Φέρνει γρήγορα αποτέλεσματα αλλά έχει κινδύνους - Τι θα συμβεί αν κάνετε την δίαιτα της μαγειρικής σόδας

Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Φέρνει γρήγορα αποτέλεσματα αλλά έχει κινδύνους - Τι θα συμβεί αν κάνετε την δίαιτα της μαγειρικής σόδας

Η μαγειρική σόδα είναι γνωστή για τις ουκ ολίγες χρήσεις της, οι οποίες είναι πολύτιμες για την υγεία και, εν γένει, την καθημερινότητά μας, ενώ με αρκετή προσοχή μπορεί να χρησιμεύσει και στη δίαιτά μας.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το να αραιώσεις μαγειρική σόδα σε νερό, ή σε μηλόξυδο, ή σε χυμό λεμονιού και να την πιείς με άδειο στομάχι το πρωί, συμβάλλει στο να χάσεις πιο εύκολα τα περιττά κιλά, αν και υπάρχει τρόπος να χάσετε χωρίς δίαιτα.Άλλοι, πάλι, λένε ότι απλά και μόνο ένα «αφρόλουτρο» σε νερό με μαγειρική σόδα έχει παρόμοια αποτελέσματα.

Ο ισχυρισμός ότι η μαγειρική σόδα, όταν συνδυάζεται με νερό, μηλόξυδο, ή χυμό λεμονιού, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για να σας βοηθήσει να χάσετε σωματικό λίπος, δεν υποστηρίζεται επαρκώς επιστημονικά.

Πιθανότατα έχει κάποιες ελάχιστες άμεσες επιπτώσεις στην απώλεια βάρους. Η μαγειρική σόδα θεωρείται ότι έχει κάνει τον οργανισμό πιο αλκαλικό, το οποίο πιστεύεται ότι προάγει την απώλεια βάρους, ή ότι εμποδίζει την αύξηση βάρους. Ωστόσο, αυτή η θεωρία έχει απορριφθεί πολλάκις.

Ο οργανισμός χρησιμοποιεί αυστηρά ελεγχόμενες διαδικασίες για τον έλεγχο των επιπέδων του pH και αυτό που τρώτε ή πίνετε έχει μικρή επίδραση σε αυτό.

Μια άλλη θεωρία λέει ότι η προσθήκη μαγειρικής σόδας στο νερό του μπάνιου σας θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος αυξάνοντας τα επίπεδα μαγνησίου και θειικού άλατος. Πρόκειται για δύο θρεπτικά συστατικά που υποτίθεται ενισχύουν τον μεταβολισμό και την εξαφανίζουν τις τοξίνες. Ωστόσο, ούτε αυτή η θεωρία υποστηρίζεται από την επιστήμη.

Από την άλλη πλευρά, η μαγειρική σόδα μπορεί.... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr