Crash Diet: Με αυτήν την δίαιτα θα χάσεις κιλά σε χρόνο ρεκόρ!

Και βγες με κορμί λαμπάδα στην παραλία!

Crash Diet: Με αυτήν την δίαιτα θα χάσεις κιλά σε χρόνο ρεκόρ!

Με αυτήν την δίαιτα, την Crash Diet, θα χάσεις κιλά σε χρόνο ρεκόρ!

Ο στόχος για την απώλεια βάρους μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα γίνεται για τους περισσότερους κάτι καταπιεστικό, ένας πονοκέφαλος.

Το αδυνάτισμα εξπρές είναι αυτό που υπόσχονται οι crash diets και γι’ αυτό έχουν γίνει οι αγαπημένες εκατομμυρίων γυναικών ανά τον κόσμο, αλλά και το μυστικό πολλών διασήμων.

Οι crash diets είναι προγράμματα διατροφής που δεν μπορείς να ακολουθήσεις για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα. Χάνεις όμως αρκετά κιλά σε χρόνο ρεκόρ.

Άλλωστε ποια γυναίκα δεν θέλει να χάσει 3-5 κιλά μέσα σε λίγες μέρες;

Λίγο πριν τις βουτιές στην παραλία θες να χάσεις βάρος και θες να το χάσεις «ΤΩΡΑ!». Ετσι δεν είναι λίγοι αυτοί που καταφεύγουν σε δίαιτες εξπρές (crash diets), σε αποκλεισμό διατροφικών ομάδων και σε ριζική αλλαγή των διατροφικών τους συνηθειών.

Ωστόσο πολλοί διατροφολόγοι δεν συνιστούν τις δίαιτες εξπρές καθώς οι πιθανότητες να πάρεις πίσω τα κιλά που έχασες με εξίσου γρήγορο ρυθμό είναι μεγάλες.

Η crash diet είναι ιδανική για να χάσεις μερικά κιλά πριν από ένα γάμο που είσαι καλεσμένη, πριν εμφανιστείς στην παραλία με τις φίλες σου ή κάποια σημαντική στιγμή που θέλεις να δείχνεις αδύνατη και με επίπεδη κοιλιά.

Ας δούμε τι πρέπει να κάνεις για να χάσεις γρήγορα κιλά:

1. Βάλε στο πιάτο σου περισσότερα λαχανικά

Πρόσθεσε περισσότερα λαχανικά στο μενού σου. Βάλε σπαράγγια, μπρόκολο, σπανάκι, αγγούρι στο πιάτο σου.

2. Αντί για αλάτι, δοκίμασε μπαχαρικά

Το αλάτι μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί, σε μεγάλο βαθμό, με φρέσκα, ή και αποξηραμένα μυρωδικά. Τα μυρωδικά όχι μόνο βελτιώνουν τη γεύση και το άρωμα των φαγητών, αλλά το εμπλουτίζουν και με ωφέλιμες ουσίες, όπως είναι τα αντιοξειδωτικά.

3. Φάε το τελευταίο σου γεύμα τουλάχιστον 3 ώρες πριν πέσεις για βραδινό ύπνο.

Να τρως ελαφριά το απόγευμα και προσπάθησε να μένεις νηστική 3 ώρες πριν πέσεις για ύπνο.

4. Πιες νερό

Πίνε πολύ νερό. Αν δεν είσαι φαν, μπορείς να προσθέσεις λεμόνι ή να πιεις ανθρακούχο. Κάποιοι αντιλαμβάνονται την δίψα για πείνα και μένουν αφυδατωμένοι. Έρευνα του 2016 έδειξε ότι όσοι έπιναν περισσότερο νερό, έτρωγαν λιγότερο και λάμβαναν λιγότερες θερμίδες σε ημερήσια βάση. Ακόμη, κατανάλωναν λιγότερες ποσότητες ζάχαρης και λίπους.

5. Απέφυγε τροφές που προκαλούν φούσκωμα

Μην πίνεις αναψυκτικά και απέφυγε το αλάτι. Φάει πρωτεϊνη και στεγνά φαγητά, όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα και κρέας. Τα ζυμαρικά καλό είναι να τα ξεχάσεις για λίγες ημέρες.

6. Μάθε να αποφεύγεις τους γλυκούς πειρασμούς και τα αλμυρά σνακ.

Οχι παγωτά, όχι μπισκότα, τέρμα τα γλυκά και ξέχασε ό,τι αλμυρό σνακ υπάρχει στο γραφείο. Μην φας ούτε το μπισκοτάκι που σου προσφέρουν με τον καφέ σου.

7. Κοιμήσου καλά

Η έλλειψη ύπνου μας κάνει να τρώμε περισσότερο «κακό» φαγητό. Έρευνα του 2013 αποκάλυψε ότι όσοι είχαν έλλειψη ύπνου ήταν πιο πιθανό να λαμβάνουν τροφές με περισσότερες θερμίδες και να πάρουν βάρος, από όσους κοιμούνται καλά.

8. Μάσα αργά τις τροφές σου για να ενεργοποιήσεις τις ορμόνες κορεσμού.

9. Διπλασίασε την πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων, καταναλώνοντας τουλάχιστον τρεις φορές τη εβδομάδα ψάρια.

10. Γυμναστική

Είναι δυνατόν να θέλεις να χάσεις κιλά χωρίς να κάνεις λίγη γυμναστική; Τουλάχιστον βγες έξω στην γειτονιά και περπάτησε κάθε μέρα για 25 λεπτά.

Δίαιτα express μια ανάσα πριν το... καλοκαίρι! Πείτε αντίο σε 5 κιλά μέσα σε 7 ημέρες!

Πείτε αντίο σε 5 κιλά μέσα σε 7 ημέρες! H δίαιτα express του Youweekly.gr μια ανάσα πριν το... καλοκαίρι!

Οι μέρες για την άδεια λιγοστεύουν και σαν να… λιγοστεύει και ο αέρας που αναπνέεις. Πάλι δεν κατάφερες να πειθαρχήσεις, πάλι άφησες τη δίαιτα από Δευτέρα και ήρθε η μέρα που δεν σου έμεινε άλλη… Δευτέρα!

Λάβε δραστικά μέτρα. Ακολούθησε το πρόγραμμα Express του Κλινικού διαιτολόγου διατροφολόγου Ιωάννη Σουπιού και χάσε ως και πέντε κιλά σε επτά ημέρες!

Διάβασε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες του διαιτολόγου πριν ξεκινήσεις το παρακάτω πρόγραμμα και θυμήσου πως δεν είναι μια δίαιτα που μπορείς να κάνεις για περισσότερο από μία εβδομάδα…

Γρήγορη δίαιτα, γρήγορη επιστροφή κιλών…
Το έχουμε πει πολλές φορές… » Όσο γρήγορα χάνουμε κιλά, τόσο γρήγορα θα τα πάρουμε, και αυτή η ταχεία μεταβολή βάρους που υπάρχει δεν είναι άλλη από μεταφορά υγρών εντός και εκτός του σώματος μας» επισημαίνει ο κ. Σουπιός. «Αυτές οι δίαιτες, τις οποίες μπορεί ο καθένας να βρεί αριστερά και δεξιά, θέλουν πολύ λεπτούς χειρισμούς διότι μπορεί να είναι επιβλαβείς για την υγεία μας. Είναι σημαντικό να τηρούμε ένα ισορροπημένο προγραμμα διατροφής με πλήθος θρεπτικών συστατικών και γεμάτο με όλες τις ομάδες τροφίμων. Δεν υπάρχουν καλές και κακές τροφές… υπάρχει καλή και κακή χρήση της τροφής» καταλήγει…

Είσαι όμως κι εσύ από τις γυναίκες που νιώθουν συνέχεια πρησμένες από κατακράτηση υγρών; Αισθάνεσαι δυσφορία και πιστεύεις ότι μπορείς να χάσεις κάποια κιλά μόνο και μόνο αν αποβάλλεις αυτή την κατακράτηση; Θα έχεις πρόβλημα αν κάνεις κάτι για να απαλλαγείς από αυτά τα κιλά σε λίγες ημέρες; «Εφόσον δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας και γίνει κατανοητό ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν αποτελεί ένα πρόγραμμα που μπορεί να εφαρμόζεται συνέχεια, αλλά μόνο για ένα διάστημα το πολύ μίας εβδομάδας και με συχνότητα μέχρι 2 φορές το χρόνο και με την επίβλεψη διαιτολόγου, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα».

Δίαιτα express μια ανάσα πριν το... καλοκαίρι! Πείτε αντίο σε 5 κιλά μέσα σε 7 ημέρες!

«Υπάρχουν καταστάσεις, που ορισμένες φορές καλούμαι ακόμη και εγώ που είμαι ενάντια σε αυτές τις δίαιτες, να δώσω τέτοια προγράμματα ταχείας απώλειας βάρους. Όταν για παράδειγμα υπάρχει ασθενής που απαιτείται να χειρουργηθεί και υπάρχει εντολή γιατρού ότι αυτός ο άνθρωπος πρέπει να χάσει γρήγορα κιλά γιατί θα επιβαρυνθεί το γόνατο του από το βάρος ή γιατί θα υπάρξει πρόβλημα με την αναισθησία λόγω αυξημένου βάρους. Και από την στιγμή που παρακολουθείται εργαστηριακά από τον θεράποντα ιατρό του, τότε προβαίνω και εγώ στην χορήγηση τέτοιας δίαιτας express, για να μειωθεί το σωματικό βάρος, αφού στην περίπτωση αυτή το βασικό στοιχείο δεν είναι η απώλεια σωματικού λίπους, αλλά σωματικού βάρους.

Κράτησε καλά στο μυαλό σου… «Αυτή η απώλεια, όπως εξηγησα και παραπάνω, προέρχεται κυρίως από απώλεια υγρών σώματος» τονίζει ο διαιτολόγος.

Ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ιωάννης Σουπιός σου παραθέτει παρακάτω ένα τέτοιο πρόγραμμα 7 ημερών το οποίο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε απώλεια 4-5 κιλών, όταν μιλάμε για υπέρβαρα άτομα.

Μερικές ακόμη συμβουλές από το διαιτολόγο!
Μπορεί να βρήκες μια δίαιτα της τελευταίας στιγμής, όμως ο διαιτολόγος είναι σαφής! «Αν θέλεις πραγματικά να αποκτήσεις ιδανικό σωματικό βάρος και ένα καλοσχηματισμένο κορμί δεν πρέπει να καταφεύγεις σε τέτοιες δίαιτες express» εξηγεί ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ιωάννης Σουπιός. Τι μπορείς να κάνεις;

– Πρέπει να απευθύνεσαι ΜΟΝΟ στους αρμόδιους επιστήμονες που είναι οι διαιτολόγοι – διατροφολόγοι για να υπάρξει ΣΩΣΤΗ καθοδήγηση για την καθημερινή σου διατροφή,

– Πρέπει να μάθεις να τρως, να μάθεις να διαχειρίζεσαι την τροφή και να μην την φοβάσαι

– Πρέπει να αυξήσεις την σωματική σου δραστηριότητα και όσο είναι δυνατόν να ξεκινήσεις να αθλείσαι.

Μόνο με αυτό τον τρόπο με το πέρασμα του χρόνου θα δεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ αποτελέσματα και θα είσαι σίγουρη για την υγεία σου.

Ο Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ιωάννης Σουπιός συμπληρώνει: «Όταν ο άνθρωπος καταλάβει ότι δεν πρέπει να ζει για να τρώει, αλλά πρέπει να τρώει για να ζήσει, τότε η νόσος που λέγεται παχυσαρκία θα πάρει αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Προς το παρόν, και ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια η παχυσαρκία έχει πάρει τραγικές διαστάσεις»!