Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Η Επιστήμη μίλησε! Αυτές είναι οι θερμίδες που χάνεις όταν κοιμάσαι!

Η Επιστήμη μίλησε! Αυτές είναι οι θερμίδες που χάνεις όταν κοιμάσαι!
DIET NEWS 11.03.2018 13:45

Κι όμως! Ο ύπνος σας βοηθάει στη μάχη σας με τα κιλά

Αδυνάτισμα. Τελικά μήπως είναι καλύτερα να κοιμόμαστε από το να καθόμαστε και να χαζεύουμε σε έναν καναπέ; Ερευνητές τόνισαν ότι ο ύπνος είναι ευεργετικός και πιστός σύμμαχός μας στη μάχη μας με τα κιλά. Εκτός του ότι όταν κοιμόμαστε δεν τσιμπολογάμε, οι ερευνητές μας διαβεβαίωσαν ότι καίμε και θερμίδες. Διαβάστε παρακάτω...

Δείτε ακόμη: 10 άκρως επικίνδυνες συνήθειες που όλοι κάνουμε και προκαλούν βλάβες στον εγκέφαλό μας. Πολλή προσοχή στην Νο.5!

Ναι, καλά διαβάσατε! Μπορεί να μένετε ακίνητοι και να απολαμβάνετε τον ύπνο σας, ο οργανισμός σας όμως δουλεύει κανονικότατα και δεν ξεχνά να κάνει καύσεις. Το πόσες θερμίδες καίτε εξαρτάται από τα κιλά σας, καθώς και από τη φυσική σας δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της μέρας.

Αν θέλετε να μάθετε (πάνω- κάτω) πόσες περίπου θερμίδες καίτε ενώ κοιμάστε, κάνετε τον εξής υπολογισμό: Κάθε ένα κιλό σας καίει 0,85 θερμίδες ανά ώρα. Δηλαδή αν μια γυναίκα είναι 55 κιλά καίει στον ύπνο της 47 περίπου θερμίδες ανά ώρα! Αν όμως ένας άντρας είναι 85 κιλά, τότε θα κάψει περίπου 73 θερμίδες ανά ώρα. Σκεφτείτε ότι ο μέσος άνθρωπος κοιμάται περίπου 8 ώρες ανά μέρα! Για κάνετε τον υπολογισμό!

Δείτε ακόμη: 3 γυναικολογικά προβλήματα που δεν πρέπει να αγνοήσουμε

Όχι και άσχημα! Μια χαρά θερμίδες καίμε ενώ κοιμόμαστε. Σκεφτείτε πόσες θα λαμβάναμε αν ήμασταν ξύπνιοι. Ρίξτε το στον ύπνο! Κάνει καλό. No excuses…

Share