Πως να χάσεις λίπος από την κοιλιά; Το μυστικό για να έχεις επίπεδη κοιλίτσα!

Πως να αδυνατίσεις στην κοιλιά

Πως να χάσεις λίπος από την κοιλιά; Το μυστικό για να έχεις επίπεδη κοιλίτσα!

Το λίπος στην κοιλιά είναι το δυσκολότερο κομμάτι που μπορείς να χάσεις. Εμείς όμως έχουμε και σου δίνουμε τα μυστικά για να αποκτήσεις μια επίπεδη κοιλίτσα!

Yπάρχουν δύο βασικά είδη κοιλιακού λίπους: το υποδόριο και το σπλαχνικό. Το υποδόριο λίπος βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα.Αποτελείται από λιποκύτταρα που δυσκολεύεται να κάψει το σώμα σου.

Το σπλαχνικό λίπος βρίσκεται βαθιά μέσα στην κοιλιά σου, περιβάλλει τα όργανά σου και είναι το πιο επικίνδυνο. «Δρα ως αδένας, εκκρίνοντας σε μεγάλες ποσότητες βλαπτικές ορμόνες, όπως η κορτιζόλη, οι οποίες διεγείρουν την όρεξή σου και σε κάνουν να λαχταράς γλυκές και λιπαρές τροφές» λέει ο Eric Ravussin, Ph.D. Ευτυχώς, το σπλαχνικό είναι το λίπος που μπορείς να χάσεις πιο εύκολα. Η άσκηση και η υγιεινή διατροφή θα το διώξουν μακριά σου.

1. Συνειδητοποίησε ότι το άγχος παχαίνει
Οι γυναίκες με χρόνιο άγχος τείνουν να έχουν περισσότερο κοιλιακό λίπος από εκείνες που δεν αγχώνονται, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ.

Το άγχος ανεβάζει, επίσης, την παραγωγή της ορμόνης του άγχους, της κορτιζόλης, η οποία δεν αυξάνει μόνο την όρεξή σου αλλά κάνει και τα λιποκύτταρα στο στομάχι σου να μεγαλώνουν και παρακινεί το σώμα να μεταφέρει λίπος από άλλες περιοχές, όπως οι γοφοί και οι μηροί, στην κοιλιά σου.

2. Κοιμήσου περισσότερο
Με την έλλειψη ύπνου το σώμα σου αγχώνεται και εκκρίνει κορτιζόλη ενώ ενισχύεται η παραγωγή της ορμόνης της πείνας, της γκρελίνης, που αυξάνει την όρεξή σου έτσι που είναι πιο πιθανό να φας περισσότερο. Το έχεις ακούσει ξανά, βάλε όμως στόχο να κοιμάσαι 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ.

Η συνέπεια είναι, επίσης, σημαντική: γυναίκες που πέφτουν για ύπνο και ξυπνούν μέσα στο ίδιο πλαίσιο των 60 λεπτών κάθε μέρα έχουν λιγότερο σωματικό λίπος από εκείνες που δε διατηρούν ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο Brigham Young στις ΗΠΑ.

3. Κάνε δυναμικό περπάτημα
Το περπάτημα για 15 λεπτά αμέσως μετά το φαγητό βοηθά να μειωθούν οι καταστροφικές απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα που συμβαίνουν όταν τρως, τονίζεται σε έρευνα. Επίσης, βάλε στόχο να σηκώνεσαι και να κάνεις μερικά βήματα τουλάχιστον μία φορά κάθε μία ώρα. Όσο περισσότερο χρόνο περνάς καθιστή τόσο μεγαλώνει η περίμετρος της μέσης σου, αποκαλύπτεται σε μελέτη στο Exercise and Sport Sciences Reviews.

4. Μάσησε τσίχλα
Η μάσηση μιας τσίχλας έχει αποδειχτεί πως μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, αναφέρουν Αυστραλοί ερευνητές στην επιθεώρηση Physiology & Behavior. Η θεωρία τους είναι πως η μάσηση ως κίνηση μπορεί να ανακουφίζει την ένταση και να αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, έτσι ώστε να μπορείς να συγκεντρώνεσαι.

5. Έλεγξε τους υδατάνθρακες
Σε μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα βρέθηκε ότι άνθρωποι που ακολούθησαν μια δίαιτα με λίγους υδατάνθρακες και περισσότερα λιπαρά έχασαν περισσότερο κοιλιακό λίπος από εκείνους που ακολούθησαν τον αντίθετο συνδυασμό. Το μαγικό ποσοστό ήταν το 43% των καθημερινών θερμίδων να προέρχεται από υδατάνθρακες, το 18% από πρωτεΐνες και το 39% από λιπαρά.


Σε μία καθημερινή διατροφή των 1.800 θερμίδων, αυτό μεταφράζεται σε:
1. 193 γραμμάρια υδατανθράκων, κυρίως από λαχανικά,
2. 81 γραμμάρια άπαχης πρωτεΐνης, από ψάρι κ.ά., και
3. 78 γραμμάρια υγιεινών λιπαρών, από τροφές όπως αβοκάντο και ξηρούς καρπούς.

6. Παράγγειλε κρασί
Το ελλαγικό οξύ στο κόκκινο κρασί μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις λίπος, σύμφωνα με πρόσφατα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Journal of Nutritional Biochemistry. Απλώς περιορίσου στο ένα ποτήρι, γιατί αλλιώς μπορεί να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα, σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο.

7. Φάε γαλακτοκομικά
Γυναίκες που κατανάλωναν τρεις μερίδες γάλα, γιαούρτι ή τυρί τη μέραέχασαν περισσότερο κοιλιακό λίπος έπειτα από 12 εβδομάδες συγκριτικά μ’ εκείνες που έτρωγαν λιγότερα γαλακτοκομικά, βρήκαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τενεσί.

Απέκτησε επίπεδη κοιλιά μέσα σε 1 ημέρα! Αυτή η διατροφή θα σε βοηθήσει!

Νοµίζεις ότι τρως ελάχιστα, αλλά η κοιλιά σου δεν λέει να ξεφουσκώσει.

Kάνεις κάτι λάθος, αλλά τι; Με το πλάνο διατροφής που ακολουθεί θα νιώσεις χορτάτη, «ξεφούσκωτη» και ευτυχισµένη! Κι όλα αυτά µε µόλις 1.500 θερµίδες.

Γιαούρτι µε σταφιδόψωµο
> Ένα γιαούρτι 0% µε φυσικό άρωµα καρύδας ή όποιο άρωµα προτιµάς
> 6 κοµµάτια αποξηραµένο µάνγκο, ψιλοκοµµένο
> 2 φέτες ψωµί µε κανέλα και σταφίδα

Tip: Οι πολυφαινόλες που περιέχει το µάνγκο θα ενεργοποιήσουν τις πρωτεΐνες του σώµατός σου και θα αφυπνίσουν το µεταβολισµό. Αληθινή επίθεση στο περιττό λίπος. Περιέχει 394 θερµίδες.

Snack
> 1 µέτριο αχλάδι
> 2 φέτες προσούτο

Μόλις δύο φέτες προσούτο έχουν 8 γραµµάρια πρωτεΐνης. Το στοµάχι σου θα µείνει χορτάτο µέχρι το µεσηµεριανό. 163 θερµίδες

Μεσηµεριανό

Ψητό κοτόπουλο µε σαλάτα
> 1 1/2 φλ. σπανάκι
> 1/2 φλ. ψιλοκοµµένο παντζάρι
> 1 κ.σ. αποξηραµένα cranberries
> 15 καρύδια
> 100 γρ. ψητό κοτόπουλο στήθος
> 30 γρ. κατσικίσιο τυρί
> 1 κ.σ. βαλσαµικό ξίδι

Tip: Οι διατροφολόγοι αγαπούν το ξίδι και υποστηρίζουν ότι µπορεί να σε βοηθήσει στην απώλεια βάρους. 417 θερµίδες
Snack
> 1/2 κίτρινη πιπεριά, κοµµένη
> 8 ντοµατίνια
> 8 baby καρότα
> 1/2 φλ. τυρί cottage 1% µε 1 κ.σ. horseradish (σάλτσα χρένου) και 1 κ.γ. σχοινόπρασο

Οι πικάντικες τροφές δίνουν την απαραίτητη ώθηση στο µεταβολισµό να λειτουργήσει. Ταυτόχρονα, µειώνουν την όρεξη, ειδικά σε όσους δεν συνηθίζουν να τρώνε καυτερά. 165 θερµίδες

Βραδινό

Σολοµός µε λεµόνι και άνηθο – 361 θερµίδες
> 150 γρ. σολοµός Ατλαντικού, πασπαλισµένος µε 1 κ.σ. χυµό λεµονιού και 1 κ.γ. άνηθο
> 2/3 φλ. παστινάκι (ριζώδες λαχανικό σαν καρότο), τσιγαρισµένο σε 1 κ.γ. ελαιόλαδο
> 1 1/2 φλ. ψιλοκοµµένο
µπρόκολο στον ατµό

Tip: Αυτά τα λαχανικά είναι πλούσια σε κουερσετίνη, ένα φλαβονοειδές που αναστέλλει την ωρίµανση των λιποκυττάρων.

Γλυκιά απόλαυση
Δεν θα στερηθείς µια γλυκιά νοστιµιά. Σε αυτή την περίπτωση αφαίρεσε το τυρί από το µεσηµεριανό.
Αν έχεις ανάγκη από γλυκό, προτίµησε µια σοκολατένια µπάρα δηµητριακών ή 4 σοκολατένιες ελίτσες ή 2 λουκούµια. 120 θερµίδες

Σύνολο: 1.500 θερµίδες