Θα μείνεις πετσί και κόκκαλo πίνοντας το - Σωτήριο αυτό το σπιτικό ρόφημα με μήλο και...

Πρέπει να το δοκιμάσεις

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Θα μείνεις πετσί και κόκκαλo πίνοντας το - Σωτήριο αυτό το σπιτικό ρόφημα με μήλο και...

Εκτός από το ρόφημα με λεμόνι και τσουκνίδα που βοηθά στην κυτταρίτιδα, υπάρχει ακόμα ένα το οποίο αδυνατίζει και μειώνει το λίπος πολύ γρήγορα. Για το συγκεκριμένο, χρειάζεται μόλις δύο υλικά: Μήλο και κανέλα.

Μπορείτε μάλιστα να πιείτε έως 1 λίτρο την ημέρα ενώ το μήλο και η κανέλα μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν αρκετές φορές.

Σπιτικό ρόφημα με κανέλα και μήλο

Συστατικά

  • 1 μήλο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κούπα πάγο
  • 2 κούπες νερό (500 ml)

Παρασκευή

  • Ξεφλουδίστε το μήλο και κόψτε το σε λεπτές φέτες.
  • Βάλτε το σε ένα γυάλινο δοχείο μαζί με το ξυλάκι κανέλας.
  • Προσθέστε τον πάγο και τέλος το νερό.
  • Αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά ή μέχρι να λιώσει ο πάγος.
  • Πίνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σπιτικό ρόφημα με κανέλα και μήλο

Πώς βοηθά η κανέλα στην απώλεια βάρους

Η κανέλα είναι πλούσια σε μαγγάνιο, σίδηρο, ασβέστιο και ίνες. Έχει χρησιμοποιηθεί από τους μεσαιωνικούς χρόνους για να θεραπεύσει τη διάρροια, τη δυσπεψία και το φούσκωμα. Επιπλέον, βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων, του σχηματισμού έλκους στομάχου και βοηθά στη θεραπεία βακτηριακών λοιμώξεων. Η κανέλα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μαζί με τα κακά επίπεδα χοληστερόλης (LDL) ενώ δεν έχει καμία επίδραση στην καλή χοληστερόλη (HDL). Ως εκ τούτου, είναι επωφελής τόσο για τους ασθενείς με διαβήτη καρδιάς και τύπου 2. Δεδομένου ότι η κανέλα είναι γλυκιά στη γεύση ικανοποιεί την επιθυμία για γλυκά τρόφιμα που γενικά δεν επιτρέπονται στους διαβητικούς.

Η κανέλα έχει ρυθμιστική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ταυτόχρονα αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης στο σώμα. «Μιμείται» τη βιολογική δραστηριότητα της ινσουλίνης και αυξάνει τον μεταβολισμό της γλυκόζης. Δεδομένου ότι τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη αποθήκευση λίπους από το σώμα, η κανέλα βοηθά στην πρόληψη αυτής της αυξημένης αποθήκευσης λίπους και σας επιτρέπει να χάσετε βάρος.

Επιπλέον, επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο η ζάχαρη μεταβολίζεται από το σώμα και εμποδίζει τη μετατροπή του μεταβολιζόμενου σακχάρου σε λίπος. Η κανέλα καθυστερεί επίσης τη διέλευση των τροφίμων από το στομάχι στο έντερο. Ως εκ τούτου, αισθάνεστε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και τρώτε λιγότερο. Αυτό σας βοηθά να χάσετε βάρος. Η κανέλα βοηθά επίσης το σώμα να επεξεργάζεται τους υδατάνθρακες πιο αποτελεσματικά και αυτό βοηθά να χάσετε μερικά κιλά. Μελέτες δείχνουν ότι το κοιλιακό λίπος είναι πιο ευαίσθητο στις επιδράσεις της κανέλας από το λίπος από άλλα μέρη του σώματος.