Θα μείνεις "μισή" σε 10 μέρες - Το μυστικό για να χάσετε 20 πόντους από το σώμα σας μόνο με λεμόνι

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θα μείνεις

Πόσο εύκολο είναι για κάποιν να χάσει 20 πόντους μέσα σε δέκα ημέρες; Σε περίπτωση λοιπόν που έχεις αποφασίσει να κάνεις μια ριζική αλλαγή στις συνήθειές σου ώστε να αποκτήσεις το ιδανικό σώμα, τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος.

Συγκεκριμένα, θα σας αναφέρουμε πως τα λεμόνια βοηθούν προκειμένου να φτάσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς ωστόσο να αισθανθείτε πως πιέζεστε με την παρακάτω δίαιτα.

Τα πάντα για την δίαιτα της λεμονάδας

  • Αποτελεί μια διατροφή γρήγορης απώλειας βάρους που αναφέρει απώλεια 20 πόντων σε 10 ημέρες και καθαρισμό του σώματος από τοξίνες.

Η δίαιτα λεμονιού

  • Περιλαμβάνει υγρά τρόφιμα, ενώ απαγορεύει την κατανάλωση στέρεων φαγητών. Πιο συγκεκριμένα αποτελείται από 4 φλιτζάνια νερού με αλάτι κάθε πρωί, ένα φλιτζάνι τσάι με βότανα το βράδυ και έξι έως δώδεκα ποτήρια κατά την διάρκεια της ημέρα λεμονάδα (παρασκεύασμα που φτιάχνεται από φρέσκο χυμό λεμονιού ή λάιμ, σιρόπι σφενδάμου, πιπέρι καγιέν και νερό).
  • Τέλος, δεν επιτρέπει την πρόσληψη περισσότερων από 650 θερμίδων την ημέρα

Μεγάλη προσοχή: Τι θα συμβεί στο σώμα σου όταν πίνεις νερό με λεμόνι κάθε μέρα

Είναι γνωστό πως το λεμόνι βοηθά σε μια σειρά από προβλήματα τόσο όσον αφορά τον οργανισμό μας, όσο όμως και το σώμα και την ομορφιά. Βέβαια, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως υπάρχουν και αρκετοί μύθοι γύρω από το λεμόνι, καθώς από την πολύ συχνή μπορούν να προκύψουν αρκετά προβλήματα.

Διάβρωση των δοντιών

Η κατανάλωση πολύ όξινων τροφών ή ποτών όπως είναι το λεμονόνερο, προκαλεί εκτεταμένη επαφή του οξέος με τα δόντια σας. Αυτό μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών και να κάνει τα δόντια σας ευαίσθητα ειδικά σε ζεστά και κρύα φαγητά. Για να προστατέψετε τα δόντια σας πιείτε τα όξινα ποτά μέσα από ένα καλαμάκι.

undefined

Καούρα

Η υπερβολική κατανάλωση λεμονόνερου μπορεί να προκαλέσει καούρα ή να χειροτερέψει την κατάσταση αν ήδη βιώνετε καούρες. Η καούρα συμβαίνει όταν ο σφιγκτήρας ανάμεσα στον οισοφάγο και το στομάχι δεν λειτουργεί σωστά και το οξύ από το στομάχι επιστρέφει πίσω στον οισοφάγο, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Η καούρα επίσης αναφέρεται ως παλινδρόμηση οξέος. Η καούρα μπορεί να προκαλεί κάψιμο και πόνο στο στήθος. Η περικοπή των όξινων τροφών και ποτών βοηθά να περιοριστούν τα συμπτώματα της καούρας.

Συχνή ούρηση και αφυδάτωση

Το λεμονόνερο μπορεί να έχει διουρητική δράση. Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ή ασκορβικό οξύ. Αυτή η θρεπτική ουσία είναι γνωστή για τις διουρητικές της ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνει την παραγωγή ούρων στα νεφρά, βοηθώντας το σώμα να αποβάλλει την περίσσεια υγρών και νατρίου πιο γρήγορα. Ενώ η κανονική ποσότητα λεμονόνερου (λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού ή μερικές φέτες λεμόνι στο νερό) είναι βοηθητικές, αν φορτώσετε το νερό με μεγάλες ποσότητες χυμού λεμονιού μπορεί αυτό να έχει σε ορισμένες περιπτώσεις διουρητική δράση. Αν αρχίσετε να αισθάνεστε ότι αφυδατώνεστε μετά από υπερβολική κατανάλωση λεμονόνερου, σκεφτείτε να μειώσετε τις ποσότητες λεμονιού που χρησιμοποιείτε.