Smoothies: Και όμως μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς να πάρετε κιλά

Σας έχουμε το μυστικό

Αρθρογράφος: Χρύσα Καραβαράκη
Χρύσα Καραβαράκη
Youweekly Editor
Smoothies: Και όμως μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς να πάρετε κιλά

Λατρεύετε και εσείς τα smoothies αλλά φοβάστε τα παραπανίσια κιλά; Μην αγχώνεστε, γιατί σας έχουμε φοβερό μυστικό που θα λατρέψετε. Και όμως μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς να πάρετε κιλά!

Τα Smoothies είναι μια μεγάλη τάση ανάμεσα στους φανατικούς του fitness τώρα. Οι περισσότεροι από εμάς βλέπουν ότι το smoothie είναι το νέο υγιές. Πολλοί από εμάς ορκιζόμαστε σε ένα μεγάλο ποτήρι smoothie ή ένα μεγάλο μπολ με smoothie για πρωινό αυτές τις μέρες.

Μερικοί πιστεύουν ότι τα smoothies είναι καλά για την υγεία, ενώ κάποιοι πιστεύουν ότι δεν είναι. Στην πραγματικότητα, το πηλίκο για την υγεία του smoothie σας εξαρτάται από τον τρόπο παραγωγής του. Προκειμένου να το κάνουν νόστιμο, πολλοί άνθρωποι καταλήγουν να προσθέτουν πολλά περιττά συστατικά όπως γάλα πλήρους λίπους, κρέμα γάλακτος, Nutella κ.λπ.

Απολαύστε smoothies χωρίς να πάρετε κιλά

Επομένως, αντί να διατηρούνται σε φόρμα, καταλήγουν να λιπαίνουν. Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους αυτό το αναψυκτικό προκαλεί στους ανθρώπους να μην χάσουν βάρος. Ο έλεγχος της μερίδας είναι το κλειδί για μια υγιεινή διατροφή. Δεν έχει σημασία πόσο υγιεινό ή θρεπτικό είναι το φαγητό σας. Είναι σημαντικό να το καταναλώνετε σε κατάλληλες αναλογίες.

Smoothies λίγες θερμίδες

Λοιπόν, εάν βάζετε οποιοδήποτε φρούτο στο blender σας κάνοντας ένα smoothie, σταματήστε το! Αυτή είναι η χειρότερη "δίαιτα" για απώλεια βάρους. Κάθε φρούτο έχει μερικές θερμίδες. Η ανάμιξή τους σε μεγάλες αναλογίες θα αναβαθμίσει τον μετρητή θερμίδων και αυτό είναι ένα από τα κοινά λάθη απώλειας βάρους που κάνουν οι άνθρωποι.

Είναι καλό να προσθέτετε μόνο smoothie φρούτα με χαμηλές θερμίδες, όπως αβοκάντο. Μία ακόμα δίαιτα που προκαλεί κανονική φρενίτιδα, είναι η TLC. Δες την εδώ και είναι σίγουρο πως θα σε "τρελάνει" κανονικά!

Είναι συνήθεια μας να πίνουμε χυμό ή smoothie με μία κίνηση. Αυτή η πρακτική προκαλεί άμεση αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Εάν καταναλώνετε smoothies για να χάσετε βάρος, είναι καλύτερα να προετοιμάσετε ένα μπολ smoothie και να το φάτε. Αυτό θα ελέγξει τις ορμόνες του κορεσμού που θα σας κρατούν γεμάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και δεν θα προκαλέσει πείνα.

Αποφύγετε τυχόν γαλακτοκομικά προϊόντα στο υγιές μπολ smoothie φρούτων, ειδικά σε συσκευασμένα. Βρείτε καλύτερες εναλλακτικές λύσεις, όπως γάλα σόγιας, γάλα αμυγδάλου, γάλα καρύδας ή γάλα βρώμης.