6 τροφές που κόβουν την όρεξη και αδυνατίζουν φυσικά και ακίνδυνα

Αυτές είναι οι top τροφές που κόβουν την όρεξη βοηθούν στο αδυνάτισμα!

6 τροφές που κόβουν την όρεξη και αδυνατίζουν φυσικά και ακίνδυνα

Ιδού οι τροφές που αδυνατίζουν και σου κόβουν την όρεξη...

Μία τροφή θεωρείται υδρόφιλη, όταν γεμίζει με νερό και έπειτα γεμίζει και εσένα, ικανοποιώντας την πείνα σου. Αν θέλεις λοιπόν να χάσεις κιλά, πρέπει να προσπαθήσεις να προσθέσεις και κάποιες διαλυτές φυτικές ίνες στη διατροφή σου.


Οι υδρόφιλες ίνες διαλύονται και σχηματίζουν μία μορφή ζελέ στα έντερά σου. Αυτό βοηθά στο να διατηρούνται τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου σταθερά, γεγονός που σταματάει τις λιγούρες και μας βοηθάει να νιώθουμε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Επίσης, το να μένεις ενυδατωμένη βοηθάει και την πέψη. Διάλεξε λοιπόν να καταναλώσεις κάποια από τις παρακάτω τροφές που αδυνατίζουν, όταν θα νιώσεις πάλι μία ακαταμάχητη λιγούρα:


Τροφές που μειώνουν την όρεξη και αδυνατίζουν:
1. Οι σπόροι Chia
Οι σπόροι Chia μπορούν να απορροφήσουν μέχρι και 10 φορές το βάρος τους σε νερό, γεγονός που σημαίνει ότι σε γεμίζουν. Επειδή δεν έχουν γεύση, μπορείς να τους προσθέτεις πάνω στα αγαπημένα σου σνακ και στα γεύματα, χωρίς να διακινδυνεύεις να αλλάξει η γεύση τους.

Οι σπόροι ακόμα βοηθούν στη διατήρηση των ηλεκτρολυτών, που ενθαρρύνουν την ενυδάτωση και την αποτελεσματική απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό σου. Είναι και γεμάτοι με Ω-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγνήσιο και ασβέστιο.

2. Τα αχλάδια
Τα αχλάδια περιέχουν πηκτίνη, η οποία απορροφά πολύ νερό. Γι’ αυτό βοηθούν σημαντικά την πέψη, χαμηλώνουν τη χοληστερίνη και ρυθμίζουν την απορρόφηση των σακχάρων στον οργανισμό σου. Μην ξεχνάς να τα τρως με τη φλούδα τους, καθώς αυτή περιέχει την αντιοξειδωτική κερκετίνη.

3. Το κριθάρι
Αυτό το δημητριακό, το οποίο επίσης απορροφά μεγάλη ποσότητα νερού, έχει μία πεντανόστιμη γεύση και υφή ζυμαρικού. Μπορείς να το προσθέσεις σε σαλάτες, σούπες ή να το χρησιμοποιήσεις για να αντικαταστήσεις το ρύζι σαν συνοδευτικό σε άλλα πιάτα.

4. Τα φύκια νόρι (nori)
Τα αποξηραμένα φύκια νόρι χρησιμοποιούνται για να τυλίξουμε το σούσι. Αποτελούνται από 35% φυτικές ίνες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι υδρόφιλες. Πωλούνται σε λεπτές, επίπεδες φέτες, σαν φύλλα, και μπορείς να τα βρεις σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ή μέσω ίντερνετ.

5. Τα ρεβίθια
Πλούσια σε φυτικές ίνες, τα ρεβίθια θα σε κρατήσουν χορτάτη για ώρες. Μπορείς να δοκιμάσεις να φτιάξεις μία πάστα με ψητά ρεβίθια και να τα απλώσεις σε φρυγανιά σαν σνακ.

6. Οι μπάμιες
Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και περιέχουν λίγες θερμίδες, καθώς μία κούπα μόνο έχει 36 θερμίδες. Οι περισσότεροι τις αποφεύγουν επειδή έχουν γλοιώδη υφή, αλλά σε κρατούν χορτασμένη και δεν αξίζει να μην τους δώσεις μία ευκαιρία ακόμα. Επίσης, είναι πλούσιες σε βιταμίνες C, Α, και Β6, φυλλικό οξύ, ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο και μαγνήσιο.

Το μαγικό ρόφημα που ενισχύει το μεταβολισμό και ανακουφίζει από σωματικούς πόνους!

Θέλετε να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας; Υπάρχει λύση και μάλιστα με απόλυτα φυσικό τρόπο!

Εκτός από την φυσική ενίσχυση του μεταβολισμού, το τζίντζερ λειτουργεί ως φυσικό ανακουφιστικό του πόνου. Είτε υποφέρετε από ημικρανίες, είτε από κράμπες εμμηνόρροιας, είναι εκπληκτικό το τι μπορεί να κάνει το τζίντζερ. Βοηθά επίσης στη μείωση της πρωινής αδιαθεσίας, της ναυτίας και της καούρας και θα δώσει στο πεπτικό σας σύστημα και στη μνήμη σας μια σημαντική ώθηση.
Αυτό το εύκολο ρόφημα θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στο σώμα σας, για αυτό κάντε μια μικρή ετοιμασία και απλά απολαύστε το!


Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ​​τζίντζερ, επειδή η σκόνη δεν θα έχει σίγουρα την ίδια γεύση και ίσως μείνει κάτω στο νερό. Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκο και να τοποθετήσετε όσο δεν χρειάζεστε στην κατάψυξη, για να εξασφαλίσετε ότι θα διαρκέσει περισσότερο.

Για να ετοιμάσετε 2 λίτρα ροφήματος θα χρειαστείτε:


1 εκατοστό τζίντζερ (πιπερόριζα)
½ φλιτζάνι κατεψυγμένο ή φρέσκο ​​μάνγκο *
2 φλιτζάνια πάγο
Νερό 2 λίτρα
Για να ξεφλουδίζετε το τζίντζερ, χρησιμοποιήστε ένα μαχαιράκι ή έναν αποφλοιωτή λαχανικών. Ξεφλουδίστε μόνο το τμήμα που θα χρησιμοποιήσετε και όχι ολόκληρο το κομμάτι.

Βάλτε το στην κανάτα, προσθέστε το μάνγκο, τον πάγο και το νερό. Τοποθετήστε το στο ψυγείο σας για 1 ώρα πριν να πιείτε.

Μπορείτε επίσης, να κόψετε μερικά φρέσκα κομμάτια μάνγκο και να τα βάλετε στην κατάψυξη. Όταν το ρόφημα θα είναι έτοιμο, προσθέστε τα παγωμένα κομμάτια μάνγκο για να κρατήσετε το ρόφημα δροσερό.