6 tips για να απαλλαχθείς από την κυτταρίτιδα με φυσικό τρόπο! Δοκίμασε τα και θα μας θυμηθείς!

6 tips για να απαλλαχθείς από την κυτταρίτιδα με φυσικό τρόπο! Δοκίμασε τα και θα μας θυμηθείς!

Το καλοκαίρι έφτασε, τα περιττά κιλά που τόσο επιθυμούσες να χάσεις έφυγαν, όμως,η κυτταρίτιδα παραμένει εδώ, επιμένοντας να δίνει την πιο αντιαισθητική νότα στην εμφάνισή σου. Ωστόσο, μην αγχώνεσαι, αφού δεν είσαι η μόνη. Για την ακρίβεια, ελάχιστες είναι οι γυναίκες που δεν ταλαιπωρούνται από αυτόν τον βραχνά.

Τα καλά νέα είναι πως, ΝΑΙ, υπάρχουν τρόποι, και μάλιστα φυσικοί, για να καταφέρεις να καταπολεμήσεις το πρόβλημα αυτό που τόσο σε ταλαιπωρεί. Αρχικά όμως, ας δούμε τι ακριβώς είναι η κυτταρίτιδα αλλά και πώς! Διαβάστε παρακάτω....

Δεν πρόκειται για κάποια φλεγμονή αλλά για την συγκέντρωση λίπους και νερού στη στοιβάδα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιδερμίδα. Η συγκέντρωση αυτή προκαλεί κακή τοπική αιμάτωση με αποτέλεσμα τα κύτταρα των προβληματικών αυτών περιοχών να μην τρέφονται σωστά και να δημιουργείται η χαρακτηριστική όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Επομένως, οι βασικές αιτίες εμφάνισής της είναι η κακή διατροφή, η κατακράτηση υγρών και η έλλειψη γυμναστικής, που ενεργοποιεί τη σωστή αιμάτωση και αποτοξινώνει τον οργανισμό.

Δείτε ακόμη: Νέα τάση στα μαλλιά: Ανάποδο όμπρε για τις τολμηρές γυναίκες!

1.Οι σωστές τροφές: Για να εξαφανίσεις την κυτταρίτιδα μια και καλή πρέπει να κάνεις κάποιες αλλαγές στη διατροφή σου, οι οποίες συνδυαστικά και με τη γυμναστική και την αποτοξίνωση που θα κάνεις, θα σε βοηθήσει να δεις αποτέλεσμα αμέσως. Προτίμησε αλκαλικές τροφές, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, που θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις τις τοξίνες.

2.Ενυδάτωση: Το νερό είναι σημαντικός σύμμαχός σου στον αγώνα κατά της κυτταρίτιδας, για αυτό καλό είναι να πίνεις πολλά ποτήρια νερό μέσα στην ημέρα. Έτσι θα καταφέρεις να διώξεις την αντιαισθητική όψη της κυτταρίτιδας αλλά και να αποκτήσεις πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα.

3.Μείωσε το αλάτι: Απόφυγε τα αλατισμένα τρόφιμα και αν πρέπει να προσθέσεις αλάτι προτίμησε την πιο υγιεινή επιλογή, όπως το φυσικό θαλασσινό αλάτι.

4.Μασάζ: Το λεμφικό μασάζ μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό σου να αποβάλλει τις τοξίνες εστιάζοντας στην προβληματική περιοχή. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σφουγγαράκι κάνε κυκλικές κινήσεις για λίγα λεπτά, 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

5.Γυμναστική: Η γυμναστική που σε κάνει να ιδρώνεις δεν σε βοηθάει μόνο να «ξυπνήσεις» τον μεταβολισμό σου και να απαλλαχθείς από το άγχος αλλά μπορεί να μειώσει και την κυτταρίτιδα. Ο ιδρώτας αποβάλλει τις τοξίνες που ευθύνονται για την κυτταρίτιδα ενώ η γυμναστική θα σε βοηθήσει να τονώσεις τους μύες σου και να έχεις ένα πιο fit κορμί!

6.Κρέμες και έλαια: Εκτός από τις κρέμες που καταπολεμούν την κυτταρίτιδα μπορείς να ενυδατώσεις τις περιοχές που υπάρχει κυτταρίτιδα με φυσικά έλαια ή κρέμες που να περιέχουν φυσικά έλαια, όπως το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο.