The Boiled Egg Diet: Η περίφημη δίαιτα με τα πιο γρήγορα αποτελέσματα

Παρά το όνομά της, δεν περιλαμβάνει μόνο αυγά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
The Boiled Egg Diet: Η περίφημη δίαιτα με τα πιο γρήγορα αποτελέσματα

Η δίαιτα με βραστά αυγά δημιουργήθηκε από την Arielle Chandler, συγγραφέα του βιβλίου «The Boiled Egg Diet: The Easy, Fast Way to Weight Loss». Η δίαιτα με τα βραστά αυγά επικεντρώνεται στα βραστά αυγά, ωστόσο παρά το όνομά της, δεν περιλαμβάνει μόνο αυγά.

Ορισμένες εκδοχές δίνουν έμφαση στην άπαχη πρωτεΐνη και περιορίζουν τους υδατάνθρακες, καθιστώντας την ουσιαστικά έναν τύπο δίαιτας χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες. Θεωρείται μια αρκετά σκληρή δίαιτα και καλό θα ήταν να τηρείται για μικρό χρονικό διάστημα. Εκτός από την πιθανή προώθηση της απώλειας βάρους, η δίαιτα με βραστά αυγά υποτίθεται ότι βοηθά στη μείωση της όρεξης και στην καύση θερμίδων.

The Boiled Egg Diet: The Easy, Fast Way to Weight Loss

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές της δίαιτας με τα βραστά αυγά ωστόσο η πιο δημοφιλής παραλλαγή αποτελείται από τρία γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) χωρίς ενδιάμεσα σνακ. Σε κάθε γεύμα, καταναλώνεις τουλάχιστον δύο βραστά αυγά, μαζί με άπαχες πρωτεΐνες (π.χ. κοτόπουλο, ψάρι), μη αμυλούχα λαχανικά (π.χ. πράσινα πράσινα, ντομάτες), ορισμένα φρούτα (ειδικά αυτά με χαμηλότερους υδατάνθρακες, π.χ. γκρέιπφρουτ, πορτοκάλια ), και ποτά με μηδενικές θερμίδες (π.χ. νερό, τσάι χωρίς ζάχαρη).

Τα κύρια τρόφιμα που πρέπει να περιορίσεις είναι οι υδατάνθρακες όπως το ψωμί, το ρύζι και τα ζυμαρικά. Την ίδια ώρα επιτρέπονται μόνο γαλακτοκομικά προϊόντα με πλήρη λιπαρά, όπως το βούτυρο, το τυρί, το πλήρες γάλα και το πλήρες γιαούρτι.

Η διατροφική αξία του αυγού

The Boiled Egg Diet

Οι άνθρωποι τρώνε αυγά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι αυγών όπως πάπιας, χήνας και ορτυκιού, αλλά η πιο κοινή και ευρέως γνωστή επιλογή είναι αυτή του κοτόπουλου. Σε πολλά μέρη του κόσμου, τα αυγά αποτελούν ένα εύκολα διαθέσιμο και φθηνό φαγητό.

Τόσο το ασπράδι όσο και ο κρόκος ενός αυγού, περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα μέρη μιας υγιεινής διατροφής.

Στο παρελθόν, υπήρχε κάποια διαμάχη σχετικά με το εάν τα αυγά είναι υγιή ή όχι, ειδικά όσον αφορά τη χοληστερόλη. Ωστόσο, η κατανάλωση με μέτρο είναι κάνει καλό στην υγεία, καθώς τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεϊνών και άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών.

Θρεπτική αξία

Τα αυγά είναι ένα τρόφιμο γεμάτο θρεπτικά συστατικά και με λίγες θερμίδες!

Ένα αυγό των 50 γραμμαρίων περιέχει:

  • 77 θερμίδες
  • 0,6 γρ. υδατάνθρακες
  • 5,3 γρ. λίπος
  • 212 mg χοληστερόλη
  • 6,3 γρ. πρωτεΐνες

Ακόμη, προσφέρουν ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης D, ψευδαργύρου, ασβεστίου και όλες τις βιταμίνες Β. Είναι μια ιδιαίτερα καλή πηγή ριβοφλαβίνης (βιταμίνη Β2) και βιταμίνης Β12.

Πολλά από τα θρεπτικά συστατικά των αυγών βρίσκονται αποκλειστικά στον κρόκο, ενώ το ασπράδι περιέχει κυρίως πρωτεΐνες.