2+1 διατροφικά "όπλα" για να χάσετε το περιττό πάχος και να ξεκολλήσει η ζυγαριά!

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για να δεις αποτέλεσμα στην δίαιτα σου!

2+1 διατροφικά

Κάνεις δίαιτα και βλέπεις τη ζυγαριά σου κολλημένη;

Το στάδιο αυτό ονομάζεται plateau και είναι ομολογουμένως το πιο δύσκολο στάδιο της δίαιτας, καθώς οι αντοχές έχουν αρχίσει να μειώνονται και επικρατεί ένα αίσθημα απογοήτευσης. Διαβάστε παρακάτω...

Στη διαδικασία αυτή μπορούν να σε βοηθήσουν συγκεκριμένες τροφές:

Διατροφικά όπλα για δίαιτα

-Χουρμάδες και κεράσια. Ξεκινώντας μια δίαιτα, συνήθως στερούμαστε αγαπημένες γλυκές και αλμυρές λιχουδιές. Η στέρηση αυτή αναγνωρίζεται από τον εγκέφαλο ως στρεσογόνο ερέθισμα, με αποτέλεσμα να εντείνονται οι λιγούρες. Ένα γλυκό φρούτο, όπως ο χουρμάς και το κεράσι, θα ικανοποιήσει τους γευστικούς μας κάλυκες χωρίς να μας φορτώσει με περιττές θερμίδες (και τύψεις).

-Αβγό, αμύγδαλα, κοτόπουλο, γιαούρτι. Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες κι έτσι αποτρέπουν την απώλεια μυϊκής μάζας και κατ’ επέκταση την επιβράδυνση του μεταβολικού ρυθμού.

Διατροφικά όπλα για δίαιτα

– Μούρα, μήλα, μπρόκολο, αγκινάρες. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες διασπώνται με πολύ αργό ρυθμό, άρα μας χορταίνουν για περισσότερη ώρα. Παράλληλα, εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του γαστρεντερικού, βασική παράμετρος για την επιτυχή απώλεια βάρους. Τέλος, οι φυτικές ίνες αυξάνουν την ευαισθησία στην ινσουλίνη κι έτσι δεν αποθηκεύονται τα σάκχαρα στο σώμα με τη μορφή λίπους.

Πηγή: Thebody.gr