά σε 7 ημέρες!

Κάνε την δίαιτα του αγγουριού και χάσε 7 κιλά μέσα σε 7 ημέρες μόνο!

Είναι ένας εύκολος τρόπος να απομακρύνετε γρήγορα και ανώδυνα τα περιττά κιλά. Είναι η δίαιτα του αγγουριού. Προσοχή, δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται ή να τηρείται για μεγάλα χρονικά διαστήματα

Η δίαιτα του αγγουριού προκαλεί γρήγορα απώλεια βάρους λόγω της πρόσληψης λιγότερων θερμίδων. Το μότο της δίαιτας είναι «7 κιλά σε 7 μέρες».

Η δίαιτα προβλέπει την κατανάλωση του γνωστού λαχανικού ως βασικό συστατικό των γευμάτων σε συνδυασμό με μικρές ποσότητες πρωτεϊνών, όπως κοτόπουλο, αυγά, ψάρια και ξηρούς καρπούς.

Όποτε πεινάτε, η δίαιτα του αγγουριού προτείνει να καταναλώνετε μόνο αγγούρι. Δεδομένου ότι το βασικό συστατικό της δίαιτας έχει ελάχιστες θερμίδες, ακόμη και αν φάτε μεγάλη ποσότητα, δεν κινδυνεύετε να πάρετε βάρος.

Τα αγγούρια έχουν επίσης χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, γι’ αυτό η δίαιτα προϋποθέτει τη συμπλήρωση των γευμάτων με πρωτεϊνούχες τροφές, όπως τα αυγά, το άπαχο κρέας, το τυρί cottage και οι ξηροί καρποί. Μπορείτε επίσης να καταναλώνετε υδατάνθρακες και συγκεκριμένα ψωμί του τοστ, καστανό ρύζι και πατάτες.