Τέλος η χαλάρωση στα χέρια! 3 μυστικά για να "μαζέψεις" γρήγορα τα μπράτσα σου!

Τέλος η χαλάρωση στα χέρια! 3 μυστικά για να

Τα μπράτσα είναι μία από τις πιο προβληματικές περιοχές στο γυναικείο σώμα. Είναι ένα σημείο που και λίπος αποθηκεύεται και η χαλάρωση δύσκολα αντιμετωπίζεται.

Εκτός κι αν ξέρεις τρία βασικά μυστικά. Υιοθέτησε τα από σήμερα κιόλας! Διαβάστε παρακάτω...

1. Κάνε μια δίαιτα πλούσια σε πρωτεΐνες

Για να γραμμώσουν οι μυς στα μπράτσα και να γίνουν πιο αδύνατα και σφιχτά, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να εντάξεις στη διατροφή σου περισσότερες πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη, είναι το συστατικό που επιταχύνει τον μεταβολισμό, επιτρέποντας την καύση περισσότερων θερμίδων κατά τη διάρκεια της μέρας.

Οι καλύτερες πηγές άπαχης πρωτεΐνης είναι το στήθος κοτόπουλου, το ασπράδι αυγού, το ψάρι, το άπαχο κόκκινο κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών και ο ορός γάλακτος σε σκόνη. Ενσωμάτωσε αυτές τις τροφές στα κυρίως γεύματα ή τα σνακ που καταναλώνεις.

Κι επειδή για να χάσεις λίπος από τα μπράτσα θα χρειαστεί ν’ αδυνατίσεις παντού (ναι είναι μύθος το τοπικό αδυνάτισμα), βάλε σαν στόχο τη συνολική μείωση των θερμίδων.

Αν αυξήσεις τις θερμίδες που καις μέσα στο 24ωρο, ενώ παράλληλα μειώσεις την ημερήσια πρόσληψη τροφής, θα βρεθείς στο σωστό δρόμο για θεαματικά αποτελέσματα.

2. Επίλεξε καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις που γυμνάζουν και τα μπράτσα

Η δεύτερη πιο σημαντική κίνηση στην προσπάθειά σου για πιο λεπτά και σφιχτά μπράτσα θα πρέπει να είναι η επιλογή μιας καρδιοαναπνευστικής άσκησης που να γυμνάζει και τα χέρια.

Πολλές γυναίκες επενδύουν στον διάδρομο ή το ποδήλατο, αγνοώντας ότι αυτά τα μηχανήματα δεν δουλεύουν το πάνω μέρος του σώματος.

Μπορεί να καίνε θερμίδες συνεισφέροντας στη γενική απώλεια βάρους, αλλά είναι προτιμότερο να κάνεις cardio που στοχεύει στους μυς των χεριών ώστε να «χτυπήσεις» άμεσα την προβληματική περιοχή.

Προτίμησε το ελλειπτικό μηχάνημα για να κάνεις skipping (μια εκπληκτική άσκηση για την καύση του λίπους) ή την κωπηλατική. Γυμνάζουν όλο το σώμα και θα δεις απίστευτα αποτελέσματα στα χέρια.

3. Κάνε ασκήσεις ενδυνάμωσης με βάρη

Το επόμενο βήμα για να αποκτήσεις λεπτά και σφχτά μπράτσα είναι να βεβαιωθείς ότι η γυμναστική σου βοηθάει στην απώλεια βάρους. Και καμία άσκηση δεν είναι ικανή να ενισχύσει τον μεταβολισμό σου όσο τα βάρη που όχι μόνο καίνε λίπος αλλά αυξάνουν το μυικό ιστό, χαρίζουν μυϊκό τόνο και προσφέρουν μοναδική γράμμωση.

Προσοχή στην παγίδα, όμως. Αν πρόκειται να κάνεις βάρη, θα χρειαστεί να σηκώσεις αρκετά κιλά. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι να προσπαθούν ν’ αποκτήσουν σφιχτούς μυς στα μπράτσα χρησιμοποιώντας βαράκια του 1 ή 2,5 κιλών.

Δοκίμασε να βάλεις τον πήχη ψηλά γιατί όσο μεγαλύτερο το βάρος που σηκώνεις τόσο περισσότερα οφέλη από την σύσφιξη και τον μεταβολισμό θα έχει το σώμα σου.

Μη φοβάσαι ότι θα γίνεις τεράστια και όλο μυς αφού, όπως και να’ χει, δε διαθέτεις το ορμονικό προφίλ για ν’ αναπτύξεις αυτόν τον όγκο μυϊκής μάζας. Τα βάρη θα βελτιώσουν αισθητά την εμφάνισή σου χαρίζοντάς σου γραμμωμένους μυς που διαγράφονται.

Οπότε ζόρισε λίγο τον εαυτό σου και δεν θα το μετανιώσεις. Μερικές από τις ασκήσεις για το πάνω μέρος των μπράτσων περιλαμβάνουν εκτάσεις των τρικέφαλων σε σκυφτή θέση, εκτάσεις των τρικέφαλων πάνω από το κεφάλι, κοντινά push-up σε πάγκο στήριξης και «τράβηγμα σχοινιού». Βάλε σαν στόχο να κάνεις τουλάχιστον 2-3 απ’ αυτές τις ασκήσεις στο τακτικό σου πρόγραμμα εκγύμνασης.