Ώρα για δίαιτα! Χάσε 6 κιλά σε ένα μήνα...

Ώρα για δίαιτα! Χάσε 6 κιλά σε ένα μήνα...
Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά σε 4 μήνες περίπου έρχεται το καλοκαίρι! Και η σειρήνα του μπικίνι έχει αρχίσει να ηχεί! Προλαβαίνεις να χάσεις τα 4 κιλά που θέλεις μέχρι τότε; Και φυσικά! Με τη δίαιτα αυτή και τις επιπλέον συμβουλές που ετοίμασε η διαιτολόγος-διατροφολόγος Ντορίνα Σιαλβέρα, μπορείς να χάσεις 4-6 κιλά μόνο σε ένα μήνα -αν είσαι καλό κορίτσι!

diaita

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Η ειδικός εξηγεί πως για μια καλή απώλεια βάρους, που μπορεί να διατηρηθεί και μακροπρόθεσμα, είναι το 0,5-1 κιλό την εβδομάδα, και επομένως 2-4 κιλά το μήνα. Καθώς έτσι το σώμα προλαβαίνει να προσαρμοστεί στις διάφορες φυσιολογικές μεταβολές που του συμβαίνουν. Βέβαια, όσο μεγαλύτερο βάρος έχεις, τόσο περισσότερα κιλά θα χάσεις τον πρώτο μήνα. Αν θέλεις όμως να χάσεις παραπάνω από 4 κιλά το μήνα, έως και 6, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές που θα δώσουν μεγαλύτερη ώθηση στο μεταβολισμό σου!

Τι κάνουν οι αδύνατοι άνθρωποι και δεν παχαίνουν ποτέ; Μάθε τα μυστικά τους!

1. Για ένα μήνα αφοσιώσου στο στόχο σου, την απώλεια του βάρους σου. Δώσε προτεραιότητα σε αυτό. Μην επιτρέψεις καμία δικαιολογία για «παραστράτημα» (γενέθλια, γιορτή, αργία, πάρτυ) στον εαυτό σου. Είναι δύσκολο αλλά το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει!

2. Επειδή πολλές φορές μπορεί να μπερδεύεσαι με την μέτρηση της ποσότητας, για να μην βάζεις παραπάνω απ' ό,τι χρειάζεται, θυμίσου αυτές τις απλές αναλογίες:
1 μερίδα ρύζι ή ζυμαρικό = 1 γροθιά του χεριού σου
1 μερίδα κρέας χωρίς λίπος/ κοτόπουλο/ ψάρι = κουτί από τραπουλόχαρτα
1 μερίδα τυρί = όσο χωράει σε ένα σπιρτόκουτο
1 μερίδα λίπους = 1 κουτ. γλυκού

3. Πιες πολύ νερό! Μειώνει την πείνα, σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης και αποβάλει τους μεταβολίτες από το σώμα σου. Δεν μπορείς να πιάσεις τον στόχο των 8-10 ποτηριών την ημέρα; Δοκίμασε να προσθέσεις φέτες λεμονιού, λάιμ, πορτοκαλιού ακόμη και αγγουριού σε μια κανάτα παγωμένου νερού.

4. Μείωσε το αλάτι όσο μπορείς. Απόφυγε εντελώς το επιτραπέζιο (στο φαγητό και τις σαλάτες) για ένα μήνα και θα δεις τεράστια διαφορά στη ζυγαριά.

10 Αποτελεσματικοί τρόποι για να αποβάλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό σας!

5. Απόφυγε το αλκοόλ για ένα μήνα, είναι η πιο ύπουλη πηγή θερμίδων. Αντικατάστησέ το στις εξόδους σου με ανθρακούχο νερό. Ένας μήνας είναι! Κάνε υπομονή. Θυμίσου ότι ο στόχος σου είναι πιο σημαντικός από ένα ποτήρι κρασί!

6. Διατήρησε τις ώρες των γευμάτων σου σταθερές. Είναι εξίσου σημαντικό να έχεις ένα σταθερό και συνεπές ωράριο. Όταν το σώμα συνηθίζει σε ένα ακατάστατο ωράριο, ζητάει περισσότερη τροφή και μάλιστα ώρες που είναι δύσκολο να κάνει καύσεις.

7. Κάνε ένα 45λεπτο γρήγορο περπάτημα 5 ημέρες την εβδομάδα. Ακόμη κι όταν βρίσκεσαι στο σπίτι, ενώ παρακολουθείς τηλεόραση, κάνε προβολές, push-ups, κοιλιακούς. Αν αυξήσεις έστω κατά 10% τη φυσική σου δραστηριότητα (ειδικά αν κάνεις καθιστική ζωή), θα κάψεις επιπλέον 100 θερμίδες. Βάλε την ηλεκτρική σκούπα για 14 λεπτά, καθάρισε το σπίτι για 25 λεπτά ή ανεβοκατέβα τις σκάλες για 15 λεπτά! Θα δεις τεράστια διαφορά στο σώμα σου, χωρίς να χρειαστείς το γυμναστήριο.
Κάνε κλικ εδώ για να δεις ένα πρόγραμμα που σου ταιριάζει!

8. Όταν υπολογίζεις πόσο βάρος έχεις χάσει, μη σκέφτεσαι μόνο τι δείχνει η ζυγαριά, αλλά σκέψου και υπολόγισε τους πόντους που έχεις χάσει από την κοιλιακή περιοχή ή από το σημείο που σε απασχολεί. Αν χαλαρώνουν τα ρούχα σου πολύ, ακόμη κι αν η ζυγαριά δεν σου δείχνει την πολυπόθητη απώλεια, έχεις χάσει σίγουρα τοπικό λίπος κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό!

Εάν θέλεις περισσότερες εξατομικευμένες συμβουλές, απευθύνσου στο διαιτολόγο σου. Κάνε μια ανάλυση σύστασης του σώματος σου (λιπομέτρηση), γιατί είναι σημαντικό η απώλεια σου να είναι λίπος και όχι υγρά!

Δείτε ακόμη: Δίαιτα dash: Χάστε 15 κιλά σε δύο μόνο μήνες!