Ετοιμάζεσαι για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν; 4 σωτήρια tips για να μην γίνεις... μια μικρή "γαλοπούλα"

Ετοιμάζεσαι για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν; 4 σωτήρια tips για να μην γίνεις... μια μικρή

Ούτε θα μετρήσεις θερμίδες, ούτε θα φουσκώσεις, ούτε θα νιώσεις ενοχές, ούτε θα παχύνεις. Με αυτά τα 4 tips το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν θα είναι ξέγνοιαστο και απολαυστικό,τόσο για σένα, όσο και για τη… σιλουέτα σου!

Οι μέρες πλησιάζουν και σιγά, σιγά αρχίσατε να οργανώνεστε για το ρεβεγιόν! Πόσα άτομα θα είναι το βράδυ; Τι ώρα θα μαζευτείτε; Σε ποιο σπίτι θα γιορτάσετε τα Χριστούγεννα; Και το πιο σημαντικό απ” όλα: τι θα περιλαμβάνει το μενού; Μέσα σου το ξέρεις και το ξέρω πως από τη μία θέλεις να αποφύγεις να φας μέχρι να σε πονέσει το στομάχι σου και την επόμενη να νιώθεις πως δεν μπορείς ούτε το jean σου να κουμπώσεις, αλλά από την άλλη σκέφτεσαι πως έχεις ανάγκη να απολαύσεις το τραπέζι των Χριστουγέννων χωρίς να κάθεσαι να μετράς μερίδες και θερμίδες. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: Το πιο υγιεινό πρωινό: Καθαρίστε το σώμα σας από τις τοξίνες και χάστε 5 κιλά σε έναν μήνα!

Κι όμως μπορείς να το καταφέρεις, αν έχεις στο μυαλό σου τα παρακάτω απλά αλλά σωτήρια tips!

1. Ξεκίνα να τρως από νωρίς: Μην παραλείψεις το πρωινό σου, σκεφτόμενη πως έτσι θα μπορέσεις να φας με λιγότερες ενοχές στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Ξεκίνα τη μέρα σου τρώγοντας ένα πλούσιο πρωινό, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα του φαγητού να μην πεινάς τόσο που να καταλήξεις να τρως ό, τι βρεθεί μπροστά σου.

2. Μέτρα πιάτα, όχι θερμίδες: Στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι μην μπεις στη διαδικασία να μετράς πόσο παχυντικό μοιάζει να είναι το κάθετι. Το πιθανότερο είναι να το φας ούτως ή άλλως (αλλά γεμάτη ενοχές) ή να το απαρνηθείς και να χαλάσεις τη διάθεσή σου που θα περάσεις τη μέρα σε στέρηση. Για να σιγουρευτείς πως είσαι εντός θερμιδικού πλαισίου, γέμισε το μισό πιάτο σου με σαλάτα και στο υπόλοιπο βάλε ό, τι τραβάει η όρεξή σου. Μάσα αργά και θα δεις που δεν θα χρειαστείς καν δεύτερο γύρο (τον οποίο καλό θα ήταν να αποφύγεις ούτως ή άλλως).

Δείτε ακόμη: Χριστούγεννα και... διατροφή! Πώς θα γίνει πιο υγιεινό το οικογενειακό τραπέζι!

3. Και με τα γλυκά τι γίνεται; Τι θα ήταν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι χωρίς τον απαραίτητο καφέ και επιδόρπιο στο τελος; Μην στερήσεις από τον εαυτό σου ένα πιατάκι γλυκό, αλλά φρόντισε να το φας έξυπνα. Βάλε μια κανονική προς μέτρια μερίδα και βάλε στοίχημα με τον εαυτό σου να είσαι η τελευταία που θα το τελειώσει. Απόλαυσε την κάθε μπουκιά και θα δεις πως τελικά, η μερίδα σου ήταν μισή σε θερμίδες αλλά διπλάσια σε απόλαυση!

4.Εξοπλίσου με… ταπεράκια: Να ξέρεις πως ένα μόνο γεύμα δεν πρόκειται να σε παχύνει το πρόβλημα είναι αν αποφασίσεις να φας το ίδιο και για δείπνο την ίδια μέρα, και για πρωινό-μεσημεριανό-απογευματινό την επόμενη. Όλες μας την έχουμε… πατήσει έτσι. Αντί να κρατήσεις τα φαγητά που περίσσεψαν στο ψυγείο, βάλ’τα σε τάπερ στην κατάψυξη. Έτσι θα αποφύγεις να φας παχυντικά μέσα στη μέρα, θα διατηρήσεις τα φαγητά για περισσότερο και θα μπορείς να τα απολαμβάνεις και για αρκετές εβδομάδες μετά, συνδυάζοντάς τα με μια ισορροπημένη διατροφή.

joytv.gr