Εσύ το ήξερες; Αυτές είναι οι 3 καθημερινές δουλείες που καίνε περισσότερες θερμίδες

Εσύ το ήξερες; Αυτές είναι οι 3 καθημερινές δουλείες που καίνε περισσότερες θερμίδες

Θερμίδες: Λαμβάνονται εντυπωσιακά γρήγορα, χάνονται απογοητευτικά αργά. Ποιες καθημερινές δραστηριότητες μπορούν να βοηθήσουν να αυξήσετε τις καύσεις;

Απόγευμα. Είναι η ώρα που επιστρέφετε από τη δουλειά (ή μαλλον από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά) στο σπίτι σας. Πιθανώς μία από τις σκέψεις που θα διαπεράσει το μυαλό σας είναι «Μήπως να πάω γυμναστήριο/γιόγκα/πιλάτες (ο,τι τέλος πάντων εξασκεί ο καθένας);». Πιθανώς μέσα στα επόμενα 4 δευτερόλεπτα να εξαφανιστεί γιατί εκείνη ακριβώς τη στιγμή θα συνειδητοποιήσετε ότι νιώθετε εξαντλημένη, ότι σας πονάει το δεξί σας γόνατο ή οτι, απλώς, στο σπίτι σας περιμένουν δουλειές που, χρονικά, απαιτούν μια ολόκληρη ημέρα για να γίνουν. Ειδικά αν είστε μητέρα, κρίνεται εξαιρετικά δύσκολο να χωρέσετε στην απογευματινή σας πραγματικότητα και τη γυμναστική. διαβάστε παρακάτω...

Δείτε επίσης: Δίαιτα express: Χάστε 2-3 κιλά σε 3 μέρες!

«Ασ'το» σκέφτεστε και κάνετε ένα μικρό ξεφύσημα απογοήτευσης και αγανάκτησης. Άλλη μία μέρα που δεν θα ασκηθείτε, που δεν θα κάψετε επιπλέον θερμίδες που καταναλώσατε μέσα στην ημέρα, που δεν θα δείτε το λίπος από την κοιλιά να χάνεται (ή έστω, να μειώνεται). Ή μήπως όχι;

Βλέπετε, μπορεί να επιστρέφετε σπίτι, αλλά αν εκεί δεν σκοπεύετε να καθίσετε στον καναπέ με την σειρά να παίζει στο λαπτοπ, οι πιθανότητες να κάψετε θερμίδες και μάλιστα αρκετές, είναι αρκετά υπολογίσιμες.

Σύμφωνα με το σάιτ Livestrong, υπάρχουν κάποιες καθημερινές δραστηριότητες που μπορούν να λειτουργήσουν σαν ένα μίνι σέσιον γυμναστικής. Φυσικά, δεν αντικαθιστούν την πραγματική άσκηση (οπότε μη τις θεωρήσετε δικαιολογίες για να εγκαταλείψετε το γυμναστήριο!), καλό είναι να τις γνωρίζετε όμως.

Δείτε επίσης: Αποτοξίνωση μετά το φαγοπότι των Χριστουγέννων! Τι πρέπει να φάτε μέσα στο 24ωρο για να μην παχύνετε!

Φυσικά, πρώτο στη λίστα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το καθάρισμα. Σίγουρα, εξαρτάται από το πόσο βαθιά θα «κολυμπήσετε» (με άλλα λόγια, θα πιάσετε σφουγγαρίστρα ή όχι;), αλλά μετά από μια ώρα έντονης «δουλειάς» μπορεί να είστε μείον έως και 330 θερμίδες.

Στο νούμερο δύο συναντάμε την -γεμάτη επιλογές πλην πληκτική- υποχεωση του σούπερ-μάρκετ. Το να περιφέρεστε στους διαδρόμους με ένα καλάθι ή ένα καρότσι με πράγματα μπορεί να σας βοηθήσει να ρίξετε έως και 260 θερμίδες/ώρα. Σίγουρα δε μιλάμε για τις φορές που πηγαίνετε απλώς για ένα γάλα, αλλά περισσότερο για τις φορές που θα κάνετε τα εβδομαδίαια ψώνια.

Τέλος, άλλη μια «δουλειά» που μπορεί να κάψει έως και 300 θερμίδες είναι το μπάνιο και το τάισμα των παιδιών, όπως επίσης και το να παίζετε μαζί τους!

Δείτε επίσης: Πώς θα καταλάβετε ότι έχετε παράσιτα στο έντερό σας! Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε!

Φυσικά, το ποσοστό των θερμίδων που χάνετε με τις δραστηριότητες που εκτελείτε εξαρτάται τόσο από τον τρέχον βάρος σας, όσο και από το χρόνο που θα «μείνετε» στην κάθε δραστηριότητα. Από αυτό που σίγουρα μπορούν να σας απαλλάξουν όλα τα παραπάνω είναι από ένα μεγάλο κομμάτι των ενοχών που τυχόν νιώθετε αν δεν προλάβατε το γυμναστήριο!

bovary.gr