Κάνεις δίαιτα; Τι να παραγγείλεις όταν βγαίνεις έξω για φαγητό!

Κάνεις δίαιτα; Τι να παραγγείλεις όταν βγαίνεις έξω για φαγητό!

Τα γεύματα σε εστιατόρια είναι μια από τις αγαπημένες συνήθειες, που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στις επιλογές διασκέδασης όχι μόνο των νέων, αλλά και των μεγαλύτερων ανθρώπων.

Άλλωστε, τι καλύτερο από το να σου σερβίρουν πεντανόστιμα, καλομαγειρεμένα φαγητά, λαχταριστά ορεκτικά και να γλιτώνεις και το πλύσιμο των πιάτων; Διαβάστε παρακάτω...

Βέβαια, δεν ισχύει το ίδιο για εσάς που προσέχετε τη σιλουέτα σας, αφού μια τέτοια έξοδος χαρακτηρίζεται ως «παραστράτημα», που ακυρώνει κάθε προηγούμενη προσπάθεια, με αποτέλεσμα να μη βγαίνετε με τις παρέες σας και να χάνετε όλες τις ευχάριστες στιγμές σας.

Για να μην σταθεί μια έξοδος εμπόδιο την επόμενη φορά που θα σας προτείνουν να γευματίσετε σε εστιατόριο, διαβάστε τι πρέπει να προσέξετε, για να απολαύσετε light και υγιεινά φαγητά, χωρίς να βγείτε από το πρόγραμμα σας.

Δείτε ακόμη: Eurovision 2018: Δείτε το video clip για το τραγούδι «Όνειρό μου» της Γιάννς Τερζή που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό!

Ρωτήστε για τα συστατικά κάθε πιάτου

Ακόμα και τα πιο υγιεινά φαγητά περιέχουν κάποια συστατικά, όπως το αλάτι, η ζάχαρη και τα συντηρητικά που μπορούν να προσθέσουν θερμίδες στο μενού και περιττό βάρος στο σώμα. Πριν κλείσετε τραπέζι σε κάποιο εστιατόριο, αφιερώστε χρόνο για να μελετήσετε τον κατάλογο του μέσα από το site του, έτσι ώστε να ξέρετε στο περίπου τι περιλαμβάνει κάθε ένα από τα πιάτα που θα επιλέξετε και φυσικά αν αυτά ικανοποιούν τις διατροφικές σας ανάγκες.

Ζητήστε το φαγητό στα μέτρα σας

Ακόμα και οι πιο light επιλογές, όπως οι σούπες και οι σαλάτες είναι δυνατόν να κρύβουν μικρούς ενόχους που καταστρέφουν τη διατροφή σας. Ζητήστε το φαγητό όπως ακριβώς το θέλετε, προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας. Για παράδειγμα, αν η σαλάτα έχει ντρέσινκγκ, αποφύγετε το γιατί είναι ιδιαίτερα λιπαρό. Προτιμήστε τα ντρέσινγκ που είναι βασισμένα στο λάδι, όπως η βινεγκρέτ μπαλσάμικο.

Αλλάξτε το περιεχόμενο ενός μπέργκερ

Οταν παραγγέλνετε μπέργκερ, όσο λαχταριστά κι αν είναι ειδικά όταν αποτελούνται από πολλές οροφές, φροντίστε ώστε αυτά να περιέχουν τα βασικά: μαρούλι, ντομάτα, μπιφτέκι. Αποφύγετε δηλαδή το μπέικον και άλλα λιπαρά, όπως η σως μπάρμπεκιου. Δώτσε τη νοστιμιά και τη γεύση που θέλετε με λίγη ποσότητα μουστάρδας ντιζόν.

Προσέξτε την ποιότητα του καφέ

Το αγαπημένο σας ρόφημα μπορεί να σερβιριστεί με ποικίλες μορφές, να αποκτήσει άλλη γεύση με την προσθήκη σιροπιού ή ζάχαρης ή ακόμα και χρωτικών. Προτιμήστε το μονό εσπρέσο ή τον αμερικάνο που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Δείτε ακόμη: Δίαιτα αστραπή: Χάσε 10 κιλά σε 10 ημέρες!

Διαλέξτε με προσοχή τα συστατικά ενός σάντουιτς

Είναι πολύ καλύτερο να ζητήσετε να σας φτιάξουν ένα κρύο σάντουιτς ή ένα τοστ, με τρόπο που μπορεί να γίνει πιο θρεπτικό. Προσθέστε ψωμί ολικής άλεσης, φιλέτο κοτόπουλο, μουστάρδα ντιζόν και μια ποικιλία από φρέσκα λαχανικά.

Διαμορφώστε το πιάτο σας στο Μεξικάνικο εστιατόριο

Οταν πρόκειται να καταναλώσετε τάκος, φαχίτας και κεσαντίγιας, διαλέξτε αυτά που έχουν παρασκευαστεί από καλαμπόκι, καθώς αυτά που έχουν ως βάση το αλεύρι έχουν υψηλή θερμιδική αξία. Προσέξτε επίσης το τυρί καθώς αυτό που συνοδεύει τα γεύματα έχει πολλά συντηρητικά. Αντικαταστήστε το με γουακαμόλε ή πίκο ντε γκάλο.

Θρεπτικές επιλογές στο steak house

Για να «κόψετε» θερμίδες από ένα τέτοιο γεύμα, ζητήστε τα πιο άπαχα κομμάτια από το κρέας και αποφύγετε «βαριές» κρέμες και σάλτσες. Συνοδεύστε τα με λαχανικά στον ατμό, για παράδειγμα μπρόκολο και σπανάκι.

Πηγή: bovary.gr