Κάψε λίπος με 5 απλές και έξυπνες κινήσεις!

Σου εγγυάται να χάσεις 3 κιλά λίπος!

Κάψε λίπος με 5 απλές και έξυπνες κινήσεις!

Μπορείς να κάψεις 3 κιλά λίπος με 5 απλές και έξυπνες κινήσεις! Δεν είναι αστείο! Δώσε προσοχή και γίνε κορμάρα στα γρήγορα!

Για να κάψεις λίπος δύο βασικά πράγματα χρειάζεται κυρίως να κάνεις: έντονη άσκηση και σωστή διατροφή.

Η τακτική άσκηση μπορεί να καταπολεμήσει τη γενετική προδιάθεση αύξησης του βάρους καθώς μεγαλώνεις, σύμφωνα με μια νέα έρευνα σχετικά με το γονίδιο FTO, το επονομαζόμενο γονίδιο της παχυσαρκίας. Εκτός του ότι καίει λίπος, η άσκηση μειώνει επίσης το μέγεθος των λιποκυττάρων, μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες να ξαναπάρεις βάρος, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Wake Forest, στην οποία συμμετείχαν γυναίκες που περπατούσαν σε διάδρομο 30 με 50 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα. Η διατροφή μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις αποτελεσματικά λίπος αρκεί να ακολουθήσεις ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα. Χάσε 3 κιλά λίπος με πέντε έξυπνες κινήσεις σε ένα μήνα με αυτές τις συμβουλές:

5 έξυπνες κινήσεις

1η κίνηση: Κάνε 5 προπονήσεις την βδομάδα υψηλής έντασης
Αν γυμναζόσουν από τον χειμώνα ήρθε ο καιρός να αυξήσεις την προπόνησή σου και να κάνεις πέντε 45λεπτες την εβδομάδα σε υψηλή ένταση. Διάλεξε την HIIT ή κάποιες προπονήσεις αντοχής και πρόσθεσε εναλλάξ μέρες με κοιλιακούς. Διαφορετικξά συνδύασε 10 λεπτά τρέξιμο πριν αρχίσεις να κάνεις βάρη. Μελέτη αποκάλυψε ότι οι άνδρες που έκαναν κάτι τέτοιο, αύξησαν το ρυθμό καύσης θερμίδων σε σύγκριση με αυτούς προτίμησαν να κάνουν το ανάποδο, δηλαδή πρώτα βάρη και μετά τρέξιμο.

2η κίνηση: Μείωσε τους υδατάνθρακες
Αν πρέπει να χάσεις λίπος πρέπει να κόψεις και τους υδατάνθρακες αλλά χωρίς αυτούς δεν θα τα καταφέρεις στην προπόνησή σου, έτσι; Τι μπορείς να κάνεις για να λύσεις τον γρίφο; Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα είναι περίπου 300 γραμμάρια την ημέρα για ένα άτομο που ζυγίζει 80 κιλά. Ξεκίνα με 200 γραμμάρια την πρώτη μέρα κι αν δεν στερεύει η ενέργειά σου εύκολα πρόσθεσε και άλλα 50 γραμμάρια διαφορετικά κόψε άλλα 50 γραμμάρια και φτάσε στα 150. Χρειάζεται δοκιμή και προσπάθεια αλλά αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις ένα σωστό διατροφικό πρόγραμμα ζήτα τη συμβουλή ενός διαιτολόγου.

3η κίνηση: Ρίξ’το στο σχοινάκι
Το σχοινάκι είναι ένα εργαλείο καύσης λίπους που δεν πρέπει ν’ αποφεύγεις: καίει μέχρι και 100 θερμίδες σε λιγότερο από 8 λεπτά. Όταν μιλάμε για αεροβική άσκηση, τίποτα δεν καίει καλύτερα από το σχοινάκι, ενώ τονώνει το σώμα απ’ την κορφή ως τα νύχια.

4η κίνηση: Κόψε τα αναψυκτικά (και τα light)
Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσε ότι η περιφέρεια μέσης στους ανθρώπους που έπιναν αναψυκτικά διαίτης αυξήθηκε σε διάστημα 10 ετών κατά 70% περισσότερο από όσους δεν έπιναν αναψυκτικά. Ο ακριβής λόγος δεν είναι γνωστός – αν δηλαδή δεν πρόσεχαν τις θερμίδες που λάμβαναν από το φαγητό, αν η γλυκιά γεύση διέγειρε την όρεξή τους ή αν τα τεχνητά γλυκαντικά μεταβάλλουν με κάποιο τρόπο το μεταβολισμό. Μέχρι να γίνει γνωστή η αιτία, προτίμησε ροφήματα όπως το πράσινο τσάι που βοηθούν στην καύση λίπους.

5η κίνηση: Μείωσε το στρες
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γέιλ διαπίστωσαν ότι όταν είμαστε στρεσαρισμένοι, ενεργοποιείται ένα μέρος του εγκεφάλου, που ονομάζεται κοιλιακό ραβδωτό σώμα. Εμπλέκεται ενεργά στην αναζήτησή μας για απολαυστικά ερεθίσματα, όπως τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ή λιπαρά. Προφανώς η λύση γι’ αυτό είναι να έχεις ένα πρόγραμμα καταπολέμησης του στρες, αλλά θα πρέπει επίσης να υιοθετήσεις ένα διατροφικό πρόγραμμα με συχνά και μικρά γεύματα για να διατηρείς αυξημένα τα επίπεδα γλυκόζης, καθώς ελαττώνουν αυτή την αντίδραση.

Θες να γίνεις ΚΟΡΜΑΡΑ μέχρι το καλοκαίρι; Ακολούθησε τις συμβουλές μας!

Και ποιος δε θέλει να έχει αδύνατο και καλλίγραμμο κορμί ως το καλοκαίρι; Όλοι μας, για αυτό και θα χρειαστούμε δύο όπλα: επιμονή και υπομονή.

Πάμε να δούμε σημαντικές αλλαγές που πρέπει να κάνουμε για να δούμε διαφορά στο σώμα μας:

1. Όχι στα γλυκά: Λίγες εβδομάδες έμειναν. Θα πρέπει (για λίγο) να στερηθείς τα γλυκά, τα οποία μεταξύ μας δε σου προσφέρουν τίποτα! Το μόνο που σου χαρίζουν απλόχερα είναι θερμίδες και περιττό λίπος

2. Ναι στα φρούτα και λαχανικά: Περιόρισε τους υδατάνθρακες, όπως μακαρόνια, ψωμί, δημητριακά και προτίμησε να τρως περισσότερα λαχανικά και φρούτα.

3. Ναι στο υγιεινό τσιμπολόγημα: Φρόντισε να μην αφήνεις το στομάχι σου άδειο για περισσότερο από 3 ώρες. Έχε πάντα μαζί σου υγιεινά σνακ, όπως ανάλατα αμύγδαλα, καρύδια ή αποξηραμένα δαμάσκηνα

4. Ναι στο νερό: Φρόντισε να πίνεις πάνω από 2 λίτρα νερό τη μέρα. Βοηθά στο να αποτοξινωθείς

5. Μείωσε τον καφέ που πίνεις: Ελάττωσε τις ποσότητες που λαμβάνεις, εκτός αν τον πίνεις σκέτο. Προτίμησε πράσινο τσάι και φυσικά απόφυγε τα σοκολατένια smoothies

6. Μην τρως έτοιμο φαγητό: Ακόμη και η σαλάτα που θα παραγγείλεις, έχει σίγουρα περισσότερες θερμίδες από αυτή που θα έφτιαχνες στο σπίτι. Δεν ξέρεις πόσο λάδι χρησιμοποιούν, καθώς και τα υλικά των sauces. Φτιάχνε μόνη σου το φαγητό σου και έλεγχε τι προσθέτεις

7. Ναι στον ύπνο: Φρόντιζε να απολαμβάνεις καθημερινά τουλάχιστον 8 ώρες ποιοτικού ύπνου. Ερευνητές απέδειξαν ότι οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται καλά τείνουν να καταναλώνουν 300 θερμίδες επιπλέον την εβδομάδα

8. Αύξησε το χρόνο άσκησής σου: Μόνο με σωστή διατροφή δε μπορούν να γίνουν θαύματα. Αύξησε τις εβδομαδιαίες ώρες σου στο γυμναστήριο και μην ξεχνάς να περπατάς όσο περισσότερο μπορείς