Τέλος στις χημικές δίαιτες - Το κόλπο με λεμόνι για την απώλεια βάρους

Το πιο απλό και πιο θαυματουργό υλικό

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Τέλος στις χημικές δίαιτες - Το κόλπο με λεμόνι για την απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν, πόσο μάλλον όταν στο παιχνίδι μπαίνουν εξαντλητικές δίαιτες που δίνουν ένα πρόχειρο αποτέλεσμα. Ένα υλικό που ανάμεσα στις πολλές του ιδιότητες μπορεί να βοηθήσει στο να χάσει κανείς κιλά, είναι και το λεμόνι.

Το λεμόνι το συναντάμε σε πολλές περιπτώσεις σε συμβουλές για απώλεια βάρους, όπως για παράδειγμα στο θαυματουργό ρόφημα με μελιτζάνα (δείτε εδώ πώς να το φτιάξετε).

Και από μόνο του ωστόσο, αυτό το υλικό μπορεί να ωφελήσει τον οργανισμό σε μεγάλο βαθμό καθώς έχει εκπληκτικές ιδιότητες.

Πώς βοηθάει το λεμόνι στην απώλεια βάρους

Τα ένζυμα και οι βιταμίνες του λεμονιού ρυθμίζουν το σάκχαρο στο αίμα και οι φυτικές ίνες καταπολεμούν τις λιγούρες. Ο χυμός λεμονιού ακόμη αυξάνει την παραγωγή χολής που βοηθάει την διάσπαση της τροφής κατά την πέψη.

απώλεια βάρους με λεμόνι

Τι μπορεί να πάθεις αν πίνεις συχνά νερό με λεμόνι

Το νερό με λεμόνι έχει πάρα πολλούς οπαδούς με τους περισσότερους να πιστεύουν πως είναι το μαγικό ρόφημα για να κάψουν το λίπος και να χάσουν τα περιττά κιλά.

Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν πως ο λόγος του τα λεμόνια συμβάλουν στην απώλεια βάρους είναι η πηκτίνη- ένας δομικός ετεροπολυσακχαρίτης που βρίσκεται στα κυτταρικά τοιχώματα των επίγειων φυτών-. Όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική, γιατί ενώ τα λεμόνια όντως έχουν πηκτίνη, δυστυχώς δεν την περιέχουν σε τόσο μεγάλη ποσότητα.

Κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν το λεμόνι ως μια από τις βασικές τροφές της αλκαλικής δίαιτας, υποστηρίζοντας πως είναι όξινο και όταν μπει στο σώμα θα γίνει αλκαλικό συμβάλλοντας στην ισορροπία του ΡH. Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού καμία τροφή δεν μπορεί να αλλάξει τόσο απλά το pH του αίματος. Τα όργανα στο σώμα μας δουλεύουν για να διατηρούν σταθερό το pH και οι τροφές δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό.

Οι 3 λόγοι για να μην πίνετε νερό με λεμόνι είναι... διαβάστε την συνέχεια στο athensmagazine.gr