Σούπερ δίαιτα - Κάν'την πριν το καλοκαίρι και θα βγεις κορμάρα

Για όσες έφαγαν στην καραντίνα έχουμε την λύση

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σούπερ δίαιτα - Κάν'την πριν το καλοκαίρι και θα βγεις κορμάρα

Θες να βγεις κορμάρα στην παραλία αλλά έφαγες αρκετά στην καραντίνα; Αυτή η σούπερ δίαιτα θα σε ξεφουσκώσει μέσα σε λίγες μόνο ημέρες!

Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από κρεατοφαγία και αυξημένη κατανάλωση κορεσμένου λίπους. Καλό είναι, λοιπόν, πριν από την έξοδο σε παραλίες και… αγρούς να προετοιμάσουμε το σώμα μας για να μπορέσει να διαχειριστεί τα εδέσματα, ακολουθώντας μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά (όπως οι βιταμίνες C, Ε, Α και τα φλαβονοειδή) και θα βασίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

Πρώτον, θα πρέπει να αποφεύγεται η κατανάλωση πρωτεΐνης όπως είναι το κόκκινο κρέας και το τυρί (το οποίο μάλιστα είναι πλούσιο σε αλάτι και προκαλεί κατακράτηση), και να προτιμάται το λευκό κρέας, όπως το κοτόπουλο ή το ψάρι που είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα. Μπορούμε, επίσης, να αντικαταστήσουμε τα πλήρη γαλακτοκομικά με αντίστοιχα μειωμένης περιεκτικότητας σε λίπος (2%).

Δεύτερον, κύριο χαρακτηριστικό της διατροφής μας θα πρέπει να είναι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών (κυρίως πράσινα φυλλώδη λαχανικά), που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες, και να μην περιλαμβάνει γλυκά με βούτυρο τα οποία είναι πλούσια σε κορεσμένο λίπος.

Δες αναλυτικά το πλάνο της σούπερ αυτής δίαιτας στο thebody.gr