4+1 προϊόντα που έχουν πάντα στα ντουλάπια τους οι διαιτολόγοι

Ετοιμάσου να πας για ψώνια!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
4+1 προϊόντα που έχουν πάντα στα ντουλάπια τους οι διαιτολόγοι

Αν έχεις αποφασίσει να ξεκινήσεις ένα νέο πρόγραμμα διατροφής για όσο καιρό βρίσκεσαι στο σπίτι, τότε σου βρήκαμε τα 4+1 προϊόντα που έχουν όλοι οι διαιτολόγοι ανά πάσα στιγμή μέσα στο ντουλάπι της κουζίνας τους και δεν τα αποχωρίζονται.

Μπορεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις τόσο καιρό και σε κρατάει πίσω από το πρόγραμμά σου, να είναι τα ψώνια που κάνεις από το σούπερ μάρκετ. Όταν δεν αγοράζεις υγιεινά προϊόντα τότε είναι απολύτως λογικό να μην τρως υγιεινά.

Οι διαιτολόγοι ωστόσο έχουν μία συγκεκριμένη γραμμή και πάντα όταν πηγαίνουν για ψώνια, φροντίζουν να αγοράζουν τα παρακάτω 5 προϊόντα που τους είναι απαραίτητα. Αν πάλι αυτό που αναζητάς είναι να χάσεις λίπος, τότε φρόντισε να αγοράσεις αυτά τα 10 φαγητά που συστήνουν οι διαιτολόγοι.

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά

Νιφάδες βρώμης

Νιφάδες βρώμης διατροφή

Οι νιφάδες βρώμης μπορεί να είναι ζωτικές για τον οργανισμό σου. Μπορεί απλά να σκέφτεσαι τις κλασικές συνταγές στις οποίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βρώμη, ωστόσο μπορείς ακόμα να την προσθέσεις σε muffins, σε κέικ σε μπισκότα και να ενισχύσει τη διατροφή σου με φυτικές ίνες ενώ παράλληλα αντικαθιστάς με τον καλύτερο τρόπο τους υδατάνθρακες που παίρνεις από τα ζυμαρικά και το ψωμί. Επίσης έχουν την ταυτότητα του "superfood" μιας και μπορούν να μειώσουν τη χοληστερίνη.

Ξηροί καρποί

Ξηροί καρποί δίαιτα

Είναι το τέλειο σνακ η τέλεια πινελιά για το πρωινό σου, τη σαλάτα σου ακόμα και το ψωμί που φτιάχνεις. Έχουν τα καλύτερα λιπαρά που χρειάζεται ο οργανισμός σου και αποτελούν την πιο σωστή πηγή σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Όσπρια

Όσπρια για διατροφή

Πάντα πρέπει να τρώμε περισσότερα όσπρια. Τα φασόλια, οι φακές και ο αρακάς είναι μία πηγή για την υγιεινή διατροφή και ένα βασικό στοιχείο της καθημερινής μας δίαιτας. Έχουν χαμηλά κορεσμένα λιπαρά και ταυτόχρονα βοηθούν σημαντικά το συκώτι. Επίσης είναι πολύ φθηνά και πολύ εύκολα να τα μαγειρέψεις, ακόμα και σε σαλάτες.

Τόνος/ Σολωμός

Τόνος κονσέρβα δίαιτα

Πρέπει σε κάθε περίπτωση να προσπαθούμε να έχουμε τουλάχιστον μερικές φορές τη βδομάδα ψάρι στη διατροφή μας. Ο τόνος κονσέρβα ή ο σολωμός, είναι πολύ φθηνά και βολικά. Προσπαθήστε να τα συνδυάσετε με τις σαλάτες σας, τα μακαρόνια σας ή ακόμα και τα σάντουιτς σας για μία δόση πρωτεΐνης και ωμέγα-3.

Φρούτα και λαχανικά

Διατροφή με φρούτα και λαχανικά

Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, μιας και στην πραγματικότητα είναι ακόμα πιο θρεπτικά από τα φρέσκα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα θρεπτικά συστατικά τους "κλειδώνουν" μέσα σε αυτά με την ψύξη αντί να τα χάνουν όσο βρίσκονται στους πάγκους του σούπερ μάρκετ. Κράτα λοιπόν μερικά από αυτά στην κατάψυξή σου για να έχεις μία εύκολη λύση για υγιεινά γεύματα.